Extra large f r villar
VERDENSMESTERE: Real Madrid slo Al-Ain i finalen av klubb-VM, og ble dermed verdensmestere på bittelille julaften.

Før kampen: Villarreal (B)

Real Madrid gjester El Madrigal og Villarreal til årets første kamp.

Villarreal - Real Madrid
Estadio de la Cerámica, Villarreal
La Liga Santander, runde 17
Torsdag 3. september, kl. 21:30
Strive

Real Madrid skal gjøre opp i regnskapet når de møter Villarreal i hengekampen etter klubb-VM. Kampen skulle egentlig vært spilt like før jul da de andre kampene i runde 17 ble spilt, men ettersom Real Madrid deltok i verdensmesterskapet for klubblag skal altså kampen spilles torsdag kveld. Real Madrid avsluttet året med å bli verdensmestere da de slo Al-Ain i finalen av VM for klubblag på bittelille julaften. Nå reiser altså Los Blancos østover til årets første kamp i La Liga, og da er da Villarreal som står på motsatt banehalvdel, et lag som har skuffet stort i årets sesong. 

Tilnærmet fulltallig tropp

Real Madrids høstsesong har i stor grad vært preget av mange skader, og flere spillere har vært ute opptil flere ganger med skade. Nacho, Isco, Casemiro og Carvajal har alle vært ute med skade i lengre perioder, mens spillere som Benzema, Bale, Kroos, Marcelo og Varane har slitt med opptil flere skader i kortere perioder. Dette har til tider bydd på problemer, men det gir selvsagt også muligheten til andre spillere som ikke spiller like mye som til vanlig. Odriozola har til tider vært svært god, mens både Sánchez og Llorente har tatt muligheten med strak arm og levert noen gode kamper. Også Lucas Vázquez og Sergio Reguilón har vært gode i andres skadefravær, og det er tydelig at dybden i Real Madrid-troppen har gjort høstens skadeproblemer litt lettere for Santiago Solari. 

Nå startet likevel Real Madrid det nye året med tilnærmet fulltallig tropp. Dette er svært kjærkomment for Los Blancos, som virkelig har hatt problemer skader denne sesongen. Både Casemiro og Reguilón returnerte fra skade like før klubb-VM, mens også Nacho er tilbake fra sin langtidsskade nå. Fortsatt er Mariano Díaz og Marco Asensio ute med sine skader, mens også Marcos Llorente har pådratt seg en skade som vil holde formspilleren ute av aksjon i om lag to uker. Det legger for øvrig grunnlag for at Casemiro kan få sin første mulighet fra start siden han ble skadet for over to måneder siden. Det altså ingen tvil om at Solari har mange spillere å velge mellom, og dermed mange strenger å spille på i de tøffe kampene som kommer i tiden framover, samt torsdagens bortekamp mot Villarreal. 

Travel januar måned

Der desember var en svært travel måned for Real Madrid fortsetter januar på samme måte, og Los Blancos starter nyåret med smått vanvittige åtte kamper på én måned. Det hele begynner altså mot Villarreal på torsdag kveld, mens det ikke er mer enn tre dager til Real Madrid igjen skal ut i aksjon mot Real Sociedad på søndag. Deretter får laget bare tre dager med hvile før Leganés er motstander i Copa del Rey, og kun en uke senere skal returoppgjøret mellom lagene spilles. Det skal likevel også spilles fotball mellom dette, og formlaget Real Betis er da Real Madrids motstander. Sevilla, Espanyol og Alavés utgjør de resterende kampene på en periode på én måned. Det er altså ingen tvil om at Real Madrid blir nødt å ta i bruk alt de har av rotasjonsspillere den kommende tiden, og det virker derfor svært sannsynlig at det vil bli masse spilletid på samtlige spillere i førstelagstroppen den kommende tiden.

