Extra large  3am1335
SEIER: Los Blancos seiret mot tabelljumboen, uten å overbevise nevneverdig.

Huesca 0-1 Real Madrid

Uten å overbevise så sikret Los Blancos tre poeng borte mot tabelljumboen.

Huesca 0-1 Real Madrid
Estadio El Alcoraz, Huesca
LaLiga Santander, runde 15
Søndag 9.desember, kl:16.15

1-0 Gareth Bale (8') - Assist: Álvaro Odriozola

Søndag ettermiddag var det nok en gang duket for spill i LaLiga for Real Madrid, da de reiste til Huesca for å møte tabelljumboen i den spanske toppdivisjonen. Real Madrid hadde mulighet til å knappe innpå et par av konkurrentene over de på tabellen med seier mot det nyopprykkede laget, da Sevilla spilte uavgjort og Alavés tapte. I tillegg til å nærme seg konkurrentene så ønsket Los Blancos å få en ny opptur etter storseieren mot Melilla i Copa del Rey. Tabelljumboen ønsket på sin side å ta deres første seier siden første runde av LaLiga Santander denne sesongen. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Varane, Ramos, Carvajal - Modric (Isco 66'), Llorente, Ceballos (Valverde 57') - Lucas, Benzema, Bale (Asensio 75')

Huesca: Jovanovic - Insua, Pulido, Etxeita - Miramon, Gomez, Aguilera (Melero 19'), Rivera, Ferreiro (Gürler 75') - Avila (Longo 84'), Hernández

Volley-scoring

Det ble en relativt rolig åpning på kampen, hvor spillet for mesteparten av tiden holdt seg rundt midtbanen. Vertene var laget som skulle få den første sjansen da Etxeita fikk stå helt umarkert i feltet på et hjørnespark, men forsvarsspilleren headet like til side for mål. Kun et par minutter senere sendte Llorente en ball opp langs siden til Odriozola, og unggutten siktet inn Gareth Bale bak i feltet. Waliseren var iskald og satte ballen i det lengste hjørnet på volley med innsiden av foten til 1-0. Flott teknikk fra lynvingen, som enkelt kontrollerte inn scoringen. 

Et kvarter ut i oppgjøret kom Ferreiro frem på siden, og sendte ballen inn i feltet, hvor Ramos fikk en fot på ballen. Kula landet hos Gomez på elleve meter, som tenkte hurtig og sendte ballen videre ut til Avila, og angriperen klemte til, men Courtois var med på notene og dyttet forsøket over tverrliggeren. Ti minutter senere fikk man en noe liknende situasjon på motsatt side, hvor Gareth Bale mottok ballen på omtrent tjue meter, og klemte til mot mål, men Jovanovic gjorde som Courtois og vippet skuddet over tverrliggeren. De siste tjue minuttene av omgangen så skapte ingen av lagene noe nevneverdig, og de gikk derfor inn i garderoben på 0-1 etter en meget målfattig omgang. 

Svak prestasjon

Det var vertene som åpnet best etter hvilen, og kun et minutt ut i omgangen så stormet Ferreiro opp langs siden, og sendte ballen inn i boksen mot Melero. Angriperen kom fri i feltet, men headet utrolig nok utenfor fra kloss hold. Ti minutter senere var Ferreiro frempå langs siden igjen, og denne gang sendte han ballen mot mål, men Courtois var med på notene og dyttet ballen over tverrliggeren. En time ut i oppgjøret gjenvant Sergio Ramos en ball på midtbanen, før han sendte ballen mot Gareth Bale. Waliseren forsøkte lykken fra langt hold, men Jovanovic kastet seg ut i full strekk og hindret scoring. 

