Extra large  3am2297 0
TAP: Real Sociedad ble for sterke og beseiret Los Blancos på Santiago Bernabéu søndag kveld.

Real Madrid 0-2 Real Sociedad

La Real tok en skalp mot Los Merengues søndag kveld med seier på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 0-2 Real Sociedad
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 18
Søndag 6.januar, kl:18.30

0-1 Willian José (2') - [Straffespark]
0-2 Rúben Pardo (82') - Assist: Willian José

RØDT KORT: Lucas Vázquez (61') 

Det endte med et skuffende resultat mot Villarreal i midtuken, da Real Madrid spilte uavgjort mot bunnlaget på El Madrigal. Søndag kveld ventet omsider et nytt oppgjør da Real Sociedad gjestet Estadio Santiago Bernabéu. La Real har som Los Blancos sin forrige motstander hatt en relativt svak sesong så langt, men Los Blancos har heller ikke overbevist, og muligheten for å ta skalp var til stede. Theo Hernández er denne sesongen på utlån hos laget fra San Sebastian, men grunnet en avtale mellom klubbene så ville han ikke være på banen søndag kveld. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo (Reguilón 76') - Modric, Casemiro (Isco 57'), Kroos (Ceballos 80') - Lucas, Benzema, Vinicius Jr

Real Sociedad: Rulli - Elustondo (Zaldua 69'), Llorente, Moreno, Muñoz (Zubeldia 84') - Merino (Pardo 73'), Illaramendi, Zurutuza - Januzaj, José, Oyarzabal

Slurv defensivt - igjen

Det skulle ikke gå lang tid før ting skjedde på Santiago Bernabéu søndag kveld. Allerede et minutt ut i oppgjøret så spilte Marcelo en svak pasning som ble snappet opp av Mikel Merino, og midtbanespilleren stormet inn i boksen, hvor Casemiro på klønete vis felte han. Dommeren var ikke i tvil, og pekte på krittmerket umiddelbart. Willian José gjorde seg klar, og klemte ballen i mål via nettaket til 0-1. Snaut ti minutter ut i oppgjøret fikk vertene deres første sjanse da en ball ble slått inn i boksen mot Vinícius Júnior. Brassen klarte ikke å få kontroll over ballen, og ballen gikk videre til Benzema, som sendte kula en meter til side for mål. Et kvarter ut i kampen sendte Benzema en ball i bakrom mot Vinicius, og unggutten forsøkte en chip i duell med Rulli, men sisteskansen fikk en hånd på ballen og hindret scoring. Drøyt tjue minutter ut i oppgjøret kombinerte Los Blancos utenfor 16-meteren til gjestene, hvor Benzema til slutt fikk ballen, og franskmannen forsøkte et skudd, men det ble blokkert til hjørnespark av Llorente. 

Corneren ble tatt hurtig fra Kroos til Marcelo, og brassen spilte videre til Modric som sendte kula mot mål. Rulli fikk omsider med seg utgangen på skuddet, og lå i full strekk da han reddet forsøket. Noen minutter senere sendte Vinicius en ball i bakrom til Lucas med hælen, men spanjolen fikk ikke kontroll over kula, og det endte i hjørnespark. Et par minutter etter klokka passerte halvtimen ble et innlegg svingt inn i feltet, hvor Sergio Ramos gikk ned i feltet. Kapteinen ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre. Meget vanskelig situasjon - kunne forsvart et straffespark. Snaut ti minutter før hvilen sendte Kroos et hjørnespark inn i boksen hvor Casemiro ruvet høyest, men headingen gikk et par meter over mål. Et lite minutt før hvilen kombinerte Vinícius og Modric, før ballen ble slått på tvers til Kroos. Tyskeren dyttet ballen videre til Lucas Vázquez, og kantspilleren skrudde et innlegg via hånden til Rulli, og i den lengste stolpen. Flere sjanser ble det omsider ikke, og lagene gikk til hvilen på 0-1. 

Snytt for straffespark

La Real kom til en halvsjanse umiddelbart i andre omgang, da de stormet fremover med mange mann, og et innlegg ble sendt inn i boksen, men Varane headet til Ramos som sendte ballen ut over dødlinjen. To minutter ut i omgangen sendte Kroos et hjørnespark inn i boksen som Varane fikk en fot på, men forsøket ble blokkert. Vinícius forsøkte et frekt brassespark på returen, men Rulli var på rett sted og reddet. Fem minutter ut i omgangen straffet gjestene Ramos sin svake posisjonering, og en ball ble spilt tvers gjennom feltet til Oyarzabal. Det første skuddet til unggutten ble blokkert, og returen sendte han et par meter over. Like etter kombinerte Vinícius og Benzema, hvor brassen fikk ballen tilbake, og dro seg innover i banen før han sendte ballen en liten meter utenfor den lengste stolpen. Drøyt fem minutter ut i omgangen førte Januzaj med seg ballen fremover, og klemte til, men forsøket endte en liten meter utenfor stolpen. 

