Extra large  3am2843 0
STORTAP: Los Blancos fikk juling av sin særdeles effektive motstander fra Russland.

Real Madrid 0-3 CSKA Moskva

Det russiske storlaget banket Los Blancos på Santiago Bernabéu onsdag kveld.

Real Madrid 0-3 CSKA Moskva
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, gruppespill (6/6)
Onsdag 12.desember, kl:18.55

0-1 Fedor Chalov (37') - Assist: Arnór Sigurdsson
0-2 Georgi Schennikov (42')
0-3 Arnór Sigurdsson (73') - Assist: Nikola Vlašić

Los Blancos tok en oppskriftsmessig seier i helgens runde av LaLiga Santander, da de beseiret Huesca på bortebane. Det var omsider ingen stor oppvisning, men onsdag kveld fikk de en ny mulighet til å finne godformen da det russiske storlaget CSKA Moskva kom på besøk. Denne gang var det duket for Champions League, og den siste kampen for laget fra den spanske hovedstaden i gruppespillet. Los Merengues hadde allerede sikret avansement i forkant av oppgjøret mot russerne, men grunnet at de tapte det første oppgjøret mellom lagene var det et reservepreget lag med stor revansjelyst som entret matten på onsdag. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Vallejo, Sánchez, Marcelo (Carvajal 74') - Valverde, Llorente (Kroos 57'), Isco - Asensio, Benzema (Bale 46'), Vinicius

CSKA: Akinfeev - Fernandes, Nababkin, Becão, Magnússon, Schennikov - Vlašić, Bistrovic, Oblyakov (Kuchaev 88') - Chalov (Hernández 84'), Sigurdsson

To mål like før hvilen

Det ble en rolig åpning på kampen hvor gjestene la seg dypt, og vertene trillet ball. CSKA kom seg inn i feltet kun kort tid etter avspark, men ingenting farlig kom ut av det. Et par minutter senere forsøkte Valverde seg på en avslutning, men Akinfeev reddet lett. Et kvarter ut i oppgjøret førte Asensio med seg ballen fra høyre mot venstre før han sendte et svakt skudd mot mål som Akinfeev plukket opp. To minutter senere sendte Sánchez en lang ball mot Vinicius, som fikk den med seg på elegant vis før han sendte ballen mot Benzema i feltet, men franskmannen var dessverre litt for sent ute. Da klokken passerte tjue minutter kontret vertene fremover med fire mann, hvor Asensio sendte Vinicius gjennom. Den unge brassen fintet seg forbi i feltet, og avsluttet med venstre, men Akinfeev reddet. Asensio snappet omsider opp returen, og sendte kula mot mål, men tverrliggeren stod i veien. 

Like før halvtimen kom Benzema inn i feltet, og sendte ballen på tvers til Asensio. Kantspilleren la ballen til rette, og sendte kula mot mål, men Akinfeev var med på notene og slo kula over målet. Det påfølgende hjørnesparket landet hos Benzema på bakerste stolpe, som klemte til på volley, men Becão blokkerte forsøket. Like etter halvtimen fikk Real Madrid en ny stor sjanse, hvor Asensio spilte Vinicius, som hælet tilbake til Asensio, og deretter gikk ballen til Benzema som la tilbake til Asensio. Spanjolen fikk skyte uten press i feltet, men avslutningen med høyre fot gikk rett på Akinfeev. Snaut ti minutter før hvilen så kom gjestene fremover med flere mann, hvor ballen til slutt endte opp hos Chalov. Angriperen la ballen til rette, og sendte den i det lengste hjørnet til 0-1. Tre minutter før pause skulle gjestene gjøre vondt verre, da Fernandes mottok ballen i feltet, og sendte kula mot mål. Courtois reddet det første forsøket, men returen ble satt i mål av Schennikov som kom stormende inn i feltet, og økte til 0-2 før hvilen. 

Islending setter punktum

Solari valgte å gjøre et bytte i pausen, hvor Gareth Bale erstattet Karim Benzema. Det var omsider ikke den kantspilleren som skapte omgangens første sjanse, for etter fem minutter kom Vinicius seg i feltet, men brassen sendte ballen et par meter til side for mål. Fem minutter senere var det Vlašić sin tur til å forsøke lykken utenfor 16-meteren, men Courtois gjorde en god redning og hindret scoring. Real Madrid kontret umiddelbart etter avslutningen, hvor Vinicius kom fremover på siden, og slapp ballen på tvers til Isco. Spanjolen gjorde en dribling, og avsluttet via en forsvarsspiller. Midtbanespilleren tok seg alt for god tid, og sløste med en god mulighet. Like etter timen var Vlašić frempå igjen med skuddfoten, og denne gang gikk ballen utenfor mål. 

