Extra large  he25913
SCORET: Vinícius Júnior både scoret og spilte en målgivende pasning i seieren over Leganés.

Real Madrid 3-0 Leganés

Et reservepreget Real Madrid gjorde jobben hjemme mot Leganés, og sikret et godt utgangspunkt.

Real Madrid 3-0 Leganés
Estadio Santiago Bernabéu
Copa del Rey, 8.delsfinale (1/2)
Onsdag 9.januar, kl:21.30

1-0 Sergio Ramos (43') - [Straffespark]
2-0 Lucas Vázquez (68') - Assist: Vinícius Júnior
3-0 Vinícius Júnior (77') - Assist: Álvaro Odriozola

Los Merengues har startet året på meget skuffende vis, hvor den første kampen endte med poengdeling mot Villarreal, og den andre endte med tap for Real Sociedad. Onsdag ventet omsider en mulighet til å snu den dårlige trenden, da den lille byrivalen Leganés kom på besøk til Santiago Bernabéu til det første av to oppgjør i 8.delsfinalen av Copa del Rey. Ingen av lagene har imponert så langt denne sesongen, da Los Blancos for øyeblikket ligger på 5.plass i LaLiga, mens Leganés er helt nede på 16.plass. Det var derfor duket for en et spennende første oppgjør mellom lagene fra Madrid, hvor en rekke spillere fra Real Madrid var ute med skade, og Andriy Lunin ikke ville spille for Leganés grunnet "frykt-klausulen". 

Real Madrid: Navas - Odriozola, Nacho, Ramos, Reguilón - Valverde, Casemiro, Ceballos, Lucas (Isco 71'), Benzema (Cristo 83'), Vinícius Jr. (Brahim 78')

Leganés: Cuellar - Bustinza, Tarin, Siovas - Juanfran (Arnaiz 78'), Pérez, Recio, Gumbau (Silva 46') - Merino - El Zhar (Eraso 63'), Braithwaite 

Ramos iskald fra krittmerket

Det ble en rolig og kontrollert åpning på kampen fra begge lag, hvor det så ut til at vertene ønsket å dominere ballbesittelsen. Kampens første sjanse kom etter ti minutter da Vinícius spilte frem Ceballos, og midtbanespilleren testet skuddfoten, men Cuellar stod i veien. Fem minutter senere var vertene på fart fremover igjen, hvor Benzema fikk en dobbeltsjanse, først med hodet hvilket Cuellar reddet, og deretter satte han returen over mål. Snaut ti minutter senere så kombinerte Los Blancos flott fremover i banen, hvor Odriozola til slutt gikk ned i boksen. Dommeren lot spillet gå videre, men situasjonen kunne enkelt ha resultert i straffespark. I stedet kontret gjestene andre vei, hvor Braithwaite fikk klemte til fra tjue meter, men forsøket gikk like til side for mål. 

Ti minutter før hvilen fikk Braithwaite en ny sjanse, denne gangen med hodet da en corner traff pannebrasken hans, men Navas gjorde en god redning og hindret scoring. Snaut fem minutter før hvilen så kombinerte Los Blancos flott rundt 16-meteren til gjestene, og Odriozola ble spilt opp i feltet, men backen valgte å spille på tvers i stedet for å skyte, og Leganés fikk klarert. Vertene fanget omsider opp ballen hurtig igjen, og på Odriozola var farten igjen, hvor han fintet med seg ballen inn i feltet før han ble felt. Denne gang var Gil Manzano omsider ikke i tvil, og pekte umiddelbart på krittmerket. Sergio Ramos gjorde seg klar, og kapteinen var iskald da han sendte ballen motsatt vei av Cuellar. Flere sjanser ble det ikke, og Los Blancos tok med seg en ledelse inn i garderoben. 

Vakkert fra Vinícius

I motsetning til første omgang, så åpnet den andre med kraftig press fra Los Merengues, og allerede etter et minutt fikk Ceballos rom til å skyte fra 25 meter, men forsøket endte et par meter til side for mål. Et par minutter senere ble ballen spilt inn i feltet mot Benzema, og franskmannen gjorde en god jobb med mottaket, før han spilte ut til Reguilón. Den unge backen klemte til, men forsøket gikk rett på Cuellar. Fem minutter ut i omgangen ruvet Ramos høyest i feltet, og headet ballen i stolpen på hjørnespark, men kapteinen ble avblåst for klatring. Noen minutter senere forsøkte Valverde lykken fra langt hold, og forsøket hadde god retning, men endte like over tverrliggeren. Like før timen spilte Ceballos en meget smart ball mot Vinícius, og unggutten fintet seg innover i feltet før han forsøkte å skru ballen mot det lengste hjørnet, men forsøket endte utenfor stolpen. 

