Extra large  1am7047 0
SEIER: Real Madrid gjorde jobben hjemme mot Valencia og sikret tre poeng i runde 14 av LaLiga Santander.

Real Madrid 2-0 Valencia

Los Blancos scoret to ganger på Santiago Bernabéu lørdag kveld, og sikret tre poeng.

Real Madrid - Valencia
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 14
Lørdag 1.desember, kl:20.45

1-0 Daniel Wass (7') - [Selvmål]
2-0 Lucas Vázquez (82') - Assist: Karim Benzema

Tirsdag kveld gjorde Real Madrid jobben mot Roma, og sikret tre poeng, samt gruppeseier i Champions League. De fikk derfor en god opplevelse etter ydmykelsen mot Eibar forrige helg, og lørdag var det igjen duket for spille i LaLiga. Denne gang var det Valencia som skulle gjeste Estadio Santiago Bernabéu, og den tidligere storheten fra Spania har skuffet så langt denne sesongen. Foreløpig ligger laget fra østkysten på 13.plass, men de har kun tre poeng opp til Real Madrid, og har ikke tapt mer enn to kamper denne sesongen. Det var derfor duket for et oppgjør mellom to lag som begge hadde behov for tre poeng lørdag kveld. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón - Modric (Valverde 71'), Llorente, Ceballos (Isco 80') - Vázquez, Benzema, Bale (Asensio 63')

Valencia: Neto - Wass (Piccini 67'), Garay, Gabriel, Gaya - Soler, Parejo, Coquelin (Kondogbia 67'), Guedes - Mina, Gameiro (Batshuayi 72')

Tidlig selvmål 

Det var Los Blancos som åpnet lørdagens oppgjør på Santiago Bernabéu best, og kun et par minutter ut i oppgjøret så stormet Bale opp langs den venstre siden før han sendte ballen mot Benzema. Franskmannen forsøkte å klemme ballen i mål på volley, men forsøket gikk et par meter til side for mål. Kun fem minutter senere skulle vi omsider få kampens første scoring, da Modric sendte et innlegg inn i boksen mot Benzema, som brystet den videre inn i feltet. Carvajal snappet ballen opp ved dødlinjen, og fintet seg forbi Gabriel før han sendte ballen inn i boksen, hvor Daniel Wass var svært uheldig og headet ballen i eget nett. Det var vertene som fortsatte å styre kampen etter den første scoringen, dog uten å skape de helt store sjansene. 

Et kvarter ut i oppgjøret forsøkte Gareth Bale seg med en avslutning, men Neto forholdt seg rolig og avverget. Drøyt tjue minutter etter avspark gjorde Neto en svak klarering, hvor Lucas fanget opp ballen, og siden slapp den til Ceballos. Midtbanespilleren sendte ballen mot mål, men en motspiller stod i veien og blokkerte forsøket til hjørnespark. Et par minutter før halvtimen kom gjestene til deres første halvsjanse da Gameiro ble spilt opp i feltet, men skuddforsøket gikk utenfor. Real Madrid gikk omsider rett i angrep, og ballen ble lagt inn i feltet mot Bale på bakerste stolpe. Waliseren brukte et par touch for å legge ballen til rette, og sendte kula mot mål, men Neto gjorde en god redning og hindret scoring. 

Like etter halvtimen kom gjestene til deres største sjanse i den første omgangen, da Parejo ladet skuddfoten fra like utenfor 16-meteren. Ballen gikk via et par bein, og endret retning, men Thibaut Courtois hadde relativt god kontroll og reddet forsøket. Mot slutten av omgangen forsøkte både Benzema, og Gareth Bale et par avslutninger, men ingen av de lykkes med å utfordre Neto, og forsøkene gikk utenfor metallet. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 1-0, hvor tidligere Fredrikstad-spiller Daniel Wass hadde vært uheldig og headet ballen i eget nett. 

Lucas fastsetter resultatet

Det var gjestene fra Valencia som åpnet sterkest etter hvilen, hvor spesielt Santi Mina var sentralt i begynnelsen av omgangen. Først sendte han en flott ball inn i feltet mot Gameiro etter fem minutter, men den franske angriperen klarte ikke å styre innlegget nok til å utfordre Courtois nevneverdig. Et par minutter senere sendte Parejo en flott ball i bakrom mot Mina, hvor han kom alene mot Courtois, men skuddforsøket gikk over tverrliggeren. Kun noen sekunder senere stormet Real Madrid fremover, og et innlegg ble sendt mot Benzema på bakerste stolpe, men headingen til franskmannen gikk en meter til side for mål. Like etter dette forsøkte Modric lykken fra langt hold, men forsøket endte et par meter utenfor. 

