Extra large f r kampen real socieadad
POENGTAP: Real Madrid ledet lenge mot Villarreal, men etter en svak andreomgang endte det med poengdeling på El Madrigal.

Før kampen: Real Sociedad (H)

Real Madrid tar imot Real Sociedad på Santiago Bernabéu søndag kveld.

Real Madrid – Real Sociedad
Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 18
Søndag 6. januar, kl. 18:30
Strive

Real Madrid tar imot Real Sociedad på Santiago Bernabéu til runde 18 i La Liga. Etter en skuffende forestilling borte mot Villarreal i midtuken skal nå Real Madrid prøve å revansjere resultatet på egen hjemmebane mot Real Sociedad. Real Madrid ledet til pause mot Den gule ubåt på Estadio de la Cerámica på torsdag, men de nylig kårede verdensmesterne mistet helt gløden i andre omgang, og Villarreal styrte kampen på eget gress etter hvilen. Villarreal utlignet like før slutt, og nok en gang gikk Real Madrid på poengtap i La Liga. Dermed er det syv poeng opp til Barcelona på førsteplass, og Real Madrid er helt avhengige av å ta med seg tre poeng fra Santiago Bernabéu for å komme for langt bak serielederne. 

God hjemmestatistikk 

Real Madrid har tatt steg siden Santiago Solari tok over som hovedtrener for Real Madrid, og en av de viktigste faktorene til at ting har blitt bedre er at Los Blancos har blitt svært stabile på Santiago Bernabéu. Selv om også Julen Lopetegui tapte flesteparten av sine kamper på bortebane, er det ingen tvil om at Santiago Bernabéu har blitt et sted hvor Real Madrid nesten alltid vinner, uavhengig av hvor godt laget har spilt. Med Santiago Solari som trener har faktisk ikke Real Madrid tapt en eneste kamp på hjemmebane i La Liga, og selv om motstanden ikke har vært av den aller største vanskelighetsgrad er det likevel tydelig at laget har fått med seg gode opplevelser og seire fra kamper på hjemmebane mye oftere enn på bortebane. 

Dette er noe spillerne kan ta med seg inn som positive tanker før kamp, og det kan også gi spillerne et ekstra løft i motivasjonen før en tøff kamp mot Real Sociedad. Real Madrid har altså tapt fem kamper totalt i La Liga denne sesongen, hvorav kun én har vært på Santiago Bernabéu. Dette var da Julen Lopetegui var trener for Los Blancos i oktober. Siden den tid har Real Valladolid, Valencia, Melilla og CSKA Moskva prøvd seg på mektige Santiago Bernabéu, og kun sistnevnte fikk med seg noe fra Madrid. Da var Los Blancos allerede kvalifisert til sluttspillet i Champions League og kampen hadde i realiteten ingen betydning for Real Madrid. I La Liga er likevel Real Madrid ubeseiret på hjemmebane siden 20. oktober, to og en halv måned siden. Dette er selvsagt noe spillerne selv er klare over, og noe som kan fungere som en motivasjonsfaktor før søndagens kamp. 

Stjernene svikter

I torsdagens bortekamp på Villarreal tok Real Madrid ledelsen etter å ha kommet under tidlig i kampen. Laget så svært solid ut, og spilte en bra første omgang. I andre omgang virket laget helt uinspirert, og Los Blancos gav Villarreal muligheten til å spille seg tilbake i kampen. Den gule ubåt tok fullstendig kontroll i andre omgang, og utlignet helt fortjent like før full tid. Etter en god første omgang er det svært overraskende at laget skulle skuffe så mye i andre omgang, og det er derfor naturlig å spørre seg selv hva som gikk galt. Det er selvsagt ikke et enkelt svar på dette, og det kan være kombinasjon av flere faktorer som førte til den svært dårlig andre omgang, men det er likevel ingen tvil om Real Madrids aller største stjerner ikke leverte sin beste kamp i Real Madrid-trøya. 

Raphaël Varane, Toni Kroos og Karim Benzema leverte alle brukbare kamper, dog ikke i nærheten av toppnivå. Spesielt står prestasjonene til Casemiro, Sergio Ramos, Bale og Marcelo fram som svært svake. Marcelo var svært slapp defensivt, noe som i slutten av kampen førte til at Santi Cazorla fikk stå helt alene i Real Madrids sekstenmeter og heade ballen i mål. Også Sergio Ramos er delvis skyldig i det samme som Marcelo, og Real Madrids kaptein virket ikke påskrudd i kampen. Også Casemiro og Gareth Bale leverte svake kamper, hvor begge var svært usynlige. Bale måtte også ut med skade til pause. Luka Modric skal ha spilt kampen med sykdom i kroppen, noe som også forklarer kroatens dårlige andreomgang. Det er svært uvanlig å se spillere som Marcelo, Ramos og Casemiro spille dårlige kamper, og det er nok derfor det så lett å legge merke til det når det skjer. Dessverre har dette vært et gjentagende fenomen denne sesongen, og en rekke av Real Madrids største stjerner har ikke levd opp til forventingene så langt. 

