Extra large  3am4594
BIG BENZ: Franskmannen scoret kampens eneste mål, og sikret tre poeng for Los Blancos.

Real Madrid 1-0 Rayo Vallecano

Los Merengues sikret nok en seier i LaLiga med kun et mål mot et av bunnlagene.

Real Madrid 1-0 Rayo Vallecano
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 16
Lørdag 15.desember, kl:18.30

1-0 Karim Benzema (12') - Assist: Lucas Vázquez

Real Madrid har et tøft kampprogram for tiden, og lørdag kveld var det igjen duket for spill på Santiago Bernabéu. Onsdag gikk det særdeles dårlig, da Los Merengues endte opp med å tape hele 0-3 for CSKA Moskva, men avansement til 8.delsfinalen i Champions Leauge og førsteplassen i gruppa var allerede sikret før oppgjøret. Det var derfor et revansjesugent lag som skulle ut å gjenopprette deres ære, da byrivalen på nest sisteplass kom på besøk. Raúl de Tomás som er på utlån fra Los Blancos til nettopp Rayo Vallecano ville ikke bli å se i oppgjøret, da klubben inkluderer en klausul i låne-kontrakter som forhindrer dette. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Valverde 90+2'), Llorente, Kroos - Lucas, Benzema (Vinicius 78'), Asensio (Ceballos 70')

Rayo Vallecano: Dimitrievski - Tito, Galvez (Ba 53'), Velazquez, Moreno - Imbula, Comensana, Medran (Bébé 53') - Advincula, Embarba (Alegria 73'), Garcia

Big Benz

Det var vertene fra sentrum av Madrid som tok kontroll over oppgjøret umiddelbart, og trillet ball rundt gjestene fra den sør-østlige utkanten av hovedstaden. Sjansene kom omsider ikke på løpende bånd til å begynne med, men drøyt ti minutter ut i oppgjøret så lå ballen i mål. Benzema sendte ballen på tvers mot Lucas, og satte deretter full fart inn i feltet, hvor han fikk ballen tilbake fra kantspiller. Franskmannen vendte om, og satte ballen enkelt i det lengste hjørnet til 1-0. Et par minutter etter scoringen kom gjestene fremover med Embarba, og angriperen sendte ballen inn i feltet, men en lang fot fra Llorente hindret gjestene, og Courtois plukket opp ballen. Et kvarter ut i oppgjøret svingte gjestene inn et hjørnespark, og Velazquez knuste Ramos i lufta, før han stanget ballen like utenfor den lengste stolpen - nære for gjestene. 

Los Blancos satte umiddelbart på farten igjen, og Kroos sendte Asensio i bakrom. Kantspilleren fikk ta med seg ballen helt upresset inn i feltet, men avslutningen ble for svak, og Dimitrievski reddet. Noen minutter senere sendte Marcelo et innlegg på tvers av boksen, som endte opp hos Lucas, og kantspilleren klemte til på volley, men forsøket ble blokkert. Ved halvspilt omgang fikk Rayo en ny sjanse på hodet, men denne gang var headingen for svak og Courtois holdt forsøket lett. Ti minutter før hvilen så kombinerte Los Merengues, hvor ballen til slutt endte opp hos Kroos. Tyskeren klemte til fra like utenfor 16-meteren med venstre, og kula smalt i stolpen ved siden av Dimitrievski. Begge lag fikk et par halvsjanser før hvilen, uten at det endte med noe som helst, og de gikk derfor inn i garderoben på 1-0. 

Annulert mål

Som i den første omgangen, så var det vertene som tok tak i kampen da den andre omgangen ble sparket i gang. Fem minutter ut i omgangen så kom Luka Modric seg inn i feltet, hvor han spilte ballen til Asensio, og spanjolen klemte til på direkten, men en forsvarsspiller stod i veien og blokkerte. En time ut i oppgjøret så forsøkte innbytter Bébé seg fra langt hold, men forsøket gikk til side for mål. Snaut fem minutter etter timen var passert så lå ballen i mål på ny, og denne gang var det Sergio Ramos som stanget ballen i mål etter et frispark svingt inn av Kroos, men kapteinen timet løpet litt feil, og scoringen ble korrekt annulert for offside. Noen minutter senere forsøkte Bébé seg fra langt hold på ny, og denne gangen var skuddet langt bedre, men Courtois slo forsøket unna, og hindret scoring. 

