Extra large  he23150
HAT-TRICK: Bale scoret tre ganger, og Marcelo spilte to målgivende pasninger onsdag kveld.

Kashima Antlers 1-3 Real Madrid

Et hat-trick fra Gareth Bale sikret avansement til finalen i Klubb-VM.

Kashima Antlers 1-3 Real Madrid
Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi
FIFA Club World Cup, semifinale
Onsdag 19.desember, kl:17.30

0-1 Gareth Bale (43') - Assist: Marcelo Vieira
0-2 Gareth Bale (53')
0-3 Gareth Bale (55') - Assist: Marcelo Vieira
1-3 Shoma Doi (77') - Assist: Yasushi Endo

Lørdag kveld vant Real Madrid hjemme mot Rayo Vallecano, i det som ble deres siste kamp i LaLiga for året. For søndag gikk nemlig turen til Abu Dhabi hvor Los Merengues skulle delta i deres tredje FIFA Club World Cup på rad, som følge av at de vant Champions League forrige sesong. Onsdag kveld ventet det første oppgjøret hvor Kashima Antlers stod på motsatt banehalvdel, hvilket ikke er et ukjent lag for Los Blancos da de møttes til dyst i turneringen i 2016. Vinneren av oppgjøret ville avansere til finalen, hvor laget Al-Ain som var arrangørene sin representant ventet. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Llorente, Kroos - Lucas (Isco 68'), Benzema, Bale (Asensio 60' (Casemiro 74'))

Kashima: Kwoun, Shoji, Leonardo, Nagaki, Doi, Yamamoto, Serginho, Nishi (Anzai 56'), Endo, Abe, Jung

Scoring like før pause

Det var laget fra Japan som åpnet kampen best, og kom til avslutning ved Serginho før klokken hadde passert to minutter. Thibaut Courtois reddet forsøket, men var nødt til å slå ballen ut til corner. Det påfølgende hjørnesparket landet hos Shoji, som fikk stå helt fri å heade, men forsøket gikk til side for mål. Fem minutter ut i kampen kom Los Blancos fremover for første gang, hvor en ball ble spilt i bakrom mot Bale, men waliseren ble hindret av en flott takling. Ti minutter ut i oppgjøret kom Benzema frem på siden av 16-meteren, og franskmannen forsøkte et skudd, men forsøket gikk rett på Kwoun. Da klokken passerte tjue minutter så kom Serginho fremover på ny, denne gang på høyre side, men avslutningen endte over mål. Fem minutter senere forsøkte Abe seg med et skudd etter å mottatt ballen etter et hjørnespark, men også han bommet på målet. 

Like før halvtimen testet Karim Benzema skuddfoten på ny fra utsiden av 16-meteren, men Kwoun reddet på ny. Los Merengues fanget omsider opp ballen igjen, og Bale fikk med seg ballen inn i feltet, hvor han forsøkte en avslutning, men på klønete vis klarte å bomme. Da klokken passerte halvtimen så kombinerte Los Blancos flott, hvor Lucas fant Modric, som hælet videre mot Kroos, før tyskeren sendte kula mot mål, men igjen var Kwoun god, og reddet. Et par minutter senere serverte Toni Kroos ballen til Ramos i feltet på et frispark, men kapteinen klarte ikke å styre headingen innenfor stolpen. Kort tid etter dette kom Bale fremover langs siden, hvor han sendte ballen inn i boksen mot Benzema som kom stormende og headet ballen utenfor buret til Kwoun. Et par minutter før hvilen kom omsider kampens første scoring, hvor Bale spilte vegg med Marcelo før waliseren la ballen til rette, og hamret den i mål til 0-1. Mer skjedde det ikke i den første omgangen, og lagene gikk til hvilen på 0-1. 

Hat-trick

Los Merengues åpnet der de sluttet i første omgang, og hadde kontroll over oppgjøret i åpningen av den andre omgangen. Snaut ti minutter ut i omgangen, så snappet Bale opp et svakt tilbakespill, hvor forsvarer og målvakt hos Kashima kommuniserte dårlig. Dette gjorde at waliseren kunne sette inn sitt andre for kvelden, denne gangen i tomt bur. Kun to minutter etter scoringen så var Real Madrid og Gareth Bale frempå igjen. Marcelo spilte til waliseren på venstre side av 16-meteren, hvor Bale sendte kula hardt opp i det lengste hjørnet til 0-3, og sikret sitt hat-trick. Fem minutter etter timen var passert kom Kashima fremover, hvor Doi forsøkte en avslutning, men Courtois var igjen solid og reddet. Real Madrid kontret umiddelbart fremover, hvor Lucas ble spilt gjennom, og kantspilleren forsøkte en avslutning, men Kwoun stoppet forsøket. 

