Extra large f r kampen betis b
SEIER: Real Madrid slo Leganés i Copa del Rey på onsdag, og har dermed et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

Før kampen: Real Betis (B)

Real Madrid gjester Estadio Benito Villamarín søndag kveld til en tøff bortekamp i La Liga.

Real Betis - Real Madrid
Estadio Benito Villamarín, Sevilla
La Liga Santander, runde 19
Søndag 13. januar, kl. 20:45
Strive

Real Madrid reiser til Sevilla for å møte Real Betis på Benito Villamarín, for sesongens siste serierunde før lagene skal begynne å møte hverandre for andre gang for sesongen. Etter bortekampen mot Real Betis har dermed Real Madrid møtt alle motstanderne i La Liga denne sesongen. Etter to svært skuffende opptredener slo Real Madrid tilbake på onsdag da de slo Leganés 3-0 på hjemmebane i åttendelsfinalen av Copa del Rey. Vinícius Júnior sto for én scoring og én målgivende, og den brasilianske unggutten står i disse dager fram som Real Madrids redningsmann. Nå er det duket for en svært tøff bortekamp mot Real Betis, et lag som for øyeblikket ligger på Europa League-plass. 

Sliter mot topplagene

Real Madrid innehar for øyeblikket en femteplass i La Liga, og Real Betis ligger på sjetteplass. Sammen med Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla og Alavés utgjør Real Madrid og Real Betis topp seks på tabellen i La Liga i skrivende stund. Nå som første halvdel av sesongen nærmer seg slutten har faktisk Real Madrid møtt fire av de fem andre lagene i topp seks, og søndagens motstander vil bli den siste av topp seks-lagene Real Madrid skal møte før kampoppsettet startet på nytt. Derfor er det naturlig å se tilbake på hvordan Real Madrid har klart seg mot de lagene som i dag utgjør topp seks i La Liga. Real Madrid har enda ikke vunnet én kamp mot motstand fra et lag i topp seks, og Los Blancos har kun scoret ett mål i disse kampene. Ett poeng på fire kamper er selvsagt svært skuffende, og det blir verre når man ser på målforskjellen. Real Madrid har nemlig sluppet inn ni mål på fire kamper, og kun scoret ett. Ettersom El Derbi endte 0-0 har faktisk Real Madrid sluppet inn ni mål på tre kamper mot topp seks-lag i La Liga, noe som er svært oppsiktsvekkende. 

Real Madrids første møte med et topp seks-lag i La Liga var da de møtte Sevilla på Ramón Sánchez Pizjuán, og da ble Real Madrid ydmyket av andalusierne med hele 3-0. Tapet mot Sevilla innledet en vanskelig periode for Real Madrid, og i begynnelsen av oktober var det overraskelseslaget Alavés som var motstander. Også da tapte Real Madrid på bortebane uten å score mål. Tapet kom kun én uke etter at Real Madrid spilte uavgjort på Santiago Bernabéu mot Atlético Madrid. Bortekampen mot Barcelona i El Clásico var også av den ydmykende typen, og Real Madrid scoret i den kampen sitt eneste mål mot et topp seks-lag. Den kampen endte hele 5-1 til Barcelona. Det er altså svært tydelig at Real Madrid sliter stort når de møter god motstand, spesielt på bortebane. Alle tre tapene har vært på bortebane, mens det ene uavgjortresultatet kom på Santiago Bernabéu. Dette lover selvsagt ikke godt for Real Madrid, men vi får håpe at de klarer å snu trenden når de møter Real Betis på søndag. 

Nykomponert angrepstrio?

Det er ikke til å legge skjul på at Real Madrid virkelig sliter med skadeproblemer, og lagoppstillingen i søndagens kamp mot Real Betis kan derfor bli svært spennende. Spesielt framover på banen sliter Los Blancos med skader og suspensjoner, og kun tre spillere, som i utgangspunktet er førstelagsspillere, er tilgjengelig til kampen. Gareth Bale er fortsatt ute med sin skade, mens Marco Asensio også har et lite stykke å gå før han er spilleklar. Mariano Díaz har i dag trent med laget på den siste treningen før laget skal reise til Sevilla. Dette er godt nytt, men med tanke på at spissen har vært såpass plaget av skader den siste tiden, vil det være svært uklokt for han spille allerede på søndag. Dermed er det et vanvittig stort tap at Lucas Vázquez ikke er spilleklar. Det håpløse røde kortet mot Real Sociedad forrige søndag har virkelig satt laget i en vanskelig posisjon, og det kan bety at Real Madrid rett og slett må bruke en Real Madrid Castilla-spiller fra start mot Real Betis på søndag. Heldigvis er Karim Benzema 100% frisk og spilleklar til bortekampen mot Real Betis, og franskmannen trives svært godt på Estadio Benito Villamarín. Han har scoret i fire sesonger på rad på bortebane mot Betis, og Real Madrid blir nok svært avhengige av deres toppscorer dersom de skal klare å få med seg noe fra Benito Villamarín på søndag. 

Det er lite trolig at Santiago Solari vil risikere å starte Mariano Díaz mot Real Betis, med tanke på hans store skadeproblemer denne sesongen, og at han kun har deltatt på én trening så langt. Sjansen er der likevel, og det kan ikke utelukkes at Mariano får spille allerede på søndag. Med Vázquez ute er det rett og slett ikke mange angrepsspillere å velge mellom når Solari skal ta ut laget på søndag. Karim Benzema vil garantert utgjøre én av de tre angrepsspillerne på Benito Villamarín, mens alt tyder på at Brahim Díaz vil få sin debut fra start for Real Madrid. Den spanske unggutten kom innpå for Real Madrid i onsdagens seier mot Leganés i Copa del Rey, men han kan altså få sin første startplass for Los Blancos allerede på søndag. Den siste plassen i angrepet ville i utgangspunktet blitt fylt av det brasilianske stjerneskuddet Vinícius. Han har vært Real Madrids beste spiller de siste ukene, og i onsdagens kamp mot Leganés scoret han også et flott mål. Nå har Vinícius blitt syk, og han var ikke på lagets siste trening før turen går sørover. Dersom brasilianeren blir frisk før søndag kveld er det han som kommer til å starte, men hvis det ikke skjer kan vi få se enten Isco eller Castilla-spilleren Cristo González i den siste angrepsposisjonen. Isco virker å være helt ute i kulden hos Santiago Solari, og det vil derfor bli svært spennende å se hvem som utgjør angrepstrioen på søndag, eller om Solari blir tvunget til å gjøre en formasjonsendring. 

Motstanderen

Real Madrid møter altså Real Betis søndag kveld, og Sevilla-laget har vært et av de mest spennende lagene i spansk fotball de siste årene. Dette er mye på grunn av troppen de har bygget seg opp de siste årene, samt den svært gode plasseringen i La Liga forrige sesong. Da var laget helt oppe på en sjetteplass da sesongen var over, og de kvalifiserte seg dermed til Europa League. Real Betis spiller altså sine hjemmekamper på Estadio Benito Villamarín i Sevilla. Stadionet kan huse opptil 60 000 tilskuere, og den er kjent for sin gode stemning. Det er dette som er arenaen for søndagens kamp. Laget har historisk sett vært et svært godt lag i spansk fotballsammenheng. Laget har deltatt i La Liga hele 51 ganger, og vunnet turneringen én gang – i 1935. Betis har også vunnet Copa del Rey to ganger, senest i 2005. Siden den tid har Real Betis vært et par turer nede i Segunda Divísion, men etter opprykket i 2016 har laget imponert mange. Etter et par tøffe sesonger tilbake på øverste nivå i spansk fotball tok Quique Setien over i 2017, og den spanske treneren innførte sin offensive fotball. Siden den tid har det gått bedre, og noen svært gode og spennende signeringer har gjort Real Betis til et av de mest attraktive lagene å se på i spansk fotball. 

Noen av de mest spennende signeringene de siste sesongene er blant annet William Carvalho, som ble hentet fra Sporting Lisboa etter å ha vært svært ettertraktet av klubber i England i lang tid. Takashi Inui ble hentet inn etter én god sesong i Eibar, samt et svært godt VM for Japan. De to beste signeringene har nok likevel vært Paco López og Giovani Lo Celso. Sistnevnte har vært et av de beste signeringene i La Liga denne sesongen, mens López har vært én av de beste keeperne så langt. På tross av alt dette har laget likevel slitt med å få stabile resultater denne sesongen. Real Betis har blant annet slått Sevilla, Barcelona og Milan denne sesongen, men de har samtidig tapt mot Huseca, Getafe, Levante og Real Valladolid. De står dermed med 26 poeng i La Liga, noe som i skrivende stund holder til sjetteplass i La Liga, kun fire poeng bak Real Madrid. Syv seire, fem uavgjort og seks tap hadde nok ikke holdt til denne plasseringen dersom det hadde vært en hvilken som helst annen sesong i La Liga, men i året sesong gjør det nettopp det. Europa League har også vært en stor suksess for Real Betis, som vant sin gruppe uten å ha tapt en eneste kamp, samt å vinne på legendariske San Siro i Milano mot AC Milan. 

Historie

Med tanke på at Real Betis virkelig har stått fram som en av de bedre lagene i spansk fotball i en relativt begrenset periode i nyere tid skal vi kun ta for oss nyere historie mellom lagene. Siden Real Betis vant den spanske cupen i 2005 har oppgjøret mellom Real Madrid og Real Betis blitt spilt 21 ganger i La Liga. Real Madrid har gått seirende ut av 15 av disse kampene, mens oppgjøret har endt uavgjort tre ganger. Tre ganger har Real Betis gått seirende ut av oppgjøret. Hvis man ser på oppgjørene mellom lagene som har blitt spilt Estadio Benito Villamarín de siste årene må man helt tilbake til 2012 for å finne sist gang Real Betis slo Los Blancos på sin hjemmebane. Det tok likevel poeng fra Real Madrid på Benito Villamarín i januar 2016, da kampen endte 1-1. 

I fjorårets sesong møttes Real Madrid og Real Betis to ganger, begge gangene i La Liga, og begge kampene var svært jevnspilte og underholdende. På Santiago Bernabéu gikk faktisk Real Betis seirende ut av oppgjøret da en sen scoring fire minutter på overtid av Antonio Sanabria sikret Real Betis 1-0-seieren i begynnelsen av sesongen. I bortekampen på Benito Villamarín i februar klarte Real Madrid seg bedre, og gikk seirende ut av oppgjøret etter å ha scoret fem mål. Real Madrid tok en tidlig ledelse gjennom Marco Asensio, men før pause hadde Real Betis maktet å snu kampen til 2-1. Én scoring hver av Asensio og Ramos gav Real Madrid nok en gang ledelsen før timen var spilt, mens Cristiano Ronaldo økte ledelsen kun fem minutter senere. Sergio León gav kampen spenning i sluttminuttene, men Karim Benzema fastsatte resultatet til 3-5. Det er selvsagt lov å håpe på et like underholdende oppgjør på søndag. 

Mulig startellever: 

                                      Navas
        Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
            Modric, Casemiro, Ceballos
                   Díaz, Benzema, Isco

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07