Et par minutter senere sleivet Marcelo et innlegg inn i boksen, hvor kommunikasjonen mellom Akinfeev og Becão resulterte i sjanse, da forsvarsspilleren headet ballen i nettaket. Tjue minutter før full tid forsøkte Valverde seg fra langt hold, og skuddet gikk via to CSKA-spillere, men Akifeev reagerte hurtig og reddet. Et par minutter senere ble omsider spikeren satt i kista da gjestene kom fremover med flere mann, hvor Nikola Vlašić mottok ballen i feltet, og sendte videre til Sigurdsson. Islendingen som spilte en god match var iskald fra like innenfor 16-meteren, og økte ledelsen til 0-3. Fem minutter før full tid forsøkte Real Madrid å pynte på resultatet da Vinicius lobbet ballen inn i feltet mot Bale, som hurtig sende ballen videre mot Asensio. Kantspilleren klemte til fra skrå vinkel, men ballen gikk på tvers av målet, og dermed endte det 0-3 på Santiago Bernabéu. 

Statistikk: 

  • Antall skudd: 10
  • Skudd på mål: 7
  • Ballbesittelse: 64%
  • Treffsikkerhet pasninger: 86%
  • Antall pasninger: 690
  • Vellykkede pasninger: 596
  • Distanse løpt: 104km 
  • Baller gjenvunnet: 44

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5 BB): At målvakten blir banens beste på en dag han slipper inn tre mål sier litt om det spillerne presterte i dag. Gjør noen gode redning, og er ved flere situasjoner forbannet på forsvaret, hvilket er forståelig. 

Álvaro Odriozola (4): Jobber som en helt opp langs siden, og er plagsom i begynnelsen av kampen. Blir dog mindre og mindre involvert utover kampen, da hans side ikke brukes like mye. Ok kontroll defensivt. 

Jesús Vallejo (3): Har høy toppfart, og sliter ikke i løps-dueller, men plasseringen hans er derimot tidvis svak. Klarer ikke å plukke opp riktig spiller, til riktig tid, og legger ikke inn en god søknad om mer spilletid. 

Javier Sánchez (3): Klarer ikke å finne samarbeidet med Vallejo, og blir litt rådvill i forsvaret. Sliter dog med at hans venstreback er fullstendig tiltaksløs, og får et enormt rom å dekke. 

Marcelo Vieira (2): Gjør omtrent ingenting bra denne kampen. Er ikke der han skal være i forsvar, gir rom, jobber lite, og er rett og slett tiltaksløs. Heller ikke bidrar han offensivt, og må heve seg mange mange hakk. 

Federico Valverde (3): Blir løpende ute på gressmatta uten å gjøre spesielt mye ut av seg. Har et par skuddforsøk, men det blir mye sidelengs fra unggutten. Jobber dog hardt med å gjenvinne ballen, uten at dette preger kampen nevneverdig. 

Marcos Llorente (4): Er flink til å ødelegge gjestene sitt spill, og vinner tilbake en rekke baller. Blir dog fullstendig tiltaksløs så fort han nærmer seg motstanderne sin 16-meter og spiller alt for ofte bakover. 

Isco Alarcón (3): Forsøker å skape kombinasjoner, og skaper litt uro for forsvaret til gjestene, men det blir ikke nok. Har i tillegg en stor sjanse som han må sette i mål. Må heve seg om han ønsker mer spilletid. 

Marco Asensio (4): Kommer til flere sjanser, hvor spesielt en av de burde resultert i mål, men han er for dårlig med feil fot. Har i tillegg er par gode skudd, men Akinfeev og tverrliggeren stod i veien. Faller tidvis litt lavt i banen. 

Karim Benzema (3): Gjør noen gode kombinasjoner med resten av angrepet, men blir alt for usynlig denne kampen. Står ikke frem når det er behov for han. Blir byttet ut til pause. 

Vinicius Júnior (4): Forsøker mye, og skaper uro for forsvaret hver eneste gang han får ballen. Skuddene blir dessverre litt for dårlig plassert, men i fasen hvor han spiller opp andre er han meget god. Må fortsette å forsøke. 

Innbytterne: 

Gareth Bale (3): Tilfører omtrent ingenting når han kommer inn etter pausen. Faller lavt i banen, og gjør særdeles lite ut av seg. Tilfører ikke den offensive kraften laget behøver. 

Toni Kroos (4): Kommer inn på i en svært vanskelig periode når laget ligger under 0-2, og klarer ikke endre dette. Tilfører lite annet enn å få flyt i pasningsspillet. 

Dani Carvajal (5): Kommer inn for en utrolig svak Marcelo, og jobber veldig hardt, uten at det har noen betydning. Klarer ikke å endre kampbildet. 

Hva syns du om kampen mot CSKA Moskva? 

Pmn6