Extra large uefa cl throhy
TREKNING: Mandag formiddag trekkes neste motstander i årets Champions League.

Hvilke lag kan man trekke?

Los Merengues kan potensielt møte seks forskjellige motstandere i 8.delsfinalen av Champions League.

Mandag formiddag skal det avgjøres hvilke lag som møtes til dyst i 8.delsfinalen av Champions League. Real Madrid skal spille første kamp på bortebane, og får derfor fordelen av å spille kamp to på eget gress. Ingen av lagene kan trekke et lag fra samme land eller et lag de har møtt tidligere i årets gruppespill. Los Blancos tok tolv poeng i gruppespillet med fire seiere, og to tap, hvilket gjorde at de avanserte til 8.delsfinalen som beste lag fra gruppen, med AS Roma som toer. Som nevnt tidligere har ikke Real Madrid mulighet til å trekke en motstander fra samme nasjon, eller en de har møtt tidligere, hvilket ekskluderer Atlético Madrid, og Roma. 

Derfor står man igjen med seks potensielle motstandere: Tottenham, Liverpool, Manchester United, Schalke 04, Lyon, og Ajax. Tre av lagene kommer fra Premier League, og England, mens de tre resterende er fra Bundesliga - Tyskland, Ligue 1 - Frankrike, og Eredevise - Nederland. Alle lagene endte på andreplass i deres gruppe, hvilket vil si at det er mulig å slå samtlige av lagene, dog så er det en rekke tøffe motstandere Los Blancos potensielt kan møte i 8.delsfinalen denne gang. 

Potensielle motstandere:

Tottenham

Laget som ledes av Mauricio Pochettino ligger for øyeblikket på en tredjeplass i Premier League og avsluttet gruppespillet i Champions League med en andreplass. De var i samme gruppe som Barcelona og PSV Eindhoven. Harry Kane topper scoringslisten med fire nettkjenninger og hans argentinske lagkamerat Erik Lamela står med to målgivende pasninger hittil i år. Lagene møttes til dyst forrige sesong, hvor det endte 1-1 på Santiago Bernabéu, og med et 3-1-tap i London. Det vil si at Tottenham er det eneste laget Los Blancos har slitt med å overvinne de siste sesongene, da de har spilt to kamper mot de, og kun sikret et poeng. Deres hovedtrener Pochettino er en mann som følges tett av Real Madrid, og ryktes som et alternativ neste gang klubben skal bytte hovedtrener. 

Liverpool

De har vist storform på hjemmebane og er vanskelig å slå når de står på eget gress. De har kun ett tap på Anfield denne sesongen, og står med ni seire og en uavgjort, noe som delvis har vært grunnlaget for at de ligger på topp av Premier League. Ute i Europa har Liverpool vunnet alle hjemmekampene sine, men de har ennå til gode å dra hjem til England med poeng fra en bortekamp. De avsluttet gruppespillet i Champions League rett bak PSG, og på samme poengsum som Napoli, men avanserte grunnet målforskjell. Mohamed Salah er deres toppskårer med tre nettkjenninger, men Robertson har notert seg for to målgivende pasninger. Lagene møttes i finalen av Champions League forrige sesong, da endte det med 3-1-seier til Los Blancos. 

Manchester United

De røde djevlenes sesong så langt har ikke vært imponerende og plasseringen deres i Premier League tilsvarer til elleve poeng fra kvalifiseringsplass til neste års Champions League. De har derimot gjort en bedre jobb i Europa og kjempet med Juventus om å vinne gruppe H, men endte til slutt som nummer to. Manchester United har kun sluppet inn fire mål i gruppespillet, og deres toppskårer er Paul Pogba med to skåringer så langt. Lagene møttes til dyst i 8.delsfinalen februar 2013, hvor det endte 1-1 på Santiago Bernabéu, og med 1-2-seier til Real Madrid på Old Trafford. 

Schalke 04

I Bundesliga ligger de på 13.plass, hvilket kun er fire poeng over direkte nedrykk, men de hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til videre spill i Champions League. De kom på andreplass i Gruppe D bak Porto med tre seiere, to uavgjort, og et tap. Schalke 04 tapte kun én kamp i gruppespillet, og er det laget som går videre med færrest skårede mål, da de kun noterte seg for seks nettkjenninger. De har ingen spiller som har markert seg med flere scoringer, da seks forskjellige spillere gjorde mål. Lagene møttes til dyst i 8.delsfinalen i 2014, og den gang sikret Real Madrid avansement med 9-2 sammenlagt. De møttes også i 8.delsfinalen sesongen etter, hvor Los Blancos vant 0-2 på Veltins Arena, og Schalke vant 3-4 på Santiago Bernabéu. 

Olympique Lyon

Den franske klubben er ubeseiret så langt i Champions League, hvor resultatene viser til en seier og fem uavgjort. Det så lenge mørkt ut med tanke på å kvalifisere seg til 8.delsfinalen da Shakhtar tok ledelsen hjemme i Ukraina, men en scoring av Fekir like etter timen sikret avansement for den franske klubben. Maxwel Cornet og Nabil Fekir har begge to notert seg for tre scoringer i gruppespillet, mens Memphis Depay har servert fire målgivende pasninger. Klubbene møttes til dyst i 8.delsfinalen i 2010, hvor Lyon sikret avansement med 2-1 sammenlagt. De møttes også i 8.delsfinalen i 2011, hvor det endte 1-1 på Groupama Stadium, og 3-0 på Santiago Bernabéu. Den påfølgende sesongen møttes de i gruppespillet, hvor Real Madrid vant begge kampene, henholdsvis 4-0 og 0-2. 

Ajax

Sammen med Lyon er de ubeseiret så langt i turneringen med tre seire og tre uavgjort. Av de lagene som måtte igjennom en ekstra kvalifisering før de sikret en plass i turneringen, er Ajax det eneste laget som har avansert videre til 8.delsfinalen. De hadde muligheten til å sikre seg førsteplassen i gruppen, men grunnet poengdeling mot Bayern München i en svært spennende kamp forrige runde så endte de på andreplass. Dušan Tadić er spilleren som har stått frem med fem nettkjenninger, mens tidligere Real Madrid-spiller Huntelaar står med to målgivende pasninger. 

Lagene møttes i gruppespillet i 2010, hvor Real Madrid vant begge oppgjør. Det endre 2-0 på Santiago Bernabéu, og 0-4 på Johan Cruijff Arena. De møttes også i gruppespillet den påfølgende sesongen hvor Los Blancos scoret tre mål, og holdt nullen i begge oppgjør. I 2012 var lagene i samme gruppe for tredje sesong på rad, hvor det endte 1-4 på Johan Cruijff Arena, og 4-1 på Santiago Bernabéu. 

Hvem håper du å se på motsatt banehalvdel i 8.delsfinalen? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07