Extra large sneijder 3
FIRE PÅ RAD: Real Madrid går for den fjerde mesterligatittelen på rad, men på veien må de slå ut Ajax.

Sneijder: – Det blir vanskelig for Real Madrid

Den tidligere Real Madrid- og Ajax-spilleren Sneijder har snakket om åttendelsfinalen i mesterligaen.

Real Madrid skal møte den tidligere stormakten i Europeisk fotball, Ajax, i åttendelsfinalen av Champions League. Det nederlandske laget har huset mange av tidenes beste spillere, og navn som Ibrahimovic, Van Basten, Bergkamp, Kluivert, Rijkaard og Johan Cruyff står fram som noen av de største. Det er derfor ingen hvem som helst som skal prøve å slå ut de regjerende Champions League-mesterne i februar. Det vil derfor bli knyttet stor spenning rundt kampen mot et Ajax-lag som har gjenoppdaget noe av sin gamle storhet i årets Champions League.

Flere tidligere Ajax-spillere har også vært innom Real Madrid i løpet av de siste årene, og spillere som Robben, Huntelaar, Van der Vaart og Sneijder har hatt svært vellykkede karrierer etter sin periode i Real Madrid. Wesley Sneijder spilte for Real Madrid i to sesonger mellom 2007 og 2009. Han ble i 2007 hentet fra Ajax etter å ha vært en del av førstelaget til det nederlandske hovedstadslaget siden 2002. Da hadde Sneijder også vært en viktig del av Nederlands landslag i flere år. Midtbanespilleren hadde to gode år i Real Madrid før turen gikk videre til Inter. Der ble Sneijder en av verdens beste spillere. Nederlenderen har nå stilt opp til et lengre intervju hvor han snakker om tiden i Real Madrid, dagens Ajax-lag og det kommende oppgjøret mellom dem. 

Hva tenker du om oppgjøret mellom Real Madrid og Ajax?

For Ajax er dette det beste øyeblikket å møte Real Madrid. Jeg ser ikke på Real Madrid som like sterke som tidligere år. Det er klart. Ajax er et veldig ungt lag, men ingen burde ta feil om dem, og de har masse kvalitet og spiller veldig bra, spesielt på hjemmebane i Amsterdam. Det kommer til å bli en vanskelig kamp for Real Madrid.

Men du ser Real Madrid som favoritt?

Ja, Real Madrid er fortsatt favorittene, på tross av alt. Men hør her. Dersom Ajax kan oppnå et godt resultat i den første kampen, da kan Real Madrid få problemer, og vi har nylig sett det når de har møtt lag som holder på ballen. Det er et godt oppgjør for å sjekke kvaliteten i dette Ajax-laget, en veldig spennende en, når de skal møte laget som har vunnet Champions League tre år på rad.

Så du gir Ajax en sjanse for å gå videre?

Helt ærlig, ja. Real Madrid er annerledes i Europa, men Ajax har en sjanse til å gå videre til neste runde. 

I Madrid var de veldig fornøyd med trekningen, tanker?

Selvsagt, fordi de tror at Ajax er det samme laget som de siste gangene de har besøkt Madrid. Men de er ingenting som de lagene. Pluss, den gjennomsnittlige Real Madrid-fansen følger ikke nederlandsk fotball og kjenner ikke Ajax. Jeg kjenner dem, og de har en lagoppstilling med mye kvalitet. 

De Ligt og De Jong er store snakkiser. Er de klare for å gå en til en storklubb i Europa?

Denne kampen vil bli en stor test for dem. De har nok kvalitet og de kommer til å ha gode framtider, men det er vanskelig å vite mer akkurat nå. Dette er en god test til å se hva slags nivå de er på. Mentaliteten deres er veldig god, og det er en fordel for dem. Jeg har ingen tvil om at de kommer til å bli skikkelig gode spillere. Er de klare for å ta det steget nå? Vi får se. 

Er du overrasket over Real Madrids vanskeligheter uten Cristiano Ronaldo?

Jeg visste at Real Madrid var veldig avhengig av Ronaldo, ettersom han alltid utgjorde forskjellen. Så det har ikke vært en overraskelse for meg. Ronaldo bar alltid laget på ryggen og det kan virke som, ut ifra hva vi har sett så langt, at Real Madrid var veldig avhengige av ham. Dersom Real Madrid hadde hatt ham, da hadde Ajax' sjanser vært betydelig reduserte. 

Hvilke spillere må Real Madrid være redd for?

Hakim Ziyech er i en veldig god form og Dusan Tadic er også det. Selvfølgelig har de også De Ligt og De Jong, som er mer velkjent. Jeg liker også Nicolás Tagliafico, som løper opp og ned som Marcelo. Det er nødvendig å se opp for ham. Og så er det forsvaret, med sin ballbesittelse. Dette Ajax-laget er fantastisk. Måten de spiller på! De har eksperter som Daley Blind og Klaas-Jan Huntelaar også. De har ikke en verdensstjerne, men de har gode spillere. 

Ser du på Real Madrid som favoritt til å vinne Champions League?

De vil alltid være en favoritt, men først må de komme seg forbi Ajax. Det er sant at et ungt Ajax-lag kan slite på Santiago Bernabéu. 

Har du gode minner fra din tid i Real Madrid?

Ja, jeg har gode minner fra min tid i Real Madrid. Jeg dro for å se River Plate mot Boca Juniors der et par uker siden og jeg møtte gamle venner som Sergio Ramos, Marcelo og Chendo. Jeg elsker laget og byen. Jeg var lykkelig der. 

Følte du at fansen husket deg da du var i Madrid?

Ja, de kjente meg igjen og det gjorde meg veldig glad. Jeg føler meg hjemme her. Folk snakker alltid veldig fint om mine to sesonger her. Jeg er, og vil alltid være, en Real Madrid-fan. Jeg har klubben i mitt hjerte. 

Hvem holder du med i dette oppgjøret?

Real Madrid har vunnet Champions League tre ganger på rad, så la oss tillatte mitt andre lag, Ajax, å få kose seg litt nå. 
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07