Extra large  av15362
UAVGJORT: Villarreal og Real Madrid delte poengene på El Madrigal torsdag kveld.

Villarreal 2-2 Real Madrid

Den gule ubåt kom tilbake i 2.omgang, og sikret poengdeling mot Los Blancos torsdag kveld.

Villarreal 2-2 Real Madrid
Estadio El Madrigal, Villarreal
LaLiga Santander, runde 17
Torsdag 3.januar, kl:21.30

1-0 Santi Cazorla (4') - Assist: Samuel Chukwueze
1-1 Karim Benzema (6') - Assist: Lucas Vázquez
1-2 Raphaël Varane (19') - Assist: Toni Kroos
2-2 Santi Cazorla (82') - Assist: Pablo Fornals

Torsdag kveld var pausen den spanske fotballen har hatt over jul og nyttår over, og det var igjen duket for spill i LaLiga Santander. Los Merengues vant deres tre siste kamper i den spanske ligaen før jul, hvor de to siste var mot bunnlagene Huesca og Rayo Vallecano, og torsdag ventet et nytt bunnlag da de reiste til Villarreal. Den gule ubåt har slitt stort så langt denne sesongen, og ligger i forkant av oppgjøret på 18.plass. Heller ikke Real Madrid har overbevist nevneverdig, men den siste perioden har i alle fall seierne kommet selv om det gode spillet har manglet. Statistisk sett har Los Blancos slitt etter nyttår når de har deltatt i Klubb-VM, og der var derfor duket for et spennende oppgjør hvor begge lag hadde behov for tre poeng. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Valverde 63'), Casemiro, Kroos (Vinicius Jr, 86') - Lucas, Benzema, Bale (Isco 46')

Villarreal: Asenjo - Layún, Gonzalez, Ruíz, Costa - Fuego (Trigueros 83') - Caseres (Ekambi 63'), Fornals, Cazorla - Chukwueze, Moreno (Bacca 68')

To mål med hodet

Det var vertene fra det lille området i Valencia som tok føringen fra start, og skapte de største sjansene. Først frempå var Chukwueze, da unggutten kom fremover langs siden etter kun to minutter, og forsøkte lykken fra skrått hold, men Courtois reddet forsøket. Et par minutter senere var unggutten frempå igjen da han trakk seg innover i banen, og spilte til en helt åpen Cazorla på siden. Spanjolen hadde all verdens tid, og skrudde ballen enkelt i det lengste hjørnet til 1-0. Det skulle omsider ikke gå lang tid før gjestene fra Madrid svarte, for kun to minutter etter scoringen til vertene så lå ballen i mål på motsatt side. Los Blancos kombinerte på motstanderne sin banehalvdel, hvor Lucas til slutt ble spilt fri på siden, og kantspilleren sendte ballen perfekt inn i boksen mot Benzema. Franskmannen var på rett sted til rett tid, og headet enkelt ballen i mål til 1-1. 

Ti minutter ut i oppgjøret sendte Marcelo ballen inn i boksen fra langt hold, og Benzema satte hodet til ballen på ny, men denne gang gikk ballen noen centimeter til side for mål. Snaut fem minutter senere spilte Casemiro ballen rett i beina på Moreno, og angriperen stormet mot mål, men en god inngripen av Varane hindret scoring. Real Madrid stormet umiddelbart i angrep, hvor Benzema til slutt spilte gjennom Lucas, og kantspilleren forsøkte lykken, men vinkelen ble for skrå, og Asenjo reddet.  Like før klokka viste tjue minutter fikk Real Madrid frispark langt ute til siden, og Toni Kroos svingte ballen inn i feltet, hvor Varane knuste samtlige i luften, og headet ballen smart via bakken i det lengste hjørnet til 1-2. 

Noen minutter etter halvspilt omgang mottok Gareth Bale ballen utenfor 16-meteren, og waliseren klemte til, men forsøket gikk rett på Asenjo. Like etter dette var Chukwueze frempå igjen, og unggutten fra Nigeria dro seg innover i banen, og sendte kula mot mål, men Casemiro gjorde en god jobb og blokkerte forsøket. Et par minutter etter halvtimen kombinerte Bale, og Benzema rundt 16-meteren til vertene, hvor skuddet til Karim ble blokkert. Returen endte opp hos Toni Kroos, og tyskeren gjorde en elegant finte før han sendte kula mot mål igjen. Asenjo reddet forsøket til Kroos, men måtte gi en retur, og den satte Modric i mål. Kroaten var omsider plassert i offside, og målet ble korrekt annulert. Flere sjanser ble det ikke før hvilen, og lagene gikk inn i garderoben på 1-2. 

Cazorla fikser et poeng

Det ble en relativt kjedelig avslutning på den første omgangen, hvor særdeles lite skjedde, og den andre omgangen begynte akkurat i samme spor. Først frempå var omsider gjestene, hvor Lucas forsøkte et skudd fra langt hold som ble blokkert rett til Benzema. Franskmannen sendte kula mot det lengste hjørnet, men forsøket gikk et par meter til side for mål. En time ut i oppgjøret skrudde Cazorla et hjørnespark perfekt mot Ruíz i feltet, og forsvareren satte hodet til ballen, men kula endte like til side for mål. Noen minutter senere fanget Moreno opp en ball på omlag 25 meter, og gjorde et par driblinger før han sendte ballen et par centimeter til side for mål. Rett etter dette snappet Lucas opp en svak pasning, og stormet mot mål, hvor han var noe heldig og fikk med seg ballen i duell med både Ruíz og Gonzalez. Kantspilleren kom alene med Asenjo, og sendte kula rett på målvakten. Lucas burde ha scoret på den sjansen, da han også hadde med seg Benzema som var helt åpen ved siden av seg. 

Et par minutter senere sendte Varane en vakker ball gjennom mot Marcelo, og backen kom seg frem til 16-meteren, hvor han gjorde en finte og sendte kula mot mål, men forsøket ble blokkert rett foran Asenjo. Tjue minutter før full tid mottok Chukwueze ballen i feltet, og forsøkte en avslutning, men en motspiller blokkerte ut til hjørnespark. Cazorla svingte hjørnesparket inn i feltet, hvor Gonzalez steg til værs, og headet ballen en meter til side for mål. Ti minutter før full tid så kombinerte vertene flott, hvor Chukwueze fikk ballen i bakrom, og fant Bacca på 16-meteren, som på vakkert vis sendte ballen tversover til Cazorla. Midtbanespilleren klemte til når han fikk kontroll på ballen, men vinkelen ble for skrå og forsøket endte utenfor. To minutter senere gjorde Fornals en vending, og sendte ballen mot Cazorla på bakerste stolpe. Den kortvokste midtbanespilleren fikk løpe helt fri inn i feltet, og headet ballen under Courtois og i mål til 2-2. Fem minutter før full tid mottok Isco ballen på 16-meteren, og han klemte til på halv volley, men Asenjo var kjapt nede og reddet. Flere sjanser ble det ikke, og kampen endte 2-2 på El Madrigal. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5): Får ikke veldig mye å gjøre i dette oppgjøret, men ender opp med å slippe inn to mål. Kan ikke klandres for noen av scoringene, da det er svakt forsvarsspill. Han er trygg med ballen i beina, og trygg i feltarbeidet.

Dani Carvajal (4): Bommer fullstendig med markeringen på den første scoringen, hvor han faller av og følger feil spiller. Hever seg etter dette, og får noe mer kontroll defensivt. Ønsker dog å se at han blir mer aktiv fremover på banen. 

Raphaël Varane (6 BB): Rydder opp gang etter gang, da spesielt makkerne til venstre for han gjør flere feil. Solid i duellspillet, slår gode pasninger, og er sterk i luftrommet. Får i tillegg med seg en scoring, da han header ballen i nettet etter tjue minutter. Banens beste i kveld da han presterer i begge omganger. 

Sergio Ramos (4): Slurver som vanlig litt med posisjonering, og samhandling med resten av forsvaret. Blir litt vell offensiv ved enkelte tilfeller, og mister fullstendig kontroll over hvor Cazorla er på den siste scoringen. 

Marcelo Vieira (4): Litt det samme for Marcelo som for Ramos, da han sliter med posisjoneringen. Sliter også tidvis med å stoppe Chukwueze, og er fullstendig på feil sted på den siste scoringen til Cazorla. I tillegg er han for tam offensivt denne kampen. 

Luka Modric (5): Spiller på det jevne. Er delaktig i spillet i første omgang da Real Madrid dominerer, og skaper flotte kombinasjoner, men faller helt ut av det utover i kampen, og blir usynlig. 

Carlos Casemiro (4): Nesten vanskelig å merke seg at brassen var på banen i kveldens kamp. Slår noen svake pasninger, og plukker opp feil mann på den første scoringen. 

Toni Kroos (6): En av de bedre i dagens kamp, hvor spesielt frisparket som leder til det andre målet er særdeles bra. Styrer midtbanen greit, og bommer som vanlig på veldig få pasninger. Faller litt ut av kampen i andre omgang. 

Lucas Vázquez (5): Jobber veldig godt gjennom hele kampen, og slår en meget flott målgivende pasning på den første scoringen. Burde scoret da han kom alene med Asenjo, eller spilt ballen til Benzema. 

Karim Benzema (6): Scorer kampens første for Los Blancos, og skaper en rekke gode kombinasjoner i den første omgangen. Kunne stått med to scoringer om Lucas hadde sett han. Faller noe ut av kampen i den andre omgangen, da han får svært få baller å jobbe med. 

Gareth Bale (4): Starter kampen greit, hvor han er involvert i noen gode kombinasjoner, og gjør noen gode løp i bakrom, men som vanlig faller han tidvis ut av kampen. Returnerer ikke til gressmatta etter hvilen da han fikk en smell i foten. 

Innbytterne: 

Isco Alarcón (6): Gjør et godt innhopp, og er svært aktiv hvor han involverer seg i spillet, samt slår gode pasninger. Virker leken, og koser seg utpå matta. Har et godt skuddforsøk på halv-volley, men klarer ikke å tippe kampen i riktig retning. 

Federico Valverde (5): Jobber bra da han kommer inn, men tilfører svært lite annet enn arbeidskraft, og det blir derfor et litt meningsløst bytte. 

Vinícius Júnior (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Villarreal? 

Pmn6