Extra large rodrygo
STJERNER: Real Madrid henter nå unge fremtidige stjerne på rekke og rad.

Real Madrids nye overgangspolitikk

Real Madrid er i ferd med å totalt endre sin strategi på overgangsmarkedet.

Martin Ødegaard, Marco Asensio, Federico Valverde, Jesús Vallejo, Andriy Lunin, Lucas Silva, Dani Ceballos, Theo Hernández, Álvaro Odriozola, Rodrygo Goes og Vinicius Junior. Hva har alle disse spillerne til felles? Jo, de er alle unge spillere som har blitt hentet til klubben i de siste årene for mellom 2 millioner euro og 45 millioner euro, i håp om at de i fremtiden skal bli verdensklassespillere. 

Real Madrid er et lag som har et rykte på seg som tilsier at de er et såkalt "kjøpelag". Da Florentino Pérez ble valgt som president for første gang i 2000, var det første han gjorde å betale tilbake gjelden som Real Madrid skyldte. Etterhvert ble han grunnleggeren for "Galácticos-politikken", en politikk der Real Madrid hver sommer hentet en av verdens beste spillere. Ronaldo, Figo, Zidane, Beckham og mange flere ble hentet for å styrke Los Blancos, og den hittil siste "Galáctico-signeringen" kom i 2014 i form av James Rodriguez.

Spørsmålet mange stiller seg er hvorfor Real Madrid knapt lenger henter store stjerner. I forkant av hver overgangsmarked de siste tre årene, har det vært store forventninger og mange navn ryktet til klubben, men det har som regel endt med skuffelse dersom man kan si det på den måten. En av forklaringene på det, er at mange klubber i Europa nå er eid av styrtrike olesjeiker, og har store stater i ryggen. PSG og Manchester City er eksempler på slike klubber, og de har så vanvittig stor økonomi at de nærmest kan peke på den spilleren de ønsker seg og få han. Madrid er på sin side eid av medlemmer, og selv om klubben fortsatt har meget god økonomi, kan ikke Real Madrid lenger kaste seg inn i de spinnville prisene som regjerer på overgangsmarkedet, derfor har klubben endret strategi.

Ser man på dagens Real Madrid-tropp, ble Varane, Ramos og Marcelo hentet når de var under 20 år, mens Isco og Karim Benzema kom til klubben i en alder av 21 år. Alle disse spillerne har spilt en stor rolle i alle de titlene Real Madrid har tatt de siste årene. De høye herrene i Real Madrid håper at de unge spillerne som blir hentet til klubben kan ta lignende steg, og i fremtiden danne et vinnende lag som kjemper på alle fronter. I tillegg har man Vinícius og Rodrygo, som begge til sammen ble hentet for rundt 90 millioner euro, og begge er spådd til å bli blant verdens beste spillere om syv-åtte år. Dersom dette slår til, vil overgangspolitikken være svært vellykket, da markedsverdien til disse to kan gå fra til sammen for rundt 90 millioner euro til 500 millioner euro.

Selv om det er fint å hente unge fremtidige stjerner, er flere supportere urolige og mener at man må finne en mellomting der man kombinerer signeringer av unge spillere med spillere som her og nå kan gå rett inn i laget og gjøre en forskjell. Dette er sikkert noe Florentino Pérez er klar over, men dersom det skal skje, må en spiller bli tilgjengelig for riktig pris, noe for eksempel Eden Hazard kan komme til å bli i sommer, da han bare har ett år igjen av kontrakten dersom han ikke forlenger med Chelsea.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07