Extra large f r kampen kashima
SEIER: Real Madrid slo Rayo Vallecano i helgen, dog uten å imponere nevneverdig.

Før kampen: Kashima Antlers (N)

Real Madrid møter Kashima Antlers i semifinalen av VM for klubblag onsdag kveld.

Kashima Antlers - Real Madrid
Zayed Sport City Stadium, Abu Dhabi
FIFA Club World Cup, semifinale
Onsdag 19. desember, kl.17:30

Real Madrid starter veien mot sin tredje verdensmesterskapstittel på rad for klubblag når Kashima Antlers står på motsatt banehalvdel i Abu Dhabi på onsdag. Det er da duket for semifinalen av årets utgave av VM for klubblag og Real Madrid er altså kun to kamper i fra å bli kåret til verdensmestere nok en gang. Real Madrid kommer også fra en godkjent forestilling mot Rayo Vallecano hvor laget vant 1-0 uten å imponere særlig mange. Karim Benzema sto for scoringen og laget kan derfor ta med seg en god følelse inn mot klubb-VM.

Går for tre på rad 

Ettersom Real Madrid vant sin tredje Champions League-tittel i mai har laget nå mulighet til å ta sin tredje verdensmesterskapstittel på rad. For å gjøre dette må Los Blancos vinne de to siste kampene i mesterskapet som sparkes i gang onsdag ettermiddag for Real Madrid sin del. Dersom Real Madrid skulle vinne klubb-VM også i 2018 vil Los Blancos ha vunnet turneringen flest ganger siden den ble etablert i 2000 med sine fire mesterskapstitler. Dette er en tittel Real Madrid i dag deler med Barcelona som også har vunnet verdensmesterskapet for klubblag tre ganger. Det hviler nok derfor litt ekstra prestisje over årets verdensmesterskap, noe som også har vært tydelig på måten spillerne og trenerne har snakket om turneringen for Real Madrid sin del. Også Real Madrids oppkjøring til turneringen har tydet på at det å vinne mesterskapet har vært en viktig prioritet for Florentino Pérez og Santiago Solari og hans mannskap. Det har ikke blitt tatt noen sjanser med de spillerne som har slitt med skader den siste tiden og flere av de viktigste spillerne for laget har også blitt hvilt ved flere anledninger de siste ukene. 

De to siste årene har altså Real Madrid blitt kåret til verdens beste lag etter å ha vunnet verdensmesterskapet for klubblag. I 2016 møtte Los Blancos det meksikanske laget Club América i semifinalen av turneringen, en kamp spanjolene vant 2-0 etter scoringer av Karim Benzema og Cristiano Ronaldo. I finalen ventet laget som også er onsdagens motstander, Kashima Antlers. Real Madrid vant i denne kampen 4-2 etter ekstraomganger. Les mer om denne kampen senere i artikkelen. I 2017 var det Al-Jazira som var motstander for Real Madrid i semifinalen av mesterskapet og også da vant Real Madrid. Romarinho sendte Al-Jazira i føringen like før pause, men én scoring hver av Cristiano Ronaldo og Gareth Bale sørget for seier og finaleplass for Los Blancos. I finalen var det brasilianske Gremio som sto for tur og en Cristiano Ronaldo-scoring i andre omgang sikret Real Madrid 1-0-seieren og lagets andre tittel i VM for klubblag på rad. 

Full stall

Santiago Solaris 25-mannstropp til verdensmesterskapet for klubblag inkluderer mange spillere som har vært skadet over lengre perioder, noe som er svært gledelig for alle med et hjerte i Madrid. Det er nok likevel slik at ikke alle kommer til å være spilleklare til mesterskapet, men har likevel fått muligheten til å reise med laget. Nacho og Mariano har nemlig ikke trent med laget på mandagen og kommer neppe til å bli klare før på nyåret. Heller ikke Gareth Bale og Marco Asensio var med på treningen med laget på mandag, men det er forventet av Gareth Bale skal være tilbake på trening allerede i dag. Asensio er det større usikkerhet rundt og det vil bli spennende å følge hans utvikling de neste dagene. Casemiro har også returnert fra skade og har trent med laget de siste dagene og brasilianeren skal etter alle solemerker være klar til å delta i VM for klubblag. Det samme gjelder Reguilón. Den unge backen var ikke en del av troppen til Santiago Solari til hjemmekampen mot Rayo Vallecano i helgen, men skal nå være frisk og muligens klar til å spille for Real Madrid i verdensmesterskapet. Det spørs nok likevel hvor mye spilletid det vil bli for Reguilón nå som både Carvajal og Marcelo er skadefrie. 

