Extra large 0 1
FOKUS: Solari mener at spillerne er fokuserte og ikke tar lett på motstandere fra Japan som venter morgen ettermiddag.

Solari før kamp: Kashima Antlers (N)

Solari snakket med pressen dagen før semifinalen i VM for klubblag, der Los Blancos møter de asiatiske mesterne Kashima Antlers.

Å ha muligheten til å spille her

Vi gir dette stor betydning, fordi laget var gjennom en lang reise for å komme hit. Real Madrid måtte vinne Champions League og denne gruppen med spillere gjorde nettopp det, og det var en ekstraordinær prestasjon. Vi må takke dem for det, og vi vil forsøke å forsvare vår tittel.

Stemningen i laget

Jeg ser spillerne som lykkelige og fokuserte på denne turneringen. Det var en spesiell «buzz» i laget da vi reiste hit. De er erfarne og vet at dette er deres belønning for å ha vunnet Champions League. De har vunnet tre Champions League-titler på rad og fire på fem år, det er en eksepsjonell prestasjon som blir vanskelig å gjenta. Men hvis det er en klubb der ute som kan klare å gjøre det, er det Real Madrid.

Velkomsten 

Jeg vil takke Abu Dhabi for velkomsten og for å arrangere en virkelig spesiell turnering, en som jeg elsker. Det er en turnering som gjør at mesterne fra hver konføderasjon kan kjempe for en verdenskrone, og det blir mye oppmerksomhet i fotballverdenen. 

Betydningen av turneringen

For å skjønne betydningen av turneringen er det viktig å se turneringen fra et europeisk perspektiv. Jeg har vært involvert i turneringen etter suksess i turneringer som drives av Conmebol, UEFA og Concacaf. De involverte aktørene er vinnerne i sine respektive konføderasjoner, og det er ikke noe dårlige prestasjoner. Jeg er en lojal tilhenger av denne turneringen, og det er en jeg har alltid likt, helt fra ung alder. Da jeg var 13 eller 14, og den ble spilt i Tokyo, ville jeg snike meg ut av skolen for å se på spillene. Jeg undervurderer ikke noen av våre motstandere, og jeg håper vi nyter det fordi det er en virkelig spesiell konkurranse på verdensscenen.

Isco

Jeg elsker Isco. Min jobb er å sørge for at alle spillerne presterer på sitt aller beste og få de som ikke gjør det til å spille på sitt beste, og få de som allerede presterer til å holde samme standard. En av mine tøffeste jobber er å velge startellever. 

Kashima Antlers

Vi er fokusert på kampen mot Kashima, og alle spillerne konsentrerer seg om denne kampen. De er veldig spente og entusiastiske foran en turnering som de har gjort seg fortjente til å spille i. Hver og en av spillerne kan spille en avgjørende rolle i morgen for å få oss til finalen.
De er et mer erfarent lag enn de var for to år siden. De var gjester da, og nå kommer de som mestere fra Asia. Kjernegruppen av spillere er de samme, og de har også noen få utenlandske spillere. De er et rast, dynamisk lag som spiller direkte fotball og har tempo fremover. De vil være en anstendig motstander, og det blir en veldig spesiell kamp.

Mourinho

Jeg har den største beundring og respekt for alle mine kolleger, både de som jobber i profesjonelle og amatørligaer. Dette gjelder spesielt de som har jobbet i denne klubben og gitt oss glede. Hvordan kan jeg være bekymret for at det er rykter knyttet til Real Madrid? Det er en daglig forekomst, og jeg ser det som en del av denne jobben.

Filosofi

Jeg har det samme utgangspunktet siden den første dagen da jeg ble hovedtrener for klubben, da jeg ble ungdomstrener og som spiller: Gi alt på alle mulige måter hver eneste dag. Det er min filosofi og min tilnærming til det som er en veldig spesiell jobb.

Mourinho eller Guardiolas spillestil?

Jeg er en tilhenger av alle de fotballverdier og prinsipper som karakteriserer Real Madrid. Laget mitt må dominere spillet og alltid prøve å vinne kamper, angripe og score mål. I tillegg må spillerne aldri gi opp. For å oppnå det, må du oppnå mange mål og jobbe med taktiske, metodiske og treningsaspekter av spillet. Jeg identifiserer meg med alle Real Madrids fotballverdier.

Hva synes du om uttalelsene til Santiago Solari?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07