Extra large solari f r rayo
PK: Real Madrid sin hovedtrener snakket med pressen før kampen mot Rayo Vallecano.

Solari før kamp: Rayo Vallecano (H)

Santiago Solari snakket med pressen i forkant av oppgjøret mot Rayo Vallecano.

Real Madrid har spilt et par svake kamper på rad, hvor det kun ble seier med et mål mot bunnlaget i LaLiga, samt tap mot CSKA Moskva i Champions League. Solari og hans spillerne har møtt krass kritikk fra flere sider, både for å mangle motivasjon og intensitet. I tillegg er Isco i hardt vær på ny, både for å ikke ville motta kapteinsbindet, og for at han ble avbildet gestikulerende i retningen fansen, selv om det mest sannsynlig var en diskusjon med dommeren på mållinjen. Alt dette snakket Solari om på pressekonferansen i forkant av kampen mot byrival Rayo Vallecano: 

Vi ønsker å avslutte året med en seier på hjemmebane i en kamp som kommer til å kreve all vår energi, konsentrasjon og støtten fra fansen. Rayo har mye kvalitet, bygger opp spillet bra, og forflytter ballen hurtig. Vi er nødt til å gå for seieren fra første sekund, med energi, organisering, soliditet, og støtten til våre supportere. Alt vi har gjort de gangene vi har vunnet. 

Tro på Real Madrid

Hvordan folk velger å ikke tro på Real Madrid etter så mange titler, er noe jeg genuint mener, og jeg sier dette med de beste intensjonen, at å være involvert i denne konstante overdrivelsen er litt smakløst. Vi er fortsatt godt plassert i alle turneringer, fire totalt, og det krever veldig mye energi. Til syvende og sist så er fotball en konkurranse-idrett, og man går gjennom gode perioder, jevner perioder, og svake perioder. I løpet av deres lange historie, så har Real Madrid hatt mange flere gode perioder enn svake perioder.

Mangel på intensitet og motivasjon

Jeg syns ikke det. I Huesca så viste vi frem defensiv intensitet ved behov, og kampen mot CSKA var annerledes, det var andre elementer som spilte inn der.  

Tap mot CSKA

Vi tar alt opp til vurdering, og holder enhver analyse til oss selv. Vi går alltid ut for å vinne kamper, og vi forventet ikke det resultatet. Det var en nyttig kamp i mange aspekter. De som hadde behov for hvile de fikk det, de som hadde behov for spilletid fikk det, og de som returnerte fra skader fikk noen minutter under beltet. Vi avsluttet på toppen av vår gruppe, og selvfølgelig så hadde vi ønsket å avslutte med en seier, men slik ble det ikke. 
Jeg forstår at det er din jobb, men vår jobb er å være fokusert på morgendagens kamp, og at vi skal slå Rayo, bli støttet av våre supportere, spille med glede og vise den holdningen vi har gjort i majoriteten av våre kamper. Vi har vunnet åtte av de siste ti, og det er den riktige veien å gå, med støtte fra våre supportere. 

Isco

Jeg tror han klaget over avgjørelse om å ikke gi hjørnespark. Han er en moden, profesjonell kar som har bragt mye glede til denne klubben, og vi er sikre på at han kommer til å fortsette med det. Han jobber hardt hver eneste dag for å gi sitt beste, og en treners vanskeligste jobb er å velge hvem som skal spille, og hvem som skal sitte på benken. De er alle gode spillere som har gjort store ting. 

Buing

Jeg hørte applaus forrige kamp også. Supporterne uttrykker seg selv, og laget må jobbe for deres støtte. Vi behøver det, og det er det vi ønsker. Gjennom historien til denne klubben, så har alt vi har oppnådd kommet gjennom enhet med våre supportere. Vi håper at de vil hjelpe oss, og vise deres støtte i morgen. 

Bale

Vi får se hvordan han er i morgen, og hvordan ankelen hans har utviklet seg. Vi kommer til å snakke med han, og det medisinske apparatet, og deretter ta en avgjørelse. 

En treners jobb

For dere, så er det alltid et 'men' etter hver seier. Hver eneste detalj som kommer ut fra denne klubben er gransket enormt, men vårt fokus kan ikke være på slike ting. Dere gjør deres jobb, og vi gjør vår, hvilket er å fokusere på kampen mot Rayo. Vi er her for å finne løsninger, og for å forbedre ting. 

Keylor Navas

Han har min største respekt, og beundring som en fotballspiller, og som person. Han har bragt så mye glede til madridismo, og det å velge startelleveren er den verste delen av det å være trener, men det er min jobb. 

Hva syns du om det Solari hadde å si? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07