Tjue minutter før full tid forsøkte Serginho seg på ny med et skudd fra utsiden av 16-meteren, men forsøket gikk like til side for stolpen. Drøyt ti minutter før full tid skulle omsider laget fra Japan få et trøstemål, da et innlegg ble sendt mot Endo på bakerste stolpe. Han headet ballen ned, og stormende inn i feltet kom Doi som satte ballen i mål fra skrått hold til 1-3. Dommeren var nødt til å ta i bruk VAR for å godkjenne scoring, da det var usikkerhet knyttet til om Endo var i offside eller ikke. Bildene viste at spilleren var on-side, dog hårfint og scoring ble godkjent. 

Ti minutter før full tid fikk Benzema muligheten med hodet på, men på ny var retningen på headingen noe svak. Kashima kom umiddelbart fremover, og Léo Silva forsøkte en avslutning, men Courtois stod igjen i veien, og reddet forsøket. Fem minutter før full tid sendte Isco en pasning gjennom mot Benzema, og franskmannen brukte et touch på å legge ballen til rette, før han sendte kula like utenfor stolpen. Flere sjanser ble det ikke i kampen, hvilket vil si at Real Madrid avanserer til finalen hvor Al-Ain som er representanten fra vertsnasjonen venter. Den skal spilles lørdag, hvor Los Blancos får mulighet til å vinne turneringen for tredje år på rad. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Gjør noen gode redninger, og som vanlig meget trygg helt bakerst. Får ikke veldig mye å jobbe med, men er trygg de gangene han må ut i feltet, og har ellers god kontroll. Kunne muligens tatt scoringen da vinkelen er skrå, men Marcelo blokkerer sikten hans. 

Dani Carvajal (5): En kamp helt på det ordinære for høyrebacken. Er tidvis med fremover, uten å skape de helt store sjansene, men har til gjengjeld full kontroll bakover i banen. 

Raphaël Varane (6): Rydder opp de gangene hans makker ruser ut av posisjon, og som vanlig skjer dette ofte. Er trygg og god i pasningsspillet, og i tillegg vinner han duellene som er i luftrommet. 

Sergio Ramos (4): Slurver svært ofte med posisjoneringen dette oppgjøret, hvor han ruser langt opp i banen helt uten grunn, og dette skaper enkelte farligheter. Må legge av seg dette, da det resulterer i sjanser feil alt for ofte. 

Marcelo Vieira (7): Som vanlig er han litt halvveis bakover i banen, hvor han ligger litt høyt i banen, eller ikke har kommet seg helt hjem enda. Offensivt derimot så er han med hele veien, skaper flotte kombinasjoner og får med seg to målgivende pasninger. 

Luka Modric (6): Har et par gode drag opp langs siden, og er ellers trygg med ballen i beina. Fordeler ballen rundt omkring på banen, og legger ned god innsats. Ingen ekstrem kamp, men langt mer positiv enn de foregående. 

Marcos Llorente (5): Blir en kamp hvor Llorente egentlig blir litt overflødig. Hans spesialitet er å bryte opp motstanderne sitt spill, hvilket ikke er nødvendig så ofte denne kampen da Real Madrid har ballen absolutt mest. Ender derfor med en kamp helt på det jevne. 

Toni Kroos (5): Blir som flere andre i kampen en helt ok oppvisning, hvor han spiller på det trygge og gode. Jobber godt, og sprer ballen slik han vanligvis gjør, uten å skape noe nevneverdig. Har et godt skudd som reddes av Kwoun. 

Lucas Vázquez (5): Jobber hardt opp og ned langs kanten, setter opp noen gode kombinasjoner, men er ikke veldig målfarlig. Burde scoret da han ble spilt alene gjennom. Blir byttet ut tjue minutter før full tid. 

Karim Benzema (5): Jobber godt, kombinerer med sine lagkamerater, men siktet er ikke helt fin-innstilt i kveld. Bommer både med hodet, og med beina, uten å være plassert i veldig gode posisjoner. 

Gareth Bale (8 BB): Står virkelig frem for første gang denne sesongen, og det resulterer i hat-trick. Virker å være på fra start, og er ivrig etter å vise seg frem. Gjør en rekke gode løp opp langs siden, har noen flotte avslutninger, og presser motstanderne som resulterer i et gratis mål. Kunne scoret enda flere om han var noe mer selvisk. Banens desidert beste i kveld. 

Innbytterne: 

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering, da han både byttes inn og ut av oppgjøret i løpet av 13 minutter. Skal visstnok ha pådratt seg en muskelskade. 

Isco Alarcón (5): Får drøyt tjue minutter på banen, hvor han har et par gode pasninger, og noen gode kombinasjoner, men påvirker ikke kampbildet nevneverdig. 

Carlos Casemiro (5): Erstatter en skadet Asensio et kvarter før full tid, og returnerer dermed etter sitt skade-opphold. Gjør noen gode taklinger, og spiller som vanlig på det trygge. 

Tror du Real Madrid vinner mot Al-Ain? 

Pmn6