Extra large f r kampen cska
SÅ VIDT: Det var så vidt det gikk da Real Madrid slo Huesca 1-0 på bortebane på søndag.

Før kampen: CSKA Moskva (H)

Real Madrid tar imot CSKA Moskva til den siste kampen i gruppespillet av Champions League.

Real Madrid - CSKA Moskva
Santiago Bernabéu, Madrid
Champions League – gruppespill, runde 6
Onsdag 12. november, kl 18:55
Viasat 4

Etter en knepen seier mot Huesca i Aragón på søndag returnerer Real Madrid til egen storstue når CSKA Moskva kommer på besøk i Champions Leagues siste runde i gruppespillet. Det russiske laget har ingen mulighet til å gå videre, men spiller likevel om muligheten til å delta i utslagsrundene av Europa League. Real Madrid er på sin side sikret gruppeseier etter den svært sterke borteseieren mot Roma for to uker siden. Dette legger grunnlag for en spennende kamp hvor bortelaget må ta poeng. 

Viktighet av gruppeseier

Real Madrid slo AS Roma på Stadio Olimpico i forrige runde av Champions League og Los Blancos sikret dermed gruppeseier i gruppe G i Champions League. Selv om det bare skiller tre poeng mellom lagene er det innbyrdes oppgjør som avgjør hvem som kommer øverst på tabellen dersom to lag står på samme poengsum etter fullført gruppespill. Real Madrid slo Roma 3-0 på Santiago Bernabéu og 2-0 på Stadio Olimpico og vinner derfor innbyrdeskampen med 5-0. Dermed er Real Madrid sikret gruppeseier uavhengig av resultat i kampen mot CKSA Moskva på onsdag og uavhengig av resultatet mellom Roma og Viktoria Plzen i Tsjekkia. At Real Madrid klarte å vinne sin gruppe kan være svært viktig ettersom det betyr at kun andreplasser fra de andre gruppene vil være potensielle motstandere for Los Blancos i åttendelsfinalen. 

Det er selvsagt slik at alle lagene som kommer videre fra gruppene sine i Champions League er svært gode lag og ingen kamper vil være lette i sluttspillet av Europas gjeveste klubbturnering. Likevel så slipper Real Madrid å møte noen skikkelige giganter og derfor burde ha større sjanse for å gå lengre i Champions League. Slik som det ser ut før den siste runden i gruppespillet av Champions League vil lag som Juventus, Manchester City og Bayern München vinne sine grupper og dermed være uaktuelle som motstandere for Real Madrid i åttendelsfinalen. Det være svært viktig for Real Madrid, som har slitt denne sesongen, å slippe å møte Juventus, Manchester City og Bayern München allerede i åttendelsfinalen. Gruppe C er fortsatt svært åpen, men for øyeblikket ligger PSG på andreplass i den gruppen med Liverpool hakk i hel. Også Manchester United, Tottenham og Dortmund ligger for øyeblikket på andreplass i sine grupper. Alle disse er selvsagt lag som kan by på trøbbel for Real Madrid, men veien videre til en kvartfinale virker likevel hakket vanskeligere dersom Real Madrid hadde kommet på andreplass i sin gruppe. 

Gode Champions League-tall

Selv om Real Madrid har hatt en svært skuffende sesong så langt har ting likevel gått bedre i Champions League enn hva som har vært tilfellet i den spanske ligaen. Mange vil nok si at Los Blancos fikk en lettere gruppe enn mange andre topplag i Europa, men lag som CSKA Moskva og Roma har likevel vist at de er kapable til å slå de fleste i europeisk fotballsammenheng, da spesielt på sine respektive hjemmebaner. Real Madrid går likevel seirende ut av gruppe G og har før kampen mot CSKA Moskva vunnet fire av sine fem kamper i gruppespillet av Champions League. Tapet i Moskva i oktober er altså den eneste kampen Real Madrid ikke har vunnet i Champions League denne sesongen. Los Blancos er også ubeseiret på eget gress så langt i gruppespillet og står med to seire av to mulige på Santiago Bernabéu. 