Like etter timen var gjestene frempå igjen, hvor de fikk et frispark ute til siden. Tidligere Real Madrid-spiller Parejo sendte ballen inn i boksen mot Coquelin, som stusset mot bakerste hvor Gabriel satt foten til ballen, men forsøket endte like utenfor. Tjue minutter før full tid ble gjenvant Llorente ballen, og ble senere spilt på løp opp langs siden, før han sendte ballen inn i feltet mot Asensio. Kantspilleren la ballen til rette, og sendte deretter kula mot mål, men forsøket ble blokkert. Asensio brukte litt for lang tid, og burde muligens skutt med en gang. Et snaut kvarter før full tid så fikk Batshuayi en kjempesjanse da han ble spilt gjennom av Mina, og angriperen kom alene mot sin landsmann Courtois. Sisteskansen fra Belgia gikk omsider seirende ut av duellen, da han reddet avslutningen med ansiktet. 

Ti minutter før full tid satte Los Blancos på turboen igjen, hvor de kom fremover med en rekke spillere, og ballen ble spilt på tvers av feltet et par gang, dog uten at noen fikk avsluttet. Tre minutter senere gjenvant Carvajal ballen på egen 16-meter, og stormet opp langs siden, før han spilte til Isco, som hurtig sendte ballen tilbake igjen. Høyrebacken sendte ballen inn i feltet mot Benzema, og franskmannen tok seg god tid, før han fant Lucas i feltet, som enkelt satte ballen i mål på første touch. Flere sjanser ble det ikke for noen av lagene, hvilket vil si at Los Blancos tok tre poeng etter fadesen forrige helg. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Får ikke veldig mange skudd mot seg, men viser seg frem som en matchvinner, spesielt da Batshuayi kommer alene med landsmannen. Varter opp med en flott redning i den situasjonen, og er ellers trygg. Fin kamp. 

Dani Carvajal (8 BB): Løper som en helt opp og ned langs siden, og er med omtrent hver eneste gang Real Madrid angriper. Fremprovoserer den første scoring, etter å ha fintet ut Gabriel. Er i tillegg sentral i den andre scoringen, hvor han løper hele veien fra forsvar, og får ballen inn i feltet, hvor det omsider blir scoring. Banens beste for Los Blancos. 

Raphaël Varane (6): Jobber med å sikre bak Ramos, samtidig som han må plukke opp spillerne som kommer i rommet bak kapteinen. Gjør seg ikke bort, men blir heller ikke satt på svært mange prøvelser. 

Sergio Ramos (6): Blir ikke satt på veldig mange prøvelser, men de gangene gjestene kommer til muligheter så er det rundt kapteinen det skjer. Blir stående litt offensivt, som gjør at det spilles i rommet bak han. Gjør ellers en god jobb, og er en bauta i feltet. 

Sergio Reguilón (7): Gjør nok en gang en god jobb når han går på banen for Los Blancos, hvor han stormer opp og ned langs siden. Ønsker ballen, og fordeler den godt de gangen han er involvert. Har i tillegg solid kontroll langs siden mot Soler. 

Luka Modric (7): Styrer spillet godt, og får midtbanen til å samhandle sammen med resten av laget. Fordeler baller, og styrer tempoet hvor han er flink til å variere ballen ut på siden, eller i midtre sektor. 

Marcos Llorente (7): Har gjort en god jobb i rollen til Casemiro, og viser at brassen ikke burde ha klippekort på startplassen. Bryter opp spill, presser motstanderne, og mister få baller. Sikrer midtstopperne, og er samtidig med fremover på enkelt løp. Bommer i tillegg på utrolig få pasninger, selv om de ofte går sidelengs eller bakover. 

Dani Ceballos (7): Er som vanlig den lekne på midtbanen, hvor han gjør et par driblinger, og vendinger. Samtidig spiller han trygge pasninger, og gjør en god jobb med å vende spillet, samtidig som han er fremoverrettet. Godkjent kamp. 

Lucas Vázquez (7): Løper som vanlig utrettelig, opp og ned hele tiden, og presser motstanderne hardt. Er ikke spesielt målfarlig når han får ballen, men skaper noen gode kombinasjoner og slår noen gode innlegg. Får med seg en scoring mot tampen av kampen. 

Karim Benzema (7): Virker å være trygg og selvsikker om dagen, hvor han skaper flotte kombinasjoner, og er en trussel ved flere anledninger. Kommer seg i flere gode posisjoner, spesielt ved innlegg. Godkjent kamp av franskmannen. 

Gareth Bale (6): Fortsette å vise seg frem på en mer positiv måte når han brukes på venstresiden, enn på høyresiden. Kombinerer godt med Benzema, og har noen gode innlegg. Får ikke preget kampbildet voldsomt, men gjør en brukbar kamp. 

Innbytterne: 

Marco Asensio (5): Burde sent Real Madrid opp til 2-0 snaut ti minutter etter han entret banen, men var litt for kjepphøy og brukte for lang tid, hvilket resulterte i blokkert skudd. Ellers går han på et par løp, og kombinerer greit med angrepet. 

Federico Valverde (6): Jobber knallhardt den tiden han er på banen, og vinner omtrent samtlige dueller han er involvert i. Solid innhopp, og viser at han har noe å gjøre de gangene Solari bruker han. 

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Valencia? 

Pmn6