Extra large llorente
DRØM: Mye har endret seg for Marcos Llorente etter kampen han fikk fra start mot Roma.

Gutten som hatet å jobbe hjemover

For flere år siden hadde neppe Marcos Llorente trodd at han skulle bli en defensiv midtbanespiller.

I en alder av 15 år hadde Marcos Llorente aldri trodd på deg dersom du fortalte han at han en dag vil starte kamper som defensiv midtbanespiller for Real Madrid. Han hadde aldri trodd på deg dersom du fortalte han at han en dag skal lese spillet dypt i banen, hoppe inn i taklinger på motspillere og være dirigenten på midtbanen som bjeffer instrukser til spillere rundt seg.

Jeg var en tynn og svak gutt som hatet å jobbe hjemover. Jeg var ikke interessert i å hjelpe forsvaret, jeg ønsket kun å angripe. Motstanderne så på meg som lagets svakeste ledd og angrep alltid på min side av banen.

Hans første sesong som spiller i LaLiga var i Alavés under vingene til daværende trener, Mauricio Pellegrino, Han gjorde sakene sine meget godt, og det i en posisjon han aldri hadde forestilt seg å spille i som en ung gutt på løkka. Han var midtbanesjef og dirigent i et Alavés-lag som overrasket alt og alle ved å gå hele veien inn til en Copa del Rey-finale mot Barcelona. Men hvorfor ble han en defensiv midtbanespiller? Hvem var det som påvirket hans karriere til å bli den spilleren han er i dag?

Llorentes defensive egenskaper utviklet seg over årene. Første gang han spilte dypt i midtbanen var når han spilte for Juvenil B under daværende trener Fernando Morientes. Han tok til seg all lærdom og ble sakte men sikkert dyrket i den posisjonen. Når han så en dag forlot Real Madrid Castilla til fordel for Alavés ble han den spilleren i LaLiga som hadde fjerde mest taklinger per kamp. 

Hans unike evne til å lære og ta imot innspill fra andre trenere kommer mye av det faktum at han har en indre glød for spillet som ikke alle har. Han er helt ekstrem når det gjelder trening, og hans far har laget en streng kostholdsplan som han alltid følger for å holde seg i best mulig form. I tillegg er han en spiller som aldri slenger med leppa eller uttrykker sin misnøye. Når han fikk sjansen mot Roma grep han den med begge hender, og det så ut som at han hadde spilt fast i 15 år for A-laget. 

Akkurat den kampen kan også ha endret hans karriere for alltid. Det har lenge vært spekulert denne sesongen i at han vil forlate klubben i januar, men etter det han viste mot Roma startet han også forrige helg mot Valencia. Nå meldes det at Santiago Solari er svært fornøyd med 23-åringen og at ting kan tyde på at han vertfall blir ut denne sesongen. Hardt arbeid lønner seg, alltid!

Pmn6