En time ut i oppgjøret svingte Lucas inn et frispark, og Cuellar klarte ikke å gjøre annet enn å dytte ballen mot Vinícius, men forsøket fra unggutten endte rett på Cuellar. Drøyt tjue minutter før full tid så spilte Bustinza en meget svak pasning bakover i banen, og Benzema snappet opp ballen, før han sendte den videre til Vinícius. Unggutten tittet opp, og spilte til Lucas som kom på et flott løp til høyre, og kantspilleren satte ballen enkelt i det åpne målet. Like etter scoringen var gjestene frempå for første gang i omgangen, og nok en gang var det Braithwaite som var i fokus da han satte hodet til ballen, men forsøket endte noen meter utenfor. Et snaut kvarter før full tid kombinerte Benzema, og Isco før ballen ble spilt ut på siden til Odriozola. Høyrebacken sendte et flott innlegg inn i boksen, hvor Vinícius klemte til på volley, og Cuellar var sjanseløs på skuddet fra unggutten. 

Det stod nå 3-0 på Estadio Santiago Bernabéu, men gjestene ønsket ikke å gi opp jakten på et meget viktig bortemål. Ti minutter før full tid ble ballen lagt inn i feltet mot Braithwaite, og dansken satte hodet til ballen, men igjen var Navas solid og holdt headingen i fast grep. Et par minutter senere tok Vinícius et hurtig kast til Benzema, og franskmannen spilte videre til Isco som klemte til fra 16-meteren, men Cuellar gjorde en god jobb og dyttet forsøket over tverrliggeren. Fem minutter før full tid fikk Leganés en ny mulighet da Merino fikk stå fri i feltet på et hjørnespark, men midtbanespilleren headet utenfor. I kampens siste ordinære spilleminutt spilte Ceballos frem Brahim, men unggutten ble felt, og Isco fanget opp ballen som han sendte like utenfor stolpen. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid sikret seg et solid utgangspunkt før returoppgjøret med 3-0. 

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (7): I perioder har han særdeles lite å gjøre, men de gangene det er behov for han så er han meget god. Stopper et par meget gode headinger fra Braithwaite, og holder nullen. Viser at han fortsatt er en solid målvakt. 

Álvaro Odriozola (8 BB): Løper opp og ned langs siden som er virvelvind. Er med i angrep hver eneste gang, og er med i angrep hver eneste gang. Skaper mye uro for forsvaret, og blir muligens snytt for et straffespark? Det har omsider lite å si for han skaffer et straffespark litt senere. Får i tillegg med seg en målgivende pasning, og er banens beste i kveldens kamp. 

Nacho Fernández (5): Gjør en godkjent jobb de gangene han blir satt på prøve, og det er godt å ha den allsidige forsvarsspilleren tilbake igjen etter det lengste skadeoppholdet i hans karriere. 

Sergio Ramos (6): Kapteinen er som vanlig iskald fra krittmerket, og gjør ingen feil i duellen mot Cuellar. Scorer sitt mål nummer 100 som profesjonell fotballspiller. Er i tillegg solid i duellspillet, og gjør særdeles få feil. 

Sergio Reguilón (6): Blir satt litt i skyggen av backen på motsatt side, men gjør ingen svak kamp. Er solid defensivt, og er med offensivt ved flere anledninger. Kommer til et par skudd-muligheter, og gjør alt i alt en god kamp. 

Federico Valverde (6): Gjør en god jobb med å kontrollere midtbanen, og jobber utrettelig gjennom hele kampen. Forsøker seg på et par skudd, men treffer ikke innenfor stolpene. 

Carlos Casemiro (5): Spilte en kamp helt på det jevne, og nyter godt av å ha to meget hardtarbeidende makkere. Er som vanlig laber fremover i banen, men har god kontroll bakover. 

Dani Ceballos (6): Som Valverde så legger han ned en stor arbeidsinnsats, og kommer seg til et par skuddforsøk. Er i tillegg leken med ballen i beina, og skaper noen flotte kombinasjoner fremover i banen. 

Lucas Vázquez (6): Jobber som vanlig mye, og ser ut til å trives med Odriozola på backen, da de to kombinerer godt sammen. Scorer et mål da Vinícius spiller han på åpent mål. 

Karim Benzema (6): Er en tilrettelegger i kveldens kamp, hvor han er delaktig i en rekke kombinasjoner fremover i banen. Kommer til et par sjanser selv, og snapper opp ballen i forkant av scoring nummer to. 

Vinícius Júnior (8): Virker til å ha funnet seg til rette i den spanske hovedstaden, og spiller nok en gang en meget god kamp. Er meget aktiv fremover i banen, og er et uromoment for forsvaret til enhver tid. Får med seg en målgivende pasning, og kampens peneste scoring. Nære å få banens beste for andre kamp på rad. 

Innbytterne: 

Isco Alarcón (6): Gjør et godkjent innhopp, hvor han skaper noen gode kombinasjoner, og lar ballen gjøre jobben. Har i tillegg et par forsøk på mål, men Cuellar stod i veien. 

Brahim Díaz (N/A): Unggutten som nylig signerte fikk sin debut for klubben, og virket muligens litt nervøs, men jobber veldig hardt. Håper han får mye spilletid, og utvikler seg godt fremover. 

Cristo González (N/A): Real Madrid Castilla-spilleren får noen minutter mot slutten av kampen, men for få til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Leganés? 

Pmn6