Kun en lite minutt senere kom Carvajal frem på siden, og backen sendte ballen inn i boksen mot Benzema som satte hodet til ballen, dog uten hell da headingen gikk rett på Rulli. En time ut i oppgjøret skulle omsider vondt bli verre for Real Madrid, da Lucas Vázquez mottok sitt andre gule kort for kvelden, på meget billig vis. Et par minutter etter dette så utnyttet gjestene at forsvaret til Los Blancos sov, og Merino ble spilt i bakrom, men midtbanespilleren ble stresset og avsluttet hurtig, uten å sette Courtois på store prøvelser. Fire minutter etter timen var passert sendte Isco en vakker pasning i bakrom mot Vinícius, og unggutten dro seg inn i feltet hvor han ble felt av Rulli, men dommeren vinket meget tvilsomt spillet videre. Et par minutter senere så mottok Carvajal ballen på siden, og backen fant Vinícius på bakerste stolpe. Unggutten satte foten til ballen, men Rulli reddet. Ramos fikk en fot på returen, men utrolig nok reddet Rulli nok en gang. Sekunder senere sendte Vinícius ballen inn i boksen mot Sergio Ramos, og kapteinen headet mot mål, men Rulli var nok en gang med på notene og reddet. 

Ting svingte fort nå, og rett etter sjansene til Los Blancos utnyttet La Real rommet bak Ramos og Marcelo da Januzaj ble sendt i bakrom. Den unge belgieren kom alene mot Courtois, men Real Madrid sin sisteskanse vant duellen mot sin landsmann. Drøyt ti minutter før full tid mottok Vinícius ballen på siden, og unggutten dro seg innover i banen før han skrudde ballen noen centimeter utenfor den lengste stolpen. Snaut ti minutter før full tid skulle omsider gjestene fra Baskerland sette spikeren i kista på Santiago Bernabéu. La Real utnyttet at Los Blancos hadde få spillere i forsvar, og Willian José mottok ballen på siden, før han fant en helt umarkert Rúben Pardo i feltet, som enkelt headet ballen i mål til 0-2. Like før full tid forsøkte Karim Benzema et skudd fra langt hold, men igjen hadde Rulli full kontroll og reddet. På overtid kom La Real frem med både Oyarzabal og Willian José mot Varane, hvor ballen til slutt endte hos Willian José, men utrolig nok satte angriperen ballen utenfor. Dermed endte det 0-2 søndag kveld. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Gjør flere gode redninger, og er solid helt bakerst på banen. Kan ikke klandres for noen av scoringene, men har en meget utakknemlig jobb med et så dårlig forsvar foran seg. 

Dani Carvajal (3): Forsøker tidvis å være med fremover, og har enkelte gode innlegg, men bidragene blir for få. Har heller ikke kontroll defensivt, hvor han tidvis er ute av posisjon og blir straffet for dette. 

Raphaël Varane (4): Forsvarer tidvis helt alene, og gjør egentlig en god jobb med det. Sterk i luftrommet, og har relativt god kontroll med beina, men blir straffet av gjestene de gangene makkerne hans ikke gjør jobben sin. 

Sergio Ramos (3): Er god i den offensive boksen hvor han kommer på flere baller, og burde muligens ha scoret et mål, men blir hindret av en utrolig redning. Defensiv er han horribel, og er ute av posisjon gang på gang, samtidig som han støter alt for høyt i banen, noe La Real utnytter flittig. 

Marcelo Vieira (1): Brassen er helt ute å kjører om dagen, og lykkes ikke med noe som helst denne kvelden. Mister ballen i forkant av straffesparket, etterlater rom bak seg, tilfører ingenting offensivt, og gjør rett og slett en helt håpløs kamp. 

Luka Modric (3): Jobber hardt denne kvelden, men utretter svært lite. Forsøker seg på noen avslutninger, hvor spesielt en er meget god, men Rulli står i veien. Sliter med å kontrollere midtbanen, og må opp mange hakk. 

Carlos Casemiro (2): Meget svakt oppgjør av brassen. Sliter ekstremt med ballbehandlingen, spesielt fremover i banen hvor han ødelegger mer enn han utretter. Lager i tillegg et meget klønete straffespark tidlig i oppgjøret. Klarer heller ikke å ta kontroll over midtbanen. 

Toni Kroos (3): Blir veldig usynlig dette oppgjøret, og fungerer nesten kun som en pasningsspiller. Slår noen gode dødballer, men i spillet deltar han lite, og utretter svært lite. Klarer ikke å kontrollere midtbanen. 

Lucas Vázquez (1): Fullstendig skivebom fra kantspilleren i kveld. Jobber hardt, men utretter omtrent ingenting. Sløser bort sine sjanser, og det nærmeste han kommer er et innlegg han sleiver i stolpen. Får rødt kort, og gjør en håpløs kamp. 

Karim Benzema (4): Jobber hardt, og skaper noen gode kombinasjoner fremover i banen, utelukkende med Vinícius. Har et par avslutninger mot mål, og burde muligens ha scoret et mål. Helt ok kamp fra franskmannen. 

Vinícius Júnior (7 BB): Banens soleklart beste spiller for Los Blancos. Angriper nesten på egenhånd, og er lagets eneste trussel fremover i banen. Gjør flere gode driblinger, har noen solide skuddforsøk, og er flink til å kombinere med resten av laget. Blir snytt for et klart straffespark i andre omgang. Legger inn en god søknad om å starte neste kamp. 

Innbytterne: 

Isco Alarcón (4): Kommer inn etter ti minutter i andre omgang, men klarer ikke å prege oppgjøret nevneverdig. Har noen gode pasninger til Vinícius, og jobber hardt begge veier, men Real Madrid behøver litt mer fra magikeren når han entrer banen. 

Sergio Reguilón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Real Sociedad? 

Pmn6