Extra large f r huseca b
OVERBEVISENDE: Real Madrid tok en overbevisende seier mot Melilla i Copa del Rey på torsdag.

Før kampen: Huesca (B)

Real Madrid møter nyopprykkede Huesca på El Alcoraz søndag ettermiddag.

Huesca – Real Madrid
Estadio El Alcoraz, Huesca
La Liga Santander, runde 15
Søndag 8. desember, kl. 16:15
Strive

Real Madrid reiser til Aragón og Huesca til søndagens kamp i La Liga. Kampen mot det nyopprykkede laget vil være Real Madrids neste siste La Liga-kamp i 2018 og målet vil selvsagt være å avslutte året på best mulig måte og en seier mot Huesca er dermed nødvendig. Real Madrid slo Melilla i Copa del Rey på torsdag og tre seire på tre kamper gjør at spillerne går inn til kampen med en god følelse og troa på å vinne er absolutt til stedet. Huesca er også avhengige av å ta poeng for å overleve i La Liga og en seier mot Real Madrid vil være en maktdemonstrasjon for det nyopprykkede laget. Det er derfor duket for et saftig oppgjør i Huesca på søndag.

Luksusproblem på midtbanen

Real Madrid har den siste tiden spilt svært mange kamper på kort tid, noe som også kommer til å fortsette de siste ukene før jul. Det betyr likevel at flere spillere får muligheten til å prøve og seg og vise seg fram for fansen og for trener Santiago Solari. Dette har vært svært tydelig den siste perioden, spesielt på en midtbane som har gjennomgått en liten eksistensiell krise etter at Casemiro ble skadet. Marcos Llorente har kommet inn de siste kampene og virkelig levert varene som den dype av de tre midtbanespillerne. Isco og Marco Asensio har begge slitt med å få fast spilletid den siste tiden, mye på grunn av dårlige prestasjoner og fysisk form. I kampen mot Melilla viste likevel duoen seg fram fra sine beste sider. Man må selvsagt ta motstand i betraktning, men det er likevel svært gledelig å se Isco og Asensio vise fram mye av de vi vet at de er kapable til, men ikke har vist så langt denne sesongen.

Dette fører til at Solari har et aldri så lite luksusproblem på midtbanen før kampen mot Huesca på søndag. Den argentinske treneren har ikke brukt samme midtbanetreer én eneste gang på seks kamper og det tyder på at det er en rekke spillere som kan være oppe til vurdering hos Solari til søndagens kamp. Llorente kan få fortsette sin gode form, mens Modric har fått hvilt og feiret gullballen i én uke og burde i utgangspunktet være kampklar. Ceballos kan også få muligheten, mens de gode prestasjonene fra Isco og Asensio kan resultere i fornyet tillit til én eller begge. Spesielt Isco og Asensio kan brukes lengre framme på banen som gir flere muligheter for Solari til å rotere på laget sitt. Toni Kroos sliter med en skade og har trent innendørs den siste tiden. Det vil si at tyskeren ikke er tilgjengelig til bortekampen mot Huesca og det vil bli svært spennende å se hvem som skal få muligheten på Real Madrids midtbane på søndag. 

Skummel bortestatistikk

Real Madrid har opplevd en tydelig forbedring i resultater etter at Santiago Solari tok over som hovedtrener i slutten av oktober. Det er likevel én statistikk som fortsatt ser svært skummel ut før borteoppgjøret mot Huesca. Real Madrid har hatt en tendens til å slite svært på bortebane denne sesongen. Av de syv bortekampene Los Blancos har spilt i La Liga denne sesongen har bare to endt med seier. Real Madrid spilte uavgjort mot Athletic Club på San Mamés i september, men utenom det har laget tapt alle de resterende kampene. Fire tap av syv mulige på fremmed gress er bekymringsverdig for Real Madrid og kan være en forklaring på hvorfor laget har slitt så mye denne sesongen. Til sammenligning har Real Madrid vunnet fem av syv kamper på Santiago Bernabéu og kun tapt én kamp. Dersom man ser på «bortetabellen» i La Liga denne sesongen ville Real Madrid ligget godt nede på nedre halvdel og 13. plass i skrivende stund. 

