Extra large f r al ain
SEIER: Real Madrid slo Kashima Antlers i semifinalen og er dermed klare for finalen av klubb-VM.

Før kampen: Al-Ain (N)

Real Madrid skal møte Al-Ain i finalen av verdensmesterskapet for klubblag lørdag ettermiddag.

Real Madrid – Al Ain
Zayed Sport City Stadium, Abu Dhabi
FIFA Club World Cup, finale
Lørdag 21. desember, kl.17:30

Lørdag kveld er det duket for finalen i verdensmesterskap for klubblag når Real Madrid og Al-Ain møtes til dyst på Zayed Sport City Stadium. Real Madrid tok en overbevisende seier mot Kashima Antlers på onsdag, og et hattrick av Gareth Bale sørget for 3-1-seier og avansement for de europeiske mesterne. Nå skal Real Madrid forsøke å sikre seg sin tredje verdensmesterskapstittel på rad mot Al-Ain i finalen av årets FIFA Club World Cup.

Årets siste kamp 

Real Madrid kan altså avslutte året med en mesterskapstittel dersom de skulle klare å slå Al-Ain i finalen av klubb-VM lørdag ettermiddag. Real Madrid kan da avslutte året med tittelen som Champions League-mestere, samt verdensmestere. Selv om Real Madrid har hatt en tøff høst og slitt med å leve opp til forventningene, er det likevel viktig å huske på at laget i mai feiret sin tredje Champions League-tittel på rad, noe ingen tidligere har klart i turneringens historie. Mye har endret seg siden den tid, men store deler av spillergruppa er den samme. Vi som Real Madrid-supportere kan ikke håpe på noe annet enn at laget klarer å snu den nåværende situasjonen og komme tilbake enda sterkere på nyåret.

Allerede 3. januar får Real Madrid muligheten til å starte det nye året på best mulig måte når de skal gjeste La Cerámica og Villarreal i La Liga. Dette innleder en svært travel periode for Real Madrid, som skal spille vanvittig mange kamper de første ukene av januar. Real Madrid skal spille hele seks kamper på 17 dager, noe som tilsvarer om lag én kamp pr. tredje dag. Dette inkluderer også tøffe kamper mot Real Betis, Real Sociedad og Sevilla i La Liga, samt et dobbeltoppgjør mot Leganés i Copa del Rey. Spillerne får altså knappe to uker med pause før hardkjøret er i gang igjen i januar. Det er likevel en god mulighet for at svært mange spillere i Real Madrid-troppen kan få mer spilletid på nyåret, slik som de også har gjort i førjulsperioden. Det blir også en god mulighet til å starte året på best mulig måte. 

Bales fantastiske VM-statistikk

Gareth Bale har enda ikke fått oppleve et verdensmesterskap med sitt Wales, men med Real Madrid har lynvingen nytt noen svært gode øyeblikk og kamper. Han har vunnet turneringen tre ganger og er kun én kamp ifra å vinne sin fjerde verdensmesterskapstittel med Real Madrid. Det beste av Gareth Bale i klubb-VM så vi nok i onsdagens semifinale mot Kashima Antlers, da han scoret hattrick i en 3-1-seier som tok Real Madrid til finalen av turneringen. Dette føyde waliseren inn på en svært eksklusiv liste over spillerprestasjoner i verdensmesterskap for klubblag. Han er nå Real Madrids toppscorer i turneringen, dog delt med Cristiano Ronaldo. Begge har scoret seks mål hver i turneringen. Gareth Bale føyde seg også inn på den svært korte listen over de spillerne som har scoret hattrick i turneringen. Der var det kun tidligere lagkamerat Ronaldo og Barcelonas Luís Suárez som for, før Gareth Bale maktet det på onsdag. 

Gareth Bale føyde seg også inn på listen over spillere som har scoret i tre forskjellige mesterskap, sammen med ingen ringere enn Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Gareth Bale scoret sitt første mål for Real Madrid i klubb-VM i 2014 da han scoret både i semifinalen og finalen av mesterskapet. I 2017 var Los Blancos tilbake i turneringen for andre år på rad og også da klarte Bale å komme seg på scoringslisten. Da scoret waliseren mot Al Jazira i semifinalen. Det er altså ingen tvil om at Gareth Bale trives svært godt i denne turneringen og det virker ikke usannsynlig at waliseren også kan bli avgjørende i lørdagens finale mot Al-Ain. 

Motstanderen

Real Madrids motstander i den viktige finalen er altså Al-Ain, et lag som spiller sine kamper i UAE Pro League i De forente arabiske emirater. Laget hadde en storhetstid i hjemlig liga på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Laget vant da fem ligatitler mellom 1998 og 2004, og i 2003 ble laget det første arabiske laget til å vinne AFC (Asia Champions League). Siden den tid har seriemesterskapene blir mindre hyppige, men laget har likevel vært et av de beste lagene i hjemlig liga. Siden 2011 har laget nemlig vunnet fire ligatitler og deltatt i Champions League i 2016. Da ble laget tapende finalist i turneringen etter å ha tapt 3-2 sammenlagt mot sør-koreanske Jeonbuk Hyundai Motors.

Al-Ain har allerede spilt to kamper i årets utgave av VM for klubblag. Kvartfinalen mot tunisiske Esperance endte med en overbevisende seier for Al-Ain. 3-0-seieren sendte laget til semifinalen, hvor vinneren av Copa Libertadores sto på motsatt banehalvdel. River Plate slo Boca Juniors på Santiago Bernabéu i finalen av Cope Libertadores, og kvalifiserte seg dermed til VM for klubblag. I semifinalen mellom Al-Ain og River Plate måtte det straffespark til for å skille lagene. To River-scoringer av Borré og en scoring av Marcus Berg, en kjenning for mange, og Caio fastsatte resultatet til 2-0. I straffesparkkonkurransen trakk Al-Ain det lengste strået og kvalifiserte seg til finalen etter å ha vunnet 5-4 i en spennende straffekonk. 

Mulig lagoppstilling:

                                        Courtois
             Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
                     Modric, Llorente, Kroos
                    Bale, Benzema, Vázquez

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07