Extra large f r melillha
SEIER: Real Madrid nedkjempet Valencia i storkampen på Santiago Bernabéu på lørdag.

Før kampen: UD Melilla (H)

Real Madrid tar imot Melilla på Santiago Bernabéu til returoppgjøret i Copa del Rey.

Real Madrid – UD Melilla
Santiago Bernabéu, Madrid
Copa del Rey, runde 4
Torsdag 6. november, kl. 16:15

Real Madrid tar imot UD Melilla på Santiago Bernabéu til returoppgjøret i den fjerde runden av Copa del Rey. Real Madrid tar med seg en 4-0-ledelse fra det første oppgjøret i Melilla og det er derfor klart at spenningen i forkant av oppgjøret ikke er den høyeste. Real Madrid tar med seg positive minner fra kampene mot Roma og Valencia, men det er likevel forventet at vi vil se få likheter mellom laget som har stilt opp i disse kampene og det laget som entrer banen på Santiago Bernabéu torsdag ettermiddag. Rotasjoner vil altså være nøkkelordet i torsdagens kamp og det vil bli svært spennende å se hvordan noen av ungguttene takler å spille på mektige Santiago Bernabéu.

Rotasjoner

Selv om man aldri skal si at noe er sikkert i fotball før det har skjedd er det likevel ingen tvil om sannsynligheten for at Real Madrid går videre etter returoppgjøret mot Melilla er svært stor. Det er derfor forventet at vi vil få se store endringer på Real Madrids startoppstillingen til kampen mot Melilla. Spillere som Courtois, Carvajal, Modric, Bale og Benzema ser ut til å få seg en velfortjent pause etter en travel periode etter landslagspausen. Solari har også hentet opp tre spillere fra Real Madrid Castilla og det er derfor mulig at vi får se Cristo González, Javi Sánchez og Álvaro Fidalgo på banen for Los Blancos på torsdag. Cristo scoret selvsagt i det første oppgjøret mot Melilla, mens Javi Sánchez også startet dette oppgjøret. Dersom Fidalgo skulle fått noen minutter på banen i i dette oppgjøret vil det bety en debut på Real Madrids førstelag for den spanske midtbanespilleren. Toni Kroos har ikke trent med laget de siste dagene og spilte heller ikke mot Valencia på lørdag. Han skal visstnok slite med en skade, men det foreløpig ikke bekreftet noe fra Real Madrids side angående hva det er snakk om. Marcelo har vært tilbake på trening etter sin kortvarige muskelskade, men MARCA melder at det ikke vil bli tatt noen sjanser med den brasilianske driblefanten og han ikke kommer til å spille mot Melilla på torsdag. 

Keylor Navas blir mest sannsynlig å se i startoppstillingen til Real Madrid etter å ha blitt vraket fra de siste Champions League-kampene, mens også Odriozola vil være tilbake etter at han har slitt med smårusk siden bortekampen mot Eibar. Reguilón vil trolig gjenoppta plassen sin på venstreback, mens Llorente vil fortsette sin gode form på Real Madrids midtbane. Det for øvrig også gledelig å se at Jesús Vallejo trente med laget på onsdag og enkelte spanske medier mener at den skadeplagede midtstopperen kan ta plass ved siden av Javi Sánchez som Real Madrids stopperpar på torsdag. Mange Real Madrid-supportere kan også glede seg over at det ses på som svært sannsynlig at Vinícius Júnior skal få muligheten til å gjenskape den gode forestillingen han hadde mot Melilla i det første oppgjøret. Mariano Díaz har vært tilbake fra skade en liten stund nå, men spissen skal ikke ha vært i god nok fysisk form til å spille. Det ser likevel ut til å være over nå og det er godt mulig at den gjenvendte spissen starter kampen mot Melilla. Asensio virker som det klareste valget på den siste plassen i angrepet, mens Isco og Valverde er forventet å starte sammen med Llorente på midtbanen, men også Ceballos og Fidalgo kan få muligheten. 

