Extra large solllari
FRUSTRERT: Det var en tydelig frustrert trener som snakket med pressen etter hjemmetapet for Real Sociedad.

Solari etter kamp: Real Sociedad (H)

Trener Santiago Solari har delt sine tanker med pressen etter nok et skuffende tap for Real Madrid, og setter samtidig spørsmålstegn til bruken av VAR.

Det var en tydelig frustrert trener som møtte pressen kort tid etter at 0-2-tapet for Real Sociedad var et faktum. Blant annet kritiserte han dommer Munuera Montero for å ikke ta i bruk VAR på situasjonen med Vinicius Junior. 

Den brasilianske vingen forsøkte å runde Sociedads keeper, Geronimo Rulli, men ble stanset av målvakten som tok benene hans istedenfor ballen. Da trodde "alle" at det skulle tildeles straffespark til hjemmelaget, men dommeren delte ikke samme synspunkt. 

Dommeravgjørelsene

Episoden med Vinicius ser helt klart ut som straffe for meg. Når det gjelder den med Sergio Ramos er jeg imidlertid enig med dommerstaben. 

Samtidig som treneren var enig i bruken av VAR på situasjonen med Ramos, kan han ikke fatte hvorfor det ikke ble tatt i bruk hvor Vinicius klart ble felt av motstanderens keeper innenfor straffefeltet. 

For å si det sånn; alt har på en måte vært opp ned i dag. 

VAR

Det er situasjoner som ser åpenbare ut på direkten, og jeg tror VAR er der for å hjelpe dommerne i vanskelige situasjoner som nettop ikke er så åpenbare. Det er nødt til å være intensjonen til denne teknologien. Hvis det ikke er tilfelle, er det ingen grunn til at det eksisterer. Vi er mennesker, og alle kan gjøre feil. Men en annen ting er om vi gjør en feil, og har muligheten til å se det om igjen og faktisk ikke gjør det. Det er det jeg ikke forstår. 

Vinicius

Spillere vokser over tid, med trening, kamper og modenhet. Vinicius har vært en glede for klubben siden han kom, selv i hans kamper for Castilla. Han har vært her i fire måneder nå, er 18 år og har allerede scoret i finalen i VM for klubblag. Fremgangen hans har gått raskere enn forventet. 

Kampen 

Vi startet oppgjøret altfor dårlig, og "gavene" vi gav bort til motstanderen ble tatt i mot med åpne armer. Slik opptreden blir straffet dyrt på dette nivået. Deretter føler jeg at vi klarer å heve oss, men dessverre klarte vi ikke å sette ballen i mål. Så er jeg nesten nødt til å nevne det med Vinicius igjen. Alle utenom dommeren skjønner ikke hvorfor det ikke er straffe. Når slikt ikke går i din favør, så preger det kampen. 

Innstillingen til laget

Vi spiller for å vinne, det gjør vi alltid. Vi undervurderer aldri konkurransen, vi undervurderer aldri noe eller noen. Kjempe for å vinne, konkurrere og ikke undervurdere noen er viktig. Vi har stort sett vist karakter gjennom kampene, til tross for motgangen. Vi tapte, men jeg så karakter og det ville vært uakseptabelt om det ikke var tilfellet. 

Hjemmekampen i Copa del Reys åttedelsfinale mot Leganés førstkommende onsdag er neste anledning for Los Blancos til å slå tilbake igjen. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07