Extra large referat2
VERDENSMESTERE: Real Madrids ble verdensmestere for tredje gang på rad da de slo Al-Ain i finalen av klubb-VM.

Real Madrid 4-1 Al-Ain

Real Madrid har blitt verdensmestere etter å ha slått Al-Ain i finalen av klubb-VM.

Real Madrid 4-1 Al-Ain
Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi
FIFA Club World Cup, finale
Lørdag 22. desember, kl: 17.30

1-0 Luka Modric (14') – Assist: Karim Benzema
2-0 Marcos Llorente (60')
3-0 Sergio Ramos (79') – Assist: Luka Modric

3-1 Tsuka Shiotani (86') Assist: Caio
4-1 Yahia Nader, selvmål (90') 

Lørdag kveld var det duket for finalen i verdensmesterskapet for klubblag da Real Madrid møtte Al-Ain i Abu Dhabi. Real Madrid hadde klart å kvalifisere seg til finalen etter å ha slått Kashima Antlers i semifinalen på onsdag. Da sto Gareth Bale for samtlige av Real Madrids tre scoringer og forventningene var høye til waliseren i forkant av kampen. Al-Ain slo ut Copa Libertadores-vinner River Plate i semifinalen og maktet dermed å kvalifisere seg til finalen. Dermed var scenen satt for Real Madrids siste kamp i 2018 og finale i VM for klubblag. 

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Llorente (Casemiro 82'), Kroos (Ceballos 70') – Vázquez (Vinícius 84'), Benzema, Bale

Al-Ain: Essa, Ahmad, Shiotani, Ahmed (Mohammed 64'), Fayez - Doumbia, El Shahat, Mohamad, Abdulrahman (Abdulrahman 67'), Caio – Berg (Nader 75')

Sjansebonanza og Modric-scoring

Kampen åpnet svært godt og begge lag skapte noen store sjanser i begynnelsen av kampen. Marcos Llorente driblet seg gjennom hele Al-Ain forsvaret før han spilte ballen inn mot Vázquez. Ballen gikk via en forsvarsspiller og i stanga. Kun minuttet etterpå var Al-Ain farlig framme da Varane feilberegnet en takling og ballen gikk forbi Courtois, men ballen var likevel litt for lang til at Al-Ains angrepsspillere maktet å gjøre noe ut av muligheten. Utover dette var åpningsminuttene preget av at Real Madrid hadde mye ball i laget og gjorde det vanskelig for Al-Ain å få noe særlig tid med ballen i laget. Det var likevel Al-Ain som skulle få kampen aller første virkelig store sjanse. Da driblet El Shahat hele Real Madrid-forsvaret og tok også med seg ballen forbi Courtois i Real Madrid-buret. Sergio Ramos maktet å komme seg tilbake på linja og klarte å klarere ballen ut til corner. 

Det var likevel Real Madrid som scoret kampens første mål, og det skjedde etter Al-Ains påfølgende corner etter den store sjansen kun sekunder tidligere. Lucas Vázquez fikk ballen ned på sin høyreside og slo et innlegg mot Karim Benzema som ventet på kanten av sekstenmeteren. Franskmannen tok imot ballen på brystet før han la til rette for Luka Modric på utsiden av boksen. Ballon d'Or-vinneren tok et steg innover i banen før han banket til med venstrefoten og curlet ballen i lengste hjørne. En flott scoring av den kroatiske midtbanemagikeren. Kun minuttet senere hadde også Al-Ain en ball i nettet, men scoringen ble annullert for offside og reprisene viste at Varane hadde trukket opp i akkurat riktig tidspunkt. Real Madrids toppscorer i klubb-VM fikk også noen muligheter, men to gode redninger fra Al-Ains keeper gjorde at waliseren gikk målløs av banen til pause. Også Benzema burde ha økt ledelsen da han ble spilt fri av Lucas i sekstenmeteren før han satte ballen langt over mål fra om lag ni meter. Luka Modric og Lucas Vázquez hadde også sine sjanser i første omgang, men ingen av dem maktet å øke ledelsen på tross av to svært gode avslutninger. 

Målrik andreomgang

Real Madrid ble enda mer overbevisende i andreomgang og allerede fire minutter inn i andre omgang fikk Los Blancos en stor sjanse. Da var det Luka Modric som gikk på et godt løp før han spilte ballen inn i boksen mot Lucas Vázquez. Spanjolen headet ballen mot mål, men avslutningen ble reddet. Ballen landet så hos Gareth Bale som forsøkte å gjenskape Champions League-finale målet sitt, men brassesparket gikk like over. Like etter ble Bale sendt på løp langs linjen og waliseren slo et godt innlegg inn i boksen mot Benzema. Franskmannen maktet dog ikke å få ballen på mål og avslutningen strøk stolpen. Etter timen spilt fikk Real Madrid et hjørnespark etter gode kombinasjoner mellom Modric og Benzema. Corneren ble klarert, men ikke lengre enn til Marcos Llorente som banket ballen i mål på halvspretten fra om lag 20 meter. En flott scoring av Llorente. Etter dette fikk både Bale og Caio muligheten til å score for hvert sitt lag alene med keeper, men begge lags keepere gjorde en god jobb. 

Real Madrid skulle likevel få den tredje scoringen da Luka Modric slo et fantastisk hjørnespark inn til en fullstendig umarkert Sergio Ramos i boksen. Real Madrids kaptein stanget ballen i mål og økte Real Madrids ledelse til 3-0. Selv om klokka snart viste 80 minutter var ingen av lagene ferdigscoret i kampen. Kun åtte minutter senere reduserte nemlig Al-Ain. Lagets beste spiller i kampen, Caio, slo et godt innlegg mot Real Madrids sekstenmeter og Shiotani steg til værs og headet ballen i en flott bue over Courtois og i lengste kryss. Rett og slett en flott avslutning av Al-Ains forsvarsspiller. Det skulle dog bare bli en trøstescoring for Al-Ain som nok en gang måtte plukke ballen ut av nettet kun få minutter senere. Vinícius var kommet innpå i sluttminuttene og den brasilianske driblefanten gjorde et godt løp bak Al-Ains forsvarsrekke. Marcelo spilte en flott pasning mot sin landsmann som tok ballen med seg videre mot mål. Vinícius gjør en svært god jobb, men blir også heldig i avslutningsøyeblikket. Skuddet hans går via Nader og i mål og det blir derfor regnet som et selvmål. Kampen endte 4-1 og dermed kunne Real Madrid feire sin tredje verdensmesterskapstittel på rad. 

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Gjør en god kamp og er solid i alt han gjør. Var litt svak i kommunikasjonen med Varane ved en anledning i første omgang, men gjør også en viktig redning i andre omgang. Kan heller ikke gjøre noe med scoringen. 

Dani Carvajal (5): En helt OK kamp fra Real Madrids høyreback. Gjør ikke særlig mye ut av seg framover, men er med til tider. Er også solid defensivt og i pasningsspillet.

Raphaël Varane (6): Blir ikke svært mye å gjøre for Varane og hans makker i kveld, men franskmannen er likevel solid og gjør en bra jobb bakover. Holder på å servere motstanderen en gavepakke tidlig i kampen, men slipper unna med det. En god kamp av Varane.

Sergio Ramos (7): Real Madrids kaptein spilte en god kamp i kveld. Rensker unna det som er av farligheter bakover og bidrar også framover på banen med sin scoring. Står fram som en leder og gjør et godt partnerskap med Varane. 

Marcelo Vieira (6): Real Madrids brasilianske driblefant spilte en helt brukbar kamp i kveld. Gjorde lite feil, men bidro heller ikke like mye framover som han pleier. Likevel en godkjent kamp av Marcelo.

Luka Modric (8): Er en av Real Madrids aller beste spillere i denne kampen og Modric spiller kanskje sin beste kamp denne sesongen. Han virker å trives i VM og også i kveld viste han dette. Han scoret et flott mål tidlig i kampen og leverte også en målgivende på scoringen til Ramos. Kombinerer også svært godt med sine lagkamerater. Fantastisk kamp av Modric!

Marcos Llorente (9 BB): Marcos Llorente spilte sin beste kamp i en Real Madrid-trøye i kveld. Llorente scorer et fantastisk mål på halvvolley etter hjørnespark og rydder bort alt som er på Real Madrids midtbane. Han jobber også hardt gjennom hele kampen. Savnet etter Casemiro har blitt mindre etter at Llorente har fått muligheten på midtbanen. 

Toni Kroos (6): Er utvilsomt den svakeste av de tre spillerne på midtbanen i kveld. Han er solid i pasningsspillet sitt som vanlig, men bidrar med lite framover på banen. Blir byttet ut etter 70 minutter spilt, uten å imponere nevneverdig. Likevel en helt godkjent kamp av tyskeren. 

Lucas Vázquez (6): Lucas Vázquez spilte en kamp midt på treet for Real Madrid i kveld. Han jobber som alltid veldig godt, både defensivt og offensivt. Kommer også ned til linja og slår et par god innlegg og er involvert i Real Madrids første scoring. Blir likevel kun med tendenser for Lucas i kveld. 

Karim Benzema (6): Real Madrids franske spiss klarer ikke å komme seg på scoringslisten i kveld, men han spiller likevel en god kamp. Han er involvert i det meste som skjer framover og kombinerer godt med sine lagkamerater. Noterer også en målgivende på scoringen til Modric. 

Gareth Bale (6): Gareth Bale vil veldig mye i kveld, men han får det ikke helt til. Han har flere muligheter til å score, men han virker relativt maktesløs foran mål. Han er likevel svært aktiv framover på banen og skaper mange sjanser. En god kamp av Bale. 

Innbyttere: 

Ceballos (6): Kommer innpå med tjue minutter igjen på klokka men klarer ikke å påvirke kampbildet noe særlig. Godkjent innhopp av Ceballos.

Casemiro (N/A): Spiller for kort for vurdering, men han kommer innpå med åtte minutter igjen på klokka for å sikre seieren. 

Vinícius (N/A): Spiller for kort for vurdering med kun drøye fem minutter på banen. Han er veldig involvert i 4-1-scoringen, men får stor hjelp fra en motstander. Gjør et godt innhopp. 

Pmn6