Extra large  he26283
TRE POENG: Scoringer fra Luka Modric og Dani Ceballos sikret tre poeng på Estadio Benito Villamarín.

Real Betis 1-2 Real Madrid

Dani Ceballos sikret tre poeng med scoring rett før slutt mot sin gamle arbeidsgiver.

Real Betis 1-2 Real Madrid
Estadio Benito Villamarín, Sevilla
LaLiga Santander, runde 19
Søndag 13.januar, kl:20.45

0-1 Luka Modric (12')
1-1 Sergio Canales (67') - Assist: Giovani Lo Celso
1-2 Dani Ceballos (88') - [Frispark]

Los Merengues slo tilbake etter en meget svak start på året da de vant 3-0 mot Leganés i det første av to oppgjør mellom lagene i Copa del Rey på onsdag. Kampene kommer som mange vet på løpende bånd for tiden, og søndag var det igjen duket for fotball, denne gang i LaLiga, hvor Los Blancos reiste til Sevilla for å møte Real Betis. Det var et meget spennende oppgjør som ventet da 5.plassen i ligaen dro på besøk for å møte 6.plassen, hvor Real Betis kunne nærme seg stort med tre poeng. 

Real Madrid: Varane, Ramos, Nacho - Carvajal, Modric, Casemiro, Valverde (Brahim 82'), Reguilón (Ceballos 74') - Benzema (Cristo 46'), Vinícus Jr.

Real Betis: López - Barragán, Mandi, Bartra, Francis (Tello 67') - Canales, Carvalho, Guardado (Boudebouz 84') - Joaquín, Sanabria (Loren 87'), Lo Celso

Modric-kanon

Det svingte frem og tilbake de første ti minuttene på Estadio Benito Villamarín, hvor begge lag kjempet for å få kontroll over oppgjøret, dog uten å skape noe nevneverdig. Tolv minutter ut i oppgjøret kom Los Blancos frem langs den venstre siden, hvor ballen etterhvert ble vendt mot Carvajal på høyre. Backen klemte til, men Bartra stod i veien. Ballen gikk omsider rett ut i returrommet mot Modric, og kroaten klemte ballen opp i hjørnet med det venstre beinet til 0-1. Noen minutter senere kom Vinícius fremover langs siden, og unggutten fant Reguilón i boksen, hvor backen klemte til på volley, men forsøket gikk langt til side for mål. Tjue minutter ut i oppgjøret kom Vinícius fremover langs siden, og kantspilleren dro seg innover i banen før han sendte ballen rett på López.

Snaut fem minutter senere kom Los Blancos fremover på ny, hvor Modric forsøkte seg på et skudd som gikk et par meter over. Kroaten burde spilt Carvajal til høyre. Like før halvtimen kombinerte gjestene flott hvor Benzema ble spilt i bakrom, før han fant Vinícius i returrommet, men skuddet til unggutten gikk rett på López. Fem minutter senere gikk Los Merengues en kjempesjanse da de kontret direkte fra et frispark til Real Betis. Vinícius ble spilt på løp langs siden, og spilte en fantastisk ball gjennom til Valverde, som kom helt alene med López. Unggutten rotet det omsider til i det avgjørende øyeblikket hvor han forsøkte å hæle ballen til Benzema uten hell. Snaut fem minutter før hvilen kom gjestene til deres største sjanse i omgangen da Canales sendte et frispark fra like utenfor 16-meteren en liten meter utenfor. Flere sjanser ble det ikke, og lagene gikk til pause på 0-1. 

Ceballos sikrer tre poeng

Det var vertene som åpnet den andre omgangen best, og det skulle vise seg at de skulle presse gjestene fra Madrid gjennom hele omgangen. Et par minutter ut i omgangen ble Canales spilt i bakrom, og den tidligere Real Madrid-spilleren klemte til med en gang, men forsøket gikk rett i klypene på Navas. Noen minutter senere mottok Vinícius Jr. ballen i boksen, og kantspilleren klemte til, men forsøket endte rett på López. En time ut i oppgjøret kom vertene fremover på den venstre siden, hvor ballen ble sendte inn i boksen, og ble headet fra spiller til spiller. Ballen havnet omsider hos Guardado i returrommet, og meksikaneren klemte til på volley hvor ballen endte en liten meter til side for mål. Drøyt fem minutter senere ruset Ramos fremover for å stoppe Lo Celso, og argentineren utnyttet rommet bak kapteinen for å spille gjennom Canales. Den tidligere Real Madrid-spilleren satte ballen mellom beina på Navas, og i mål til 1-1.

I perioden etter utlikningen var det vertene som presset på, og styrte tempoet i kampen, dog uten å skape noe nevneverdig. Real Madrid på sin side slet med å komme seg inn i kampen igjen, og dominerte ikke slik de gjorde i den første omgangen. Fem minutter før slutt kom vertene fremover på ny, med Barragán på høyre før han sendte ballen mot Telles på bakerste stolpe, men kantspilleren sleivet forsøket langt utenfor. To minutter før full tid stormet Casemiro fremover i banen, og brassen ble felt like utenfor 16-meteren. Ceballos gjorde seg klar, og skrudde ballen rundt muren og i det lengste hjørnet. Pau López tok et steg feil vei, og klarte ikke å redde forsøket. Flere sjanser ble det ikke, