Extra large skaderrr
SKADEPROBLEMER: Marco Asensios skade er bare én av smått utrolige 31 skader denne sesongen.

Skadekrise for Real Madrid

Det nye året har akkurat begynt, men Real Madrid er allerede rammet av nok en skadekrise.

Real Madrids høstsesong var i stor grad preget av skadeproblemer, men da desember nærmet seg slutten så situasjonene betraktelig lysere ut. Spillere som Nacho Fernández, Casemiro og Sergio Reguilón var alle tilbake fra langtidsskader, mens skadeoppholdene av kortere slag virket å være over. Marcelo, Benzema, Bale og Kroos er alle spillere som har slitt med smårusk opptil flere ganger i løpet av høsten, men da laget reiste til Abu Dhabi for å spille VM for klubblag virket det som tilnærmet samtlige spillere var ferdige med sine skadeproblemer. To uker senere ser situasjonen betraktelig mørkere ut, og Real Madrid finner seg nok i en gang i en situasjon hvor flere nøkkelspillere er ute med skade. Dermed vil det være svært spennende å se lagoppstillingene til Real Madrid den kommende tiden, og skadeproblemene kan by på sjanser fra start for spillere som Vinícius, Ceballos og nysigneringen Brahim Díaz.

Det hele startet da Marco Asensio ble skadet etter en time spilt i semifinalen i VM for klubblag. Spanjolen er fortsatt ute med sin skade, og det forventes at han skal være ute i om lag en uke til. Angrepsrekken til Real Madrid ble enda mer svekket da også Gareth Bale måtte ut med skade til pause i bortekampen mot Villarreal. Selv om waliseren ikke er satt ut av spill i lang tid er det likevel mange som rister på hodet når man hører at Bale nok en gang er ute med skade. Dette kom også på et svært dårlig tidspunkt med tanke på at Mariano Díaz fortsatt jobber mot å returnere fra sitt skadeopphold – noe som har preget spissens retursesong i den spanske hovedstad. Dermed er hele tre av Real Madrids angrepsspillere ute med skade, noe som gav muligheten til Vinícius Júnior mot Real Sociedad på Santiago Bernabéu på søndag. Dermed hjalp det ikke at Lucas Vázquez, spilleren som har vært fast i angrepsrekken under Santiago Solari, pådro seg et håpløst rødt kort mot Real Sociedad, og dermed må stå over neste kamp i La Liga. 

Heller ikke på midtbanen slippeter Real Madrid unna skadeproblemene, og Marcos Llorente, åpenbaringen på midtbanen under Solari, måtte også belage seg på om lag to uker på sidelinjen. Dette kom selvsagt på et svært uheldig tidspunkt for den spanske midtbanespilleren, som den siste måneden har levert sin beste periode i Real Madrid siden han ble en del av førstelagstroppen etter å ha returnert fra låneoppholdet i Alavés. Det vil nok heller ikke være overdrivelse å si at Llorente har vært en av Real Madrids aller beste spillere i desember måned, og det er dermed et stort tap for Real Madrid å ha spanjolen ute med skade. Dette er desto mer tydelig når Casemiro har slitt med å finne godformen siden han returnerte fra skade, og brasilianeren har virkelig slitt de siste ukene. Nå har også Toni Kroos føyet seg inn på listen over skadde Real Madrid-spillere. Tyskeren skal være ute i minst to uker, og er dermed ute med skade for andre gang denne sesongen. Også Real Madrids unge forsvarsspiller Javi Sánchez er ute med et skadeopphold på om lag tre uker, og Real Madrid har dermed hatt hele 31 skadeopphold i 2018/2019-sesongen, ifølge MARCA. 

Pmn5