Et kvarter før full tid så var det Imbula sin tur til å forsøke seg fra langt hold, men spilleren på lån fra Stoke hadde ikke fininnstilt siktet, og skjøt et par meter til side for mål. Noen minutter før full tid så ble Lucas sendt i bakrom, og kantspilleren fant Vinicius Júnior i feltet. Unggutten testet skuddfoten, men en forsvarer kom i veien, og endret retning på skuddet. På overtid av omgangen fikk gjestene en stor dobbeltsjanse hvor et innlegg ble sendt inn i boksen, og Velazquez vippet det tilbake mot sentrum av feltet. Alegria forsøkte seg på et brassespark, men Courtois var med på notene og reddet. Returen ble plukket opp av Velazquez, og forsvarsspilleren sendte ballen mot mål på ny, men Courtois reddet igjen. Flere sjanser ble det ikke i oppgjøret, og Real Madrid sikret dermed tre nye poeng, og en ny 1-0-seier over et av bunnlagene. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (7): Har en relativt rolig kamp, men viser seg virkelig frem på slutten med to meget gode og viktige redninger. Gjør i tillegg de riktige valgene til riktig tid, enten med å slå ballen langt, eller ved å bokse unna. God kamp av belgieren. 

Dani Carvajal (6): Har full kontroll defensivt, og gjør særdeles få feil den veien. Offensivt så er han omsider relativt anonym, og vi forventer mer av høyrebacken i form av bidrag fremover i banen. 

Raphaël Varane (6): Har god kontroll defensivt, både med ballen i beina og i luftrommet. Gjør særdeles få feil, men blir heller ikke utfordret spesielt mye. Godkjent kamp av franskmannen, slik det skal være mot lilleputten. 

Sergio Ramos (6): Blir fullstendig knust av Velazquez i lufta etter et kvarter, uten at det leder til scoring. Scorer et mål selv, men det blir korrekt annulert for offside. Har god kontroll defensivt mot lilleputten. 

Marcelo Vieira (5): De gangene gjestene kommer fremover så er det på hans side, da han henger igjen. Bidrar heller ikke stort fremover denne kampen, og må finne tilbake til formen om han skal holde en spiller som Reguilón ute av laget. 

Luka Modric (7 BB): Styrer spillet godt, dominerer midtbanen, og strør pasninger rundt seg. Er flink til å vende spillet, og sender ballen fremover i banen. Bedre enn på lenge av kroaten, og er banens beste marginalt i kveld. 

Marcos Llorente (6): Jobber godt, og løper mye. Ødelegger spillet til gjestene, og fungerer som en ekstra sikring de gangene gjestene kommer fremover. Trygg i pasningsspillet, og gjør en kamp på det jevne. 

Toni Kroos (7): Spiller en solid kamp, hvor han tar kontroll over midtbanen, og styrer spillet slik vi vet han kan. Har noen gode pasninger i bakrom, og et meget godt skudd med venstre, hvor kun stolpen står i veien. 

Lucas Vázquez (5): Får ekstremt mye juling denne kampen, og blir taklet gang på gang. Blir tidvis litt frustrert, og lar dette påvirke spillet ved enkelte tilfeller. Er svært lite målfarlig, og burde tidvis vurdert noe annerledes enn det han gjør, men jobber som vanlig hardt, og gjør en godkjent kamp. 

Karim Benzema (6): Scorer kampens eneste mål, og det på skikkelig målscorer vis. Vender spillet flott, gjør et god løp, og har en god vending før han enkelt scorer. Blir tidvis litt usynlig, men får heller ikke mye å jobbe med. Blir byttet ut ti minutter før full tid med en føling i ankelen. 

Marco Asensio (4): Sliter nok en gang med å bemerke seg nevneverdig. Får et par gode sjanser, spesielt da han kommer alene med keeper, men avslutningene svikter. Må bli en smule mer kynisk, samtidig som det ser ut til at han trives bedre på den høyre siden. 

Innbytterne: 

Dani Ceballos (5): Kommer inn med tjue minutter igjen, Spiller på det jevne, har noen gode løp fremover i banen, og er trygg med ballen i beina. Får ikke påvirket kampbildet nevneverdig. 

Vinicius Júnior (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering, men er aktiv den perioden han er på banen. 

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering, da han kun er på banen i to minutter. 

Hva syns du om kampen mot Rayo Vallecano? 

Pmn6