Ikke bare skal Real Madrids spille mange kamper, de skal også spille mange viktige kamper. Møte med Sevilla og Real Betis er begge svært tøffe oppgjør mot to lag som er med og kjemper helt i toppen av tabellen i La Liga. I begynnelsen av februar begynner også åttendelsfinalene i Champions League å finne sted, mens Atlético Madrid og Barcelona også er motstander med kort tid mellom oppgjørene. Det er derfor ingen tvil om at de kommende månedene vil være helt avgjørende for Real Madrid, og dersom de regjerende verdensmesterne ikke presterer på sitt beste i denne perioden vil det kunne være ødeleggende for resten av sesongen. Gode roteringer og gode taktiske valg vil derfor være helt avgjørende for Santiago Solari og Real Madrid i den kommende tiden. 

Motstanderen

Det er altså Villarreal som er Real Madrids motstander i torsdagens kveldskamp på El Madrigal. Laget kommer fra byen av samme navn, som ligger i regionen Valencia helt øst i Spania. Laget spiller altså sine hjemmekamper på Estadio de la Cerámica, også kalt El Madrigal. Stadionet har plass til knappe 25 000 tilskuere. Selv om Villarreal ikke har en veldig suksessfull historie i form av trofeer har den gule ubåt likevel tatt stor stolthet i å utfordre de største klubbene i Spania om titler. Laget kom på andre plass i La Liga i 2007/2008-sesongen, og de gulkledde har også nytt noen gode sesonger i Champions League og Europa League. Tre ganger har Villarreal klart å komme til semifinalen i Europa League, og i 2006 var det kun Arsenal som sto i veien for finale i Champions League. Siden den tid har laget vært på en real berg-og-dal-bane med tanke på prestasjoner. I 2013 rykket nemlig laget ned fra La Liga etter å ha vært på det øverste nivå i over 20 år. De rykket likevel rett opp igjen, og laget har siden den tid ikke plassert noe lavere på tabellen enn sjetteplass. 

Årets sesong har likevel vært en stor skuffelse for Villarreal, som ikke har klart å bygge videre på den gode prestasjonen fra fjorårets sesong. Da havnet den gule ubåt helt oppe på femte plass i La Liga, og de kvalifiserte seg dermed til Europa League til årets sesong. La Liga har vært en enorm skuffende affære for Villarreal, som ligger helt nede på 18. plass i La Liga, og dermed ligger på nedrykksplass i skrivende stund. I Europa League har det gått noe bedre for Villarreal, og laget har faktisk vunnet sin gruppe i turneringen, og kvalifisert seg til åttendelsfinalen. Selv om den gule ubåt sliter i La Liga har de likevel hatt en rekke gode kamper mot de store lagene i ligaen. Uavgjortresultat mot Sevilla, Atlético Madrid og Valencia, samt seier mot Real Betis er svært imponerende, men det hjelper svært lite når laget har gått på poengtap mot lag som Huesca, Rayo Vallecano og Real Valladolid.  

Historie

Både Real Madrid og Villarreal er begge lag som har vært relativt stødige i sine deltakelser i La Liga. Dermed er det ganske mange oppgjør å se tilbake til på det øverste nivået i spansk fotball. Hele 36 oppgjør har blitt spilt mellom de to lagene i La Liga. Av disse har Los Blancos gått seirende ut av 21, mens oppgjøret har endt uavgjort elleve ganger. Fire ganger har Villarreal slått Real Madrid i La Liga. Det er derfor ingen tvil om at Villarreal virkelig har muligheten til å slå Real Madrid, og historien mellom lagene tilsier at det ikke skal bli lett for Real Madrid, på tross av Villarreals plassering på tabellen i La Liga.

I fjorårets sesong maktet ikke Real Madrid å slå Villarreal én gang i La Liga, og man må helt tilbake til februar 2017 for å finne sist gang Los Blancos slo Villarreal. Den gule ubåt gikk seirende ut av oppgjøret på Santiago Bernabéu da en sen scoring av Pablo Fornals gjorde at Villarreal tok med seg alle poengene fra den spanske hovedstad. Heller ikke på El Madrigal klarte Real Madrid å slå Villarreal, på tross av å ha ledet kampen med to mål da det sto tjue minutter igjen på klokka. Ronaldo og Bale gav Real Madrid ledelsen før to sene Villarreal-scoringer sørget for poengdeling på El Madrigal.

Mulig lagoppstilling:

                                         Courtois
              Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
                    Kroos, Casemiro, Modric
                    Vázquez, Benzema, Bale

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07