Extra large ferdiiiig
KAPTEINEN: Sergio Ramos uttrykker misnøye over dommerens prestasjoner i kampen mot Real Sociedad

Spillerkommentarer: Real Sociedad (H)

Flere av spillerne delte sine tanker i presse-sonen etter 0-2 tapet mot de hvite og blåkledde fra San Sebastián.

Les også: Real Madrid 0-2 Real Sociedad

Sergio Ramos

Dette påvirker alle våre planer fremover. Vi hadde som mål å starte 2019 bedre, men slik har det absolutt ikke blitt. Vi er inne i en tøff periode. Laget presterte godt til tider, men vi hadde ikke det drivet og dødeligheten foran mål. Vi har vært igjennom flere tøffe perioder sammen, vi er nødt til å fokusere på oss selv. Alt handler om å prestere så godt vi overhodet kan, samtidig er vi nødt til å være kliniske, delvis fordi fotball handler kun om resultatet når det kommer til stykke. 
Man går igjennom perioder i fotballen hvor alt går sånn det skal, dette skjer på ingen måte nå. Noen ganger står stolpen i veien, andre ganger klarer man ikke å skape sjansene som skal til. Vi kan ikke klandre dommeren for resultatet, selv om i dag hadde det en betraktelig betydning, vi er nødt til å fokusere på oss selv. Vi må fortsette å kjempe oss igjennom denne perioden, selv om det er vanskelig når Barcelona sjeldent slipper fra seg poeng og gapet til 1. plassen blir større og større. Vi kommer til stå sammen og sloss til siste ende. Real Madrid gir aldri opp, selv om vi blir sparket syv ganger.

Straffesparket ikke dømt – Tanker? 

Dommerteamet hadde en stor rolle i dagens kamp. Jeg har alltid hatt tro mot VAR-systemet, men i dag viser det forbedringspotensiale, fordi det vi har sett i dag er skandaløst. Han kunne dømt straffe i tillegg til å konsultere med VAR. Vi så på episoden i garderoben – alt vi ber om er rettferdighet. Det hender at spillere blir straffet for oppførsel på banen, jeg mener at det samme burde blitt gjort mot dårlige dommerprestasjoner. VAR-systemet er på plass, men man må fortsatt vite hvordan man skal bruke det. Vi er motivert og vil som sagt kjempe for LaLiga tittelen – selv om vi vet det blir tøft. Kampene foran oss har nå blitt enda viktigere enn fra før. 
Når man er ute på gressmatten føles alt mer vanskelig, hjertet slår fort. Som kaptein for dette laget forsøker jeg alltid å hjelpe dommeren, men i dagens kamp var det en skandale. Lucas sitt andre gule var veldig strengt – jeg har aldri sett 2. gule gitt på denne måten når det er tre midtbanespillere til på plass for å demme opp for kontringen. 

Luka Modric

Vi spilte ikke med den beste moralen, men vi skapte sjanser og var på ball frem til Lucas Vazquez ble utvist. Ballen ville ikke gå i motstanderens nett og vi er nødt til å finne en løsning på hvorfor dette stadig oppstår for oss. Vi startet også dagens kamp dårlig, det er aldri lett å hente seg inn igjen etter å ligge bak fra start. Vi er nødt til å være mer fokusert. 
Det er grunn til at man har flaks og ting går inn for deg på banen, det er også en grunn når det ikke gjør det. Vi er nødt til å sette oss ned og finne ut hvorfor dette fortsetter å skje med oss. Vi er nødt til å forbedre oss og jobbe bedre sammen som et lag. Vi er nødt til å være sterkere sammen og la motstanderen komme til oss – ikke gå i fullt angrep. Vi må endre på måten vi spiller og ta kamp for kamp. Vi må jobbe for å komme oss ut av denne situasjonen. 

Straffesituasjoner

Jeg ligger ikke å snakke om dommere, men for meg virker det utrolig at VAR-systemet ikke ble benyttet. Det så ut som en klar straffe og Sergio kunne også blitt gitt et straffespark. Dommeren har i dag, etter min mening, ikke hatt den beste dagen på jobb. Til tross for dette, våre problemer er der og vi er nødt til å finne en løsning på det. Jeg mener at dersom man har VAR til disposisjon, blås av straffe og konsulter med systemet. Dette er grunnen til at jeg ikke forstår dommerens avgjørelse. 
Dommeren sa til meg at ovenfra så det ikke ut som straffespark og dette også virker utrolig for meg. Men vi er nødt til å slutte å snakke om det, det er ikke verdt det, men dommerne her i Spania virker forvirret med hvordan VAR fungerer, i tillegg virker det som om de ikke bruker det når Real Madrid er på banen. 

Vinicius Jr. 

Dette var min beste kamp for Real Madrid, men jeg er trist fordi resultatet ikke står til mål og vi går av banen uten poeng. Jeg utvikler meg bit etter bit for å hjelpe Real Madrid. Alle spillerne har hjulpet meg stort. Det er veldig vanskelig å skåre mål og i dag gikk ingenting inn. Fotballen er bra fordi om noen få dager har vi en ny kamp hvor vi kan finne oss selv og vinne. 

Var det straffe?

Rulli var ikke på ball og det var en klar straffe. 

Hva er dine tanker etter kampen mot Real Sociedad? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07