Extra large luka modric ballon d or
BALLON D'OR: Luka Modric sikret trippelen i individuelle priser da mottok prisen fra France Football.

Ballon d'Or til Luka Modric

Luka Modric brøt rekken til Cristiano Ronaldo og Lionel Messi da han mottok Ballon d'Or.

France Football har siden 1956 delt ut en individuell pris for verdens beste fotballspiller for det foregående året. Det begynte opprinnelig som en pris hvor France Football kåret den beste spilleren fra Europa, men i 1995 endret dette seg og spillere fra hele verden kunne deretter motta Ballon d'Or. Prisen har blitt delt ut hvert eneste år siden 1956 av France Football, med unntak av perioden fra 2010 til 2015, hvor FIFA og France Football samarbeidet om kåring, og den fikk tilnavnet FIFA Ballon d'Or. Samarbeidet brøt omsider opp i 2016, og France Football har gått tilbake til å dele ut prisen på egenhånd. 

Opp gjennom historien så er det ti spillere som har mottatt prisen for verdens beste fotballspiller av France Football mer enn en gang, samtidig som det er 34 spillere som har vunnet prisen kun en gang. Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er de to spillerne med flest priser, hvor begge to har vunnet Ballon d'Or fem ganger hver, mens Michel Platini, Johan Cruyff, og Marco Van Basten har blitt tildelt prisen tre ganger. Historisk er det Real Madrid som har flest Ballon d'Or-vinnere, mens Barcelona, Juventus, og AC Milan følger like etter. 

Hvert år leverer landslagstrenere, og kapteiner fra landslaget sine stemmer hvor de rangerer topp tre i verden. Disse stemmene teller 25%, mens de resterende stemmene avgis fra sports journalister fra hele verden. Denne gang var det vår egen Luka Modric som stakk av med det individuelle troféet, med 277 stemmer mer enn Cristiano Ronaldo som ble nummer to. Etter de to tidligere lagkameratene fulgte Antoine Griezmann, fra byrival Atlético Madrid. Luka Modric ble den syvende Real Madrid-spilleren til å vinne prisen, og sendte med det Los Blancos forbi Barcelona på antall Ballon d'Or til klubbene. 

Luka Modric hadde en meget god sesong, hvor han var med å vinne Champions League med Real Madrid, og samtidig føre Kroatia hele veien til finalen i VM som kaptein. I Champions League ble det seier i finalen mot Liverpool, mens det ble tap mot Frankrike i VM-finalen. Kroaten ble kåret til mesterskapets beste spiller i Russland, og har i tillegg mottatt prisen for beste spiller av UEFA, og av FIFA i deres kåringer tidligere dette året. Luka Modric har derfor fullført trippelen i individuelle priser da han mottok Ballon d'Or mandag kveld. Kroaten sa følgende etter å ha mottatt prisen: 

Det er en unik følelse å være her. Jeg er stolt, og veldig glad. Det er en miks av følelser som er veldig vanskelig å forklare. Jeg ønsker å takke alle som har hjulpet meg med å oppfylle denne drømmen. Jeg ønsker å takke mine lagkamerater i Real Madrid, og hele klubbens personale. Jeg ønsker også å takke mine lagkamerater fra det kroatiske landslaget. Jeg er også taknemlig for min familie, fordi de er takket være dem at jeg er en bedre person, og de har hjulpet meg med å bli enda mer profesjonell. 
Min drøm var å spille for en stor klubb å vinne troféer. Å vinne Ballon d'Or var en drøm jeg hadde som barn, og det er et privilegium å være her med gullballen i mine hender. Det er ingen ord som beskriver mine følelser. Jeg er her med flere verdensklasse spillere. Å være her, og vinne dette troféet betyr at det har vært et godt år for meg, hvor jeg har vunnet flere forskjellige ting. 
Jeg kan fortsatt ikke tro det. Jeg er nå en del av en gruppe med fantastiske spillere, som i idrettens historie har vunnet Ballon d'Or. Det er vanskelig å plukke ut et øyeblikk fra min karriere. Jeg visste at jeg var nødt til å jobbe hardt, kjempe og vise mitt indre talent. Disse tingene kommer ikke lett, og du er nødt til å jobbe for dem. Om du jobber hardt, så får du dine muligheter, og du er nødt til å utnytte de så godt du kan. Siden jeg har gått ned i en dypere rolle på midtbanen, så har jeg blitt en bedre spiller, og det har fått meg til å utvikle meg som en fotballspiller. 

I tillegg til det han sa under utdeling, sa han følgende til RealMadridTv etter utdeling: 

Det er utrolig, og det er et unikt øyeblikk for meg. Det er en belønning for hele min karriere, og alt det harde arbeidet jeg har nedlagt i løpet av årene. I dag, så har jeg blitt belønnet med denne fantastiske prisen. 
Det gjør meg stolt, og det er et unikt øyeblikk. Det var en drømme sesong, og jeg kan ikke be om noe mer. Vi har fortsatt til gode å spille Klubb-VM, og jeg håper at vi vinner det slik at vi kan runde av året på best mulige måte. Denne gullballen er også for alle madridistas. 

Belønning for hardt arbeid

Det er et resultat av hardt arbeid. Det koster mye, og jeg har jobbet veldig hardt for å være der jeg er i dag. Da jeg begynte å spille fotball, så drømte jeg om å oppnå store ting, men å vinne dette troféet overgår alle mine drømmer. 

Topp 30: 

 1. Luka Modric (Real Madrid - Kroatia)
 2. Cristiano Ronaldo (Juventus - Portugal)
 3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid - Frankrike)
 4. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain - Frankrike)
 5. Lionel Messi (Barcelona - Argentina)
 6. Mohamed Salah (Liverpool - Egypt)
 7. Raphaël Varane (Real Madrid - Frankrike)
 8. Eden Hazard (Chelsea - Belgia)
 9. Kevin De Bruyne (Manchester City - Belgia)
 10. Harry Kane (Tottenham - England)
 11. N'Golo Kanté (Chelsea - Frankrike)
 12. Neymar (Paris Saint-Germain - Brasil)
 13. Luis Suárez (Barcelona - Uruguay)
 14. Thibaut Courtois (Real Madrid - Belgia)
 15. Paul Pogba (Manchester United - Frankrike)
 16. Sergio Agüero (Manchester City - Argentina)
 17. Gareth Bale (Real Madrid - Wales)
 18. Karim Benzema (Real Madrid - Frankrike)
 19. Roberto Firmino (Liverpool - Brasil)
 20. Ivan Rakitic (Barcelona - Kroatia)
 21. Sergio Ramos (Real Madrid - Spania
 22. Edison Cavani (Paris Saint-Germain - Uruguay)
 23. Sadio Mané (Liverpool - Senegal)
 24. Marcelo Vieira (Real Madrid - Brasil)
 25. Alisson Becker (Liverpool - Brasil)
 26. Mario Mandzukic (Juventus - Kroatia)
 27. Jan Oblak (Atlético Madrid - Slovakia)
 28. Diego Godin (Atlético Madrid - Uruguay)
 29. Isco Alarcón (Real Madrid - Spania)
 30. Hugo Lloris (Tottenham - Frankrike)

Syns du Luka Modric fortjente å vinne Ballon d'Or? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07