SKUFFENDE: Det ble en skuffende start på året for Castilla, men de henger fortsatt med i toppen av tabellen.

Pontevedra 3-0 Real Madrid Castilla
Estadio Municipal de Pasarón, Pontevedra
Segunda División B I, runde 19
Søndag, 6. januar, kl 18

Søndag kveld var det duket for Castilla sin første kamp for året. Motstanderen var Pontevedra, på deres hjemmebane i Pontevedra. Segunda B er som alltid jevnt, og Pontevedra var et av lagene som lå like bak Castilla på tabellen foran søndagens kamp. Pontevedra avsluttet fotballåret 2018 med tap for Atletico B, og var sugne på å slå tilbake på nyåret. Castilla kom fra forrige serierunde med seier over Rapido de Bouzas, så det lå ann til å bli en spennende kamp mellom to jevne lag. '

Real Madrid Castilla XI: Luca, López (Dani Fernández, 70’), Fran García, Zabarte, Manu Hernando, Martín, Alberto, Fidalgo, Cristo, Seoane (Pedro, 63’) Baeza (Augusto, 75’)

Flere spillere manglet

Castilla sliter for tiden med en del skader, og i tillegg var Jorge De Frutos og Adrián De la Fuente suspendert. Dette førte til at Miguel Baeza og Pedro Ruiz ble hentet opp fra Juvenil A. Unguttene til Madrid startet kampen med høyt press som vanlig. Etter kun 2 minutter prøvde Martin lykken på et frispark, men Pontevedra-målvakt Edu Sousa reddet greit. Castilla prøvde å spille seg ut bakfra selv om forholdene på banen ikke var gunstige. Samtidig presset hjemmelaget Castilla, og prøvde å utnytte feilene deres. Etter 19 minutter involverte Cristo seg med et skudd, men han ble avblåst for offside. Etter en snau halvtime presset Pontevedra voldsomt på, og Arruabarrena satte inn 1-0 for hjemmelaget. Omgangen endte med en 1-0 ledelse for hjemmelaget, men Castilla hadde fortsatt 45 minutter på seg til å snu kampen.

Kampen åpner seg

Castilla-trener Manolo Diaz gjorde et bytte i pausen, og inn fra benken kom Pedro, og ut gikk Seoane. Kampen utviklet seg til å bli veldig åpen i andre omgang. Castilla gikk for redusering og presset folk frem i angrep, noe som også førte til mer rom bakover i banen som Pontevedra kunne utnytte. Luca Zidane sto en bra kamp for Castilla, og i det 68. minutt stoppet han Romay på vei gjennom alene med keeper. Men noen minutter senere kunne ikke Luca hindre scoring for hjemmelaget. Arruabarrena stanget inn et fint innlegg fra Alex, og Pontevedra gikk opp i en 2-0-ledelse. Manolo Diaz brukte de to byttene han hadde igjen, og Castilla presset igjen på for å få ballen i mål. Alikevel, i det 94. minutt scoret Pontevedra igjen, denne gang var det Javi Pazos som satte ballen i mål, og kampen endte til slutt 3-0 til Pontevedra. Castilla ligger for øyeblikket på 4. plass på tabellen, 4 poeng opp til ligaleder Ponferradina.