Travel førjulstid

Desember er allerede godt i gang og julen nærmer seg med stormskritt. Likevel er det mye fotball som skal spilles før det, og Real Madrid er intet unntak. Los Blancos hadde allerede spilt tre kamper på én uke etter at Valencia ble nedkjempet på lørdag og nå går altså laget inn i en enda mer travel periode fram mot jul. Real Madrid skal selvsagt delta i årets utgave av klubb-VM om to uker og laget kan derfor komme til å måtte spille hele seks kamper på 16 dager, altså litt over to uker. Dette vil dog kun være tilfellet dersom Real Madrid går videre til finalen i klubb-VM og ikke ryker ut i semifinalen. Real Madrid skal delta hele i fire turneringer i løpet av de neste to ukene og det å ha en skadefri og kampklar tropp vil være svært viktig. Dette er selvsagt også en viktig grunn til at det vil bli gjort rotasjoner på Real Madrid-laget til torsdagens Copa del Rey-kamp mot Melilla.

Real Madrid starter altså den svært travle desember måned med Copa del Rey-kamp mot Melilla. Deretter er det nyopprykkede Huesca som står for tur kommende søndag før CSKA Moskva reiser til Madrid og skal spille den siste kampen i gruppespillet av Champions League i midten av neste uke. Real Madrid er så godt som sikret gruppeseier i gruppe G allerede, men laget må likevel ta poeng mot CSKA Moskva for å være matematisk sikre på å gå seirende ut av gruppen. Kun tre dager senere er det byrival Rayo Vallecano som gjester Santiago Bernabéu i La Liga før klubb-VM står for turen. Der skal semifinalen spilles kun onsdagen etter Rayo-oppgjøret og den eventuelle finalen skal spilles tre dager etter semifinalen. Det er altså ingen tvil om at Los Blancos har en svært travel førjulstid i vente og det skal spilles viktige kamper og kjempes om trofeer. Det vil bli viktig for Real Madrid å avslutte året på best mulig måte og det er klart at forventes seier i alle kampene som skal spilles, på tross av at det er mange av dem. 

Motstanderen

Real Madrids motstander i cupoppgjøret på torsdag er altså UD Melilla, et lag som spiller sine ligakamper på tredje nivå i spansk fotball. Dette er altså tilsvarende nivå som Real Madrid Castilla spiller sine kamper, men lagene spiller dog i forskjellige grupper innenfor Segunda División B. Laget som spiller sine hjemmekamper på Estadio Álvarez Claro i Melilla topper sin gruppe i Segunda B etter en rekke svært gode resultater den siste tiden. Laget har faktisk vunnet samtlige kamper siden Real Madrid reiste til Melilla på oktobers siste dag. Melilla har kun tapt én kamp i sin divisjon denne sesongen og dette tapet kom for over to måneder siden mot Granada B. 

Da Real Madrid reiste til den spanske eksklaven Melilla for en drøy måned siden var det Los Blancos som tok med seg fordelen inn til torsdagens oppgjør. Real Madrid vant hele 4-0 i det som var Santiago Solaris første kamp som trener for laget. Benzema, Asensio, Odriozola og Cristo sto for hver sin scoring, mens svært gode prestasjoner fra Vinícius Júnior og Álvaro Odriozola står fram som positive ting man har tatt med seg fra kampen. Fra Melilla sin side fikk man se tendenser framover på banen, men laget skapte generelt lite. Det er likevel tydelig at laget er inne i en god flyt og tar med seg masse positive erfaringer fra fem seire på de fem kampene de har spilt siden møtet med Real Madrid. 

Mulig startellever:

                                                       Navas
                     Odriozola, Sánchez, Vallejo, Reguilón
                                 Valverde, Llorente, Isco
                               Vinícius, Mariano, Asensio

Pmn5