Extra large nederland
FIRE PÅ RAD? Kan Real Madrid vinne fire år på rad?

Nederlandsk motstand i åttedelsfinalen

Real Madrid møter Ajax på veien til finalen i Wanda Metropolitano.

Champions League-gruppespillet er over, og mandag ble åttedelsfinalene i turneringen trukket. Real Madrid har svingt i prestasjonene i årets gruppespill, men tar seg til slutt ganske komfortabelt videre etter fire seiere og to tap. Los Blancos åpnet gruppespillet svært godt da de slo Roma 3-0, men etter det har ikke ting gått helt på skinner. Likevel var seieren på bortebane i Roma svært viktig for Real Madrid, da det bidro til at de går videre som gruppevinnere.

Da trekningen for en liten time ble satt i gang, var det seks lag Real Madrid potensielt kunne møte. I den bollen fant man lag som Tottenham, Liverpool, Manchester United, Schalke, Lyon og Ajax. Da de første lagene ble trukket opp mot hverandre, så økte stadig sjansen for et eventuelt møte mellom Real Madrid og Liverpool, noe som er det verste Los Blancos kunne ha fått. Men til slutt fikk man en noe mer hyggelig trekning, og det blir altså Ajax som må slås i to kamper, skal det bli avansement til kvartfinalen.

Ajax er sammen med Lyon de eneste ubeseirede lagene så langt i turneringen med tre seire og tre uavgjort. De hadde muligheten til å sikre seg førsteplassen i gruppen, men grunnet poengdeling mot Bayern München i en svært spennende kamp forrige runde så endte de på andreplass. Real Madrid og Ajax møttes sist i gruppespillet i 2010, hvor Real Madrid vant begge oppgjørene. Dog skal det nevnes at dette Ajax-laget er det beste på lang tid, og spillere som Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt og Hakim Ziyech er nok sultne på å vise seg frem i den gjeveste turneringen av dem alle.

Åttedelsfinalene:

Schalke 04 - Manchester City (20. februar & 12. mars)
Atletico Madrid - Juventus (20. februar & 12. mars)
Manchester United - Paris Saint-Germain (12. februar & 6. mars)
Tottenham - Borussia Dortmund (13. februar & 5. mars)
Lyon - FC Barcelona (19. februar & 13. mars)
AS Roma - FC Porto (12. februar & 6. mars)
Ajax - Real Madrid (13. febraur & 5. mars)
Liverpool - Bayern München (19. februar & 13. mars)

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07