Tjue minutter før full tid fanget Isco opp et svakt utspill fra Jovanovic, og magikeren sendte ballen i bakrom mot Bale. Lynvingen fikk en skrå vinkel, men sendte ballen over tverrliggeren via brystet til Jovanovic. Vertene forsøkte en sluttspurt, hvor Pulido forsøkte en akrobatisk volley fire minutter før slutt, dog uten hell. Kun et lite minutt senere sendte Gürler ballen inn i boksen, hvor den datt ned hos Hernández, men angriperen sendte den over fra kloss hold. På overtid fikk vertene to sjanser på kort tid, først ved Gomez som svingte et frispark inn mot mål, men Courtois avverget. Det påfølgende hjørnesparket ble svingt inn i boksen, hvor ballen gikk i retning mål, men Carvajal headet unna på strek. Dermed endte det 0-1, og Real Madrid tok alle tre poengene. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (8 BB): Sisteskansen er en av svært få som har opprettholdt et solid høyt nivå denne sesongen. Gjør en rekke gode redninger, og er trygg hele veien. Banens beste i et veldig tamt Real Madrid-lag. 

Álvaro Odriozola (6): Høyrebacken får fornyet tillit fra start, og spiller en helt ok kamp. Er med offensivt de gangene han kan, og slår den målgivende pasningen. Defensivt har han god kontroll, de gangene han ikke blir straffet av at han deltok offensivt. 

Raphaël Varane (5): Spiller en kamp på det jevne. Har grei kontroll defensivt, vinner sine dueller og er trygg i pasningsspillet. Blir ikke satt på alt for mange prøvelser. 

Sergio Ramos (5): Som sin makker så blir det en kamp på det jevne hvor han ikke påvirker kampen veldig. Har noen gode brudd, og spiller noen gode pasninger. 

Dani Carvajal (5): Som de andre i forsvaret så gjør han en kamp på det jevne. Har god kontroll defensivt, men sliter med at han er plassert på feil side offensivt, og bidrar svært lite fremme på banen. 

Luka Modric (5): Klarer ikke å ta kontroll over midtbanen, og sliter med å påvirke kampbildet nevneverdig. Blir løpende litt midt i mellom, uten at klarer å få pasningene frem til angriperne i farlig område. 

Marcos Llorente (6): Bryter en rekke baller, og gjør det vanskelig for vertene å komme fremover i banen. Trygg med ballen i beina, og fordeler den godt utover banen. Fortsetter å være en av de mest solide på midtbanen. 

Dani Ceballos (5): Får ikke preget kampen spesielt mye, da han blir løpende mye i mellom uten at det påvirker kampen nevneverdig. Blir byttet ut tidlig i andre omgang i et forsøk på å endre kampbildet. 

Lucas Vázquez (4): Løper som vanlig mye, men klarer ikke å utrette stort. Mister ballen mye i begynnelsen av kampen, men tar bedre kontroll over den utover i kampen. Innleggene treffer ikke helt, og preger ikke kampen nevneverdig. 

Karim Benzema (4): Får ikke mange baller å jobbe med denne kampen, men har et par overgangsmuligheter som han ødelegger ved å spille svake pasninger. Blir vanskelig å prege kampen uten å få ballen, og blir derfor ikke stort bidrag fra franskmannen. 

Gareth Bale (6): Gjør mange gode løp, og får noen baller i bakrom som gir han noen målsjanser. Dog blir flere av ballen litt for langt ut mot siden. Scorer dog kampens eneste mål med en lekker volley, hvor han bredsider ballen i det lengste hjørnet. 

Innbytterne: 

Federico Valverde (5): Kommer inn ti minutter etter hvilen, og hjelper Real Madrid med å få kontroll over midtbanen igjen. Utenom dette påvirker han ikke kampbildet nevneverdig. 

Isco Alarcón (5): Som Fede Valverde så klarer han ikke å endre kampbildet, men slår en god pasning mot Bale bakrom. Vanskelig å prege et så tamt lag som Los Blancos var i dag. 

Marco Asensio (4): Kommer inn med et kvarter igjen, og gjør svært lite fremover i banen. Slår en meget svak pasning bakover i banen, som kunne skapt farligheter. 

Hva syns du om kampen mot tabelljumboen? 

Pmn6