Utover dette er det mange kjente fjes å se i troppen som har reist til Abu Dhabi, og unggutter som Valverde, Ceballos, Odriozola, Vinícius, Vallejo og Javi Sánchez er også med i troppen. Sánchez kommer nok fortsatt til å vikariere for skadde Nacho Fernández, men det er likevel all grunn til å tro at Varane og Sergio Ramos kommer til å oppta disse plassene for Real Madrid. Desto mer gledelig er det at Karim Benzema virker helt frisk etter smellen han fikk i lørdagens kamp mot Rayo og som tvang franskmannen av banen. Det var et realt skremmeskudd, men nå tyder alt på at Real Madrids toppscorer skal være spilleklar til kampene i VM for klubblag. Det har nemlig ikke vært en tradisjon å hvile spillere i dette mesterskapet og med tanke på at kampen mot Kashima Antlers og en eventuell finale vil være Real Madrids siste kamper før begynnelsen av januar, er det ingen grunn til å tro at Santiago Solari kommer til å spare på kruttet. Flere spillere har også stilt opp til intervjuer de siste dagene hvor de har snakket om viktigheten av å vinne en turnering som klubb-VM og viktigheten av å være tittelen som verdens beste lag. Derfor vil nok få se Real Madrids aller største stjerner i aksjon i semifinalen og en eventuell finale i VM for klubblag. 

Motstanderen

Real Madrids motstander i semifinalen av verdensmesterskapet for klubblag er det japanske laget Kashima Antlers. Laget spiller sine kamper i den japanske ligaen som offisielt heter J1 League. Kashima Antlers har vært en av de beste lagene i den japanske ligaen siden den ble etabler i 1992 og har vunnet ligaen hele åtte ganger, flest av alle lag i J1 Leagues historie. Det er også svært interessant at laget kommer fra byen Kashima som ligger i regionen Ibaraki. Byen i seg selv har et befolkningstall på kun ca. 68 000 innbyggere, mindre enn Sandnes kommune i Norge. Hjemmebanen til Kashima Antlers er Kashima Soccer Stadium og har en kapasitet på om lag 40 000. Laget vant i 2018 sin første AFC Champions League og kvalifiserte seg derfor til verdensmesterskapet for klubblag. I 2016 var Kashima Antlers også det første asiatiske laget til å spille en finale i klubb-VM da de møtte Real Madrid i en kamp de tapte 4-2 etter ekstraomganger. 

Årets sesong i japansk fotball ble sluttført den første helgen i desember og etter at laget gikk på et semifinaletap mot Urawa Red Diamonds i cupen har ikke laget hatt noe annet å fokusere på enn verdensmesterskapet for klubblag. Kashima Antlers gikk seirende ut av kvartfinalen i mesterskapet da de slo meksikanske Guadalajara Chivas 3-2 forrige lørdag og de var derfor klare for semifinale mot Real Madrid. Disse lagene har faktisk møttes en gang tidligere og dette var, som tidligere nevnt, i finalen av FIFA Club World Cup i desember 2016. Da spilte Kashima jevnt med Real Madrid i de første 90 minuttene selv om Real Madrid hadde flere avslutninger og ballbesittelse. På overtid ble det likevel for tøft for det japanske laget som slapp inn to mål på syv minutter og dermed ble tapende finalist i VM for klubblag. Karim Benzema scoret Real Madrids første mål i kampen, mens Gaku Shibasaki scoret to raske Kashima Antlers-mål før timen spilt. Cristiano Ronaldo utlignet da klokken viste 60 minutter og portugiseren avsluttet også ekstraomgangene med å score to mål og sikret hattricket sitt. Dermed vant Real Madrid klubb-VM i 2016. 

Mulig startoppstilling:

                                     Courtois
            Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
                   Modric, Casemiro, Kroos
                    Vázquez, Benzema, Bale 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07