Real Madrid har også en målforskjell på 10-16 på bortebane denne sesongen i La Liga, altså minus 6. Dette tyder på at tapene ikke nødvendigvis har kommet etter tettspilte kamper, men at Real Madrid rett og slett har blitt ydmyket på bortebane til tider. Kun Real Madrids motstander i søndagens kamp Huesca har sluppet inn flere mål på bortebane i La Liga. Real Madrid har også hatt en tendens til å gå på en smell på bortebane etter å ha spilt én eller flere gode kamper i forveien. Dette var tilfellet da Sevilla knuste Real Madrid 3-0 på Ramón Sánchez Pizjuán i september og påførte laget sesongens første tap. Etter å ha slått tilbake mot Viktoria Plzen etter en periode på fem kamper uten tap fortsatte den dårlige statistikken da Real Madrid tapte med hele 5-1 på Camp Nou mot Barcelona. Situasjonen gjentok seg mot Eibar for to uker siden da baskerne slo Real Madrid 3-0 i Eibar og påførte Real Madrid sitt første tap på fire kamper. Dette betyr at Real Madrid går inn til bortekampen mot Huesca med fire tap på de siste fem bortekampene i La Liga, med kun 4-2-seieren mot Celta Vigo som det eneste unntaket. Real Madrid er igjen inne i en god periode med tre seire på rad siden tapet mot Eibar. Vi får derfor håpe at historien ikke gjentar seg i søndagens kamp mot Huesca. 

Motstanderen

Real Madrid gjester altså El Alcoraz til kampen mot det nyopprykkede laget Huesca. Stadionet har en kapasitet på drøye 7 700 tilskuere som utelukkende har sett laget sitt konkurrere på de lavere nivåene i spansk fotball før inneværende sesong. Huesca rykket nemlig opp til La Liga for aller første gang i klubbens historie før denne sesongen etter å ha kommet på andreplass i Segunda División forrige sesong. Også i 2016/2017-sesongen var Aragón-klubben svært nærme opprykk da de tapte mot Getafe i play-off for opprykk til La Liga. Laget har dog hatt en svært rask klatring gjennom det spanske liga-systemet og det faktum at laget for kun 15 år siden spilte på fjerde nivå i Spania er svært imponerende. 

Inneværende sesong har dog vært en stor skuffelse for det nyopprykkede laget. Etter en imponerende start og fire poeng på de to første kampene har laget ikke vunnet én kamp siden La Ligas første dag og ligger helt sist på La Liga-tabellen med kun syv poeng og med hele syv poeng opp til trygg grunn. Laget har også hatt to trenere så langt denne sesong etter at de sparket den tidligere Huesca- og Atlético Madrid-spilleren Leo Franco i begynnelsen av oktober. Dette løste likevel ikke problemet i Huesca og treneren som tok over, Francisco Rodríguez har enda til gode å vinne en kamp som trener for Aragón-klubben. De tre uavgjortresultatene Huesca har hatt etter at den gode sesongstarten har alle vært på hjemmebane, noe som Real Madrid må ta med i betraktning før kampen. 

Huesca har kun scoret tolv mål denne sesongen – kun slått av Real Valladolid og Valencia på færrest scorede mål i La Liga. 29 innslupne mål er flest av samtlige lag i La Liga denne sesongen og det er tydelig at et lag som slipper inn mest og scorer svært lite vil slite med å skaffe seg poeng i en såpass konkurransedyktig liga som den spanske. Lagets toppscorer denne sesongen er den spanske angrepsspilleren Álex Gallar som har scoret tre mål for Huesca mens midtstopper Xabier Etxeita har funnet nettmaskene to ganger så langt denne sesongen. Man skal aldri si aldri i fotball, men det ser svært mørkt ut for Huesca i skrivende stund og laget må virkelig heve seg dersom de har et ønske om å beholde plassen i La Liga. 

Mulig startellever:

                                            Courtois
               Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
                     Modric, Llorente, Ceballos
                       Vázquez, Benzema, Asensio

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07