Real Madrid har også sluppet inn kun ett mål på hjemmebane i gruppespillet av Champions League og sitter på en svært god målstatistikk før kampen mot CSKA Moskva. Ingen lag har sluppet inn færre mål enn Real Madrid som kun har to innslupne mål så langt i gruppespillet. Fire andre lag har også sluppet inn kun to mål; Bayern München, Ajax, Juventus og Manchester United. Real Madrid er også blant lagene som har scoret flest målet i årets utgave av Champions League. Tolv mål på fem kamper er fasiten for Los Blancos før gruppespillets siste runde og kun Barcelona, PSG og Manchester City har funnet nettmaskene flere ganger. Det må selvsagt nevnes at Real Madrid scoret fem av disse målene i bortekampen mot Viktoria Plzen, men det er likevel tydelig at Real Madrid er blant lagene som har prestert best i gruppespillet av Champions League denne sesongen, i alle fall når man tar utgangspunkt i statistikkene. 

Motstanderen

Det er altså det russiske hovedstadslaget CSKA Moskva som skal prøve seg på Santiago Bernabéu på onsdag kveld. Russerne har alt å spille for i Madrid ettersom laget kjemper om en plass i sluttspillet av Europa League, en turnering hvor Moskva kan ha muligheten til å gå relativt langt. Da må dog hovedstadslaget ta poeng borte mot Real Madrid ettersom både Viktoria Plzen og CKSA Moskva ligger på fire poeng, men Plzen innehar for øyeblikket tredjeplassen på innbyrdes oppgjør. Derfor må Moskva i beste fall spille uavgjort på Santiago Bernabéu for å ha muligheten til å spille Europa League på nyåret og samtidig håpe på at Roma gjør jobben i Tsjekkia. 

I hjemlig liga har CSKA Moskva hatt en relativt god høstsesong og laget ligger for øyeblikket på tredjeplass på tabellen. Fire poeng skiller førsteplassen Zenit og CSKA, mens begge Moskva-lagene Lokomotiv og Spartak ligger bak CSKA på tabellen. Helgens runde var også den siste runden i 2018 i den russiske ligaen ettersom ligaen nå går inn i en lang vinterpause som varer helt til den første helgen i mars.  Lagets toppscorer denne sesongen er den lokale unggutten Fedor Chalov som har funnet nettmaskene ni ganger for det russiske hovedstadslaget. 20-åringen har også flest assists for laget denne sesongen med sine fire målgivende. CSKA Moskva er selvsagt en av de mest suksessrike klubbene i russisk fotball og også i Europa lykkes hovedstadslaget. I 2004/2005-sesongen gikk CSKA Moskva seirende ut av Europa League etter å ha slått Sporting Lisboa i finalen. 

Historie

Real Madrid og CSKA Moskva spiller selvsagt ikke i samme liga og selv om russerne har vært ganske stabile med tanke på å kvalifisere seg til europeisk fotball har lagene likevel bare møttes ved én anledning tidligere. Dette var i 2011/2012-utgaven av Champions League da lagene møttes i åttendelsfinalen. Real Madrid spilte da uavgjort i Moskva på en kald vinterdag i februar. 1-1 ble stillingen mellom lagene etter scoringer av Cristiano Ronaldo og svenske Wernbloom. På Santiago Bernabéu noen uker senere var likevel Real Madrid overlegne og Los Blancos stakk av med seieren etter 4-1 i kampen og 5-2 sammenlagt. I det tilfelle sto Cristiano Ronaldo for to av Real Madrids scoringer, mens Karim Benzema og Gonzalo Higuaín scoret de to andre. 

Dette er altså den siste runden av årets gruppespill i Champions League, noe som betyr at Real Madrid og CSKA Moskva allerede har spilt ett oppgjør mot hverandre i årets sesong. Dette var i begynnelsen av oktober og CSKA Moskva slo da Los Blancos 1-0 på Lushniki Stadion i Moskva. Det vil si at Real Madrid aldri har vunnet mot CKSA på deres hjemmebane i Moskva. Det var en tidlig scoring av Nikola Vlasic som ble kampens eneste scoring og for Real Madrid var dette lagets tredje kamp på rad uten scoring og uten seier. Dette var også en av de første kampene hvor Real Madrid virkelig slet med å få resultater – noe som en knapp måned senere endte med at Lopetegui fikk sparken som trener for Los Blancos. 

Mulig lagoppstilling:

                                    Courtois
         Odriozola, Ramos, Varane, Carvajal
               Modric, Llorente, Ceballos
                  Vázquez, Benzema, Bale

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07