Extra large 0 6
JUBEL: I fjor ble det jubel og seier i VM for klubblag. Kan Real Madrid-spillerne smile like bredt etter årets mesterskap?

Motstanderne i VM for klubblag

Som regjerende europamester skal Real Madrid delta i VM for klubblag i år igjen.

VM for klubblag, eller FIFA Club World Cup som er det offisielle navnet på turneringen, blir i år som i fjor avholdt i De forente arabiske emirater. Turneringen starter 12. desember, men Real Madrid blir ikke å se spille før 19. desember. De regjerende mesterne fra Europa og Sør-Amerika går rett til semifinalene, mens de fem andre lagene må kjempe i play-off og kvartfinale før en eventuell semifinale. Turneringen avsluttes med bronsefinale og finale 22. desember.

VM for klubblag er et forholdsvis nytt konsept, og ble etablert i år 2000. De som får delta i denne turneringen er de regjerende mesterne fra de seks forskjellige kontinentale konføderasjonene, som for eksempel UEFA eller CONMEBOL. I tillegg får de nasjonale mesterne fra vertslandet delta. Los Blancos har vunnet VM for klubblag de to siste årene og totalt tre ganger, og er likt med Barcelona på oversikten over hvem som har flest VM for klubblag-titler. Med seier i årets mesterskap vil Real Madrid trone alene på topp med flest titler, noe som bør være en god motivasjon for hovedstedslaget fra Madrid.

Motstanderne til Real Madrid

Team Wellington: Klubben fra New Zealand deltar som regjerende mestere fra Oseania sin egen Chmapions League. Team Wellington er et lite lag sammenlignet med flere av klubbene som deltar i årets turnering, og klubben er bare inne sitt 14 år som fotballklubb. Hovedstedslaget fra New Zealand starter turneringen med å spille play-off mot de nasjonale mesterne fra Emiratene. Kan kun møte Real Madrid i en eventuell bronsefinale/finale. 

Al-Ain: Klubben fra De forente arabiske emirater deltar som nasjonale mestere fra vertslandet. De vant UAE Pro League med syv poeng i vår. Toppscorer på laget er svenske Marcus Berg, og de nasjonale mesterne kommer til å spille på sin egen hjemmebane.  Åpner VM for klubblag med å spille play-off mot Team Wellington, og kan ikke møte Real Madrid før en eventuell bronsefinale/finale. 

Kashima Antlers: Det japanske laget deltar som regjerende mestere fra Asia sin Champions League. Spiller kvartfinale mot Chivas Guadalajara 15. desember, og er et av to lag som kan møte Real Madrid i semifinale. De asiatiske mesterne har deltatt i VM for klubblag tidligere. I 2016 var de finalemotstanderne til Real Madrid, og tapte 4-2 etter ekstraomganger. 

Esperance de Tunis: Det tunisiske laget deltar som regjerende mestere fra Afrika sin Champions League. Tunisierne møter vinnerne av Team Wellington og Al-Ain i sin kvartfinale den 15. desember. De kan ikke møte Real Madrid før en eventuell bronsefinale/finale. De afrikanske mesterne har deltatt i VM for klubblag en gang tidligere. I 2011 endte det med kvartfinaletap mot Al-Sadd. 

Chivas Guadalajara: Det mexicanske laget deltar som regjerende mestere fra CONCACAF Champions League, som består av de beste klubbene fra Nord-Amerika, Sentral-Amerika og Karibien. Meksikanerne møter Kashima Antlers i kvartfinale 15. desember, og en av dem møter Real Madrid i semifinale. Chivas har aldri tidligere deltatt i VM for klubblag. 

River Plate: Storklubben fra Argentina deltar i VM for klubblag som nylige mestere av Copa Libertadores, etter seier mot erkerival Boca Juniors, der finalen til slutt ble avgjort i Madrid på Santiago Bernabeu. Møter vinneren av kvartfinalen mellom Esperance de Tunis og Team Wellington/Al-Ain i semifinalen 18. desember. Blir sett på som den største trusselen til Real Madrid i årets VM for klubblag. Kan kun møte Real Madrid i en eventuell bronsefinale/finale. 

Semifinalen til Real Madrid mot Kashima Antlers eller Chivas Guadalajara blir spilt klokka 17.30 onsdag 19. desember på Zayed Sports City Stadium i Abu Dhabi. Finalen blir spilt lørdag 22. desember klokka 17.30.

Hvilke forhåpninger har du til Real Madrid i årets VM for klubblag?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07