Extra large 0 1
ERFARING: Solari mener laget har gode erfaringer med finaler basert på suksessen til klubben de siste årene.

Solari før kamp: Al-Ain (N)

Solari snakket med pressen dagen før finalen mot Al-Ain i VM for klubblag.

Dette laget har vunnet fire Champions league-titler på de fem siste årene og tre etter hverandre. Måten vi er på som en klubb er å se på den neste tittelen, men vi må ikke glemme opplevelsen av enestående suksess i det siste. I morgen prøver vi å komme et skritt videre i historien. Hvis Real Madrid er vinnere og favoritter, er det fordi klubben legger all sin energi inn i finalen. Og vi må være klar i morgen på et mentalt, fysisk og taktisk nivå.

Kampen

 Vi er i god form, lykkelige og spent og fokusert på kampen. Dette laget har erfaring i finaler, men den nervøse og den kriblende følelsen i en finale er alltid til stede. Tittelen står på spill og vi må sette all vår energi, konsentrasjon og konkurranseevne i gang for å vinne, som alltid. 

 Al Ains taktikk

De bruker sine styrker, selvfølgelig. De bruker mange blokker og plager motstanderen over store områder. Espérance Sportive de Tunis klaget allerede, og de tok også fordel av det mot River. Det er det du forventer, de prøver å bruke de våpnene og jukse litt for å prøve å vinne kampen.

Isco

Isco var veldig bra den andre dagen, og også på trening markerte han seg. Treningspersonalet, fysioterapeutene og legene er glade når spillerne er tilgjengelige og når de spiller og de spiller bra.

Fantastisk mulighet

Fotball er en kollektiv sport, og jeg har et ønske, likt som klubben, en klubb som Real Madrid som har vunnet mange titler, av å kopiere verdien av å ha vunnet Champions League tre ganger på rad. Det ville være eksepsjonelt, og du må gi det æren det fortjener. Det ville være en belønning for disse spillerne, som har vært involvert i Champions League og VM for klubblag, uten noe sidestykke. Det er en fantastisk mulighet for spillerne. 

River Plate ble slått ut

Turneringen er demokratisk fordi alle kontinenter deltar. Det er ingen overraskelser fordi det har skjedd mye i denne turneringen, og det som fansen forventer skjer ikke alltid. Man ser at denne turneringen er mer konkurransedyktig enn forventet. Det er ingen tilfeldighet når et lag når finalen.

Motstanderne

De vil prøve å spille som de har gjort, solid forsvar og dra nytte av fart og dyktighet hos sine toppspillere. Også prøver de å dra nytte av høye baller inn i feltet, forhåpentligvis uten ulovlige virkemidler.

Mester og favoritter

Det er det samme som det som ble sagt i tidligere år. Det som er umulig er å vinne hver Champions League de neste 200 årene. Dette er fotball og de store lagene fra hele verden konkurrerer. Det er vanskelig for oss å vurdere hva Real Madrid har oppnådd de siste fem årene. Det overrasker meg hver dag når jeg våkner opp.

Hva synes du om det Santiago Solari sa?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07