Extra large solllari
HISTORISK: Santiago Solari ble i kveld den første argentinske treneren til å vinne VM for klubblag.

Solari etter kamp Al-Ain (N)

Treneren har snakket med pressen etter den historiske triumfen i VM for klubblag.

Lørdag kveld vant Los Blancos VM for klubblag for sjuende gang, og for det tredje året på rad. Etter kampen lovpriste den argentinske treneren den tidligere suksesstreneren Zinedine Zidane for at det i det hele tatt var mulig å hente hjem trofeet, med forrige sesongs triumf i Champions League. Han la heller ikke skjul på gleden i laget etter at seieren var et faktum. 

Spillerne fortjente virkelig dette og hele laget er glade. De har kommet hit med mye hardt arbeid, og vi klarer nå å krydre de tre strake Champions League-triumfene med nok en seier i denne turneringen. Zinedine Zidane er selvfølgelig en stor grunn til at vi nå kan stå her som seierherrer, så vi er også nødt til å takke ham. 

Etter to måneder som Real Madrid-trener, har du vunnet ditt første trofé. Som spiller vant du sju trofeer. Er følelsene annerledes som trener enn som spiller?

Først vil jeg si at dette trofeet, og at vi er her i dag, er spillernes fortjeneste. Dette trofeet er avslutningen på en vakker etappe. Vi ønsker selvsagt å fortsette denne etappen, men å vinne tre Champions League-titler og tre klubb-VM-titler på rad, er noe som vil bli vanskelig å gjenta. Disse spillerne og denne klubben har skrevet seg inn i historiebøkene. For meg personlig, er jeg veldig glad i dette trofeet. Gjennom mine erfaringer som spiller, er jeg klar over hvor vanskelig det er å vinne denne turneringen. Det er et prestisjefylt trofé, så dette gir meg selvsagt mye glede.

Hva betyr denne tittelen for deg og laget? Tror du at seieren kan gi spillerne en vitamininnsprøytning og mer selvtillit?

Både spillerne og laget tilpasser seg denne situasjonen, som handler om å gjenta suksess. Jo mer du vinner, jo vanskeligere blir det å fortsette å vinne. Det er flott for meg å se hvor mye spillerne nyter øyeblikket, i tillegg til seriøsiteten de har vist i denne turneringen. Vi var veldig solide i semifinalen og gjorde en komplett kamp, og i dag gjorde vi det samme. Jeg ser et lag som ikke blir lei av å vinne. De har fortsatt sulten som trengs.

Hvor mye har seieren å si for å berolige spillerne, og hvordan vil du oppsummere tiden din som Real Madrid-trener så langt?

Jeg gjentar, vi ikke må glemme titlene vi allerede har vunnet. Vi skal alltid jobbe hardt i øyeblikket og se fremover mot oppgavene som kommer, men vi må ikke glemme å nyte titlene vi allerede har vunnet. Det har kostet mye å komme så langt og å vinne disse trofeene. For min egen del vil jeg bare si at jeg kjenner på en stor glede akkurat nå, og jeg er veldig fornøyd med at vi har vunnet dette trofeet.
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07