Motstanderen 

Real Madrids motstander i søndagens kamp er altså laget fra San Sebastián; Real Sociedad. La Real er et av de mest suksessrike lagene i spansk fotball, og baskerne har vunnet den spanske ligaen to ganger. Dette høres kanskje ikke mye ut, men det blir betraktelig mer imponerende når man tenker på at de tre store lagene i spansk fotball, Real Madrid, Atlético Madrid og Barcelona, til sammen har vunnet 68 ligatitler siden den ble opprettet i 1929. Real Sociedad hadde en glansperiode på slutten av 1970-tallet- og 1980-tallet da de vant ligatittelen to år på rad, samt plasserte seg på andre plass tre år. Siden dette har La Real slitt med å være et stabilt lag i det øverste siktet i spansk fotball, og én andreplass og én tredjeplass siden slutten av 80-tallet står igjen som de største bragdene. Laget rykket også ned til Segunda División i 2007, og La Real tilbragte hele tre sesonger på andre nivå i Spania. Siden den tid har laget holdt seg relativt stabilt midt på tabellen, men også med en fjerdeplass i 2012/2013-sesongen. Real Sociedad har også vist seg kapable til å slå de aller største lagene i spansk fotball i løpet av de siste årene. 

Årets sesong har likevel en stor skuffelse for Real Sociedad så langt. Sesongen har vært preget av mye ustabile resultater for La Real, og fem seire på 17 kamper er svært skuffende for baskerne. Før møte med Real Madrid har Real Sociedad tapt fire kamper på rad i La Liga, og den siste La Liga-seieren til La Real var i slutten av november, da de slo Celta Vigo på Anoeta. Åtte tap og kun 18 scorede mål er blant de dårligste tallene i La Liga, og det er ingen tvil om at La Real må ta store steg før de nok en gang kan være med å kjempe i toppen av spansk fotball. Lagets toppscorer denne sesongen er den lokale unggutten Mikel Oyarzabal, som har fått en viktigere rolle i dagens Real Sociedad-lag. Willian José har også en enorm avslutningsevne, og en er spiller Real Madrid må være oppmerksomme på i søndagens kamp, på tross av at han har hatt en svak sesong. Real Madrids utlåne venstreback Theo Hernández kan for øvrig ikke spille kampen mot Real Madrid på grunn av regelverket i spansk fotball som tilsier at utlånte spillere ikke kan spille mot laget de er utlånt fra. 

Historie

Ettersom Real Sociedad har vært et av lagene som har spilt flest sesonger på det øverste nivået i La Liga har vi en rekke kamper å se tilbake på. I følge Real Madrids nettsider har lagene møttes 137 totalt. Real Madrid har da vunnet oppgjøret 78 ganger, mens La Real har stukket av med seieren 24 ganger. 37 ganger har oppgjøret endt uavgjort. Med tanke på at statistikkene på Real Madrids nettside kan være litt utdaterte og ikke oppdaterte på et par sesonger kan vi også legge til at Real Madrid har vunnet de syv siste kampene mot Real Sociedad med en målforskjell på 22-5, svært imponerende tall mot et godt lag. 

Fjorårets sesong var svært for Real Madrid med tanke på oppgjør mot laget fra San Sebastián. I borteoppgjøret i fjor vant Los Blancos 3-1 på Anoeta etter en scoring av Borja Mayoral, et selvmål og en fantastisk scoring av Gareth Bale, spilleren som vil være ut med skade til søndagens kamp. På hjemmebane var Real Madrid enda mer overlegne da de vant hele 5-2 mot Real Sociedad. Et hattrick av Cristiano Ronaldo og scoringer av Lucas Vázquez og Toni Kroos sikret seieren, i en kamp hvor tidligere Real Madrid-spiller Asier Illarramendi, og Bautista sto La Reals scoringer. 

Mulig startellever:
                                   Courtois
       Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
           Kroos, Casemiro, Ceballos
              Vázquez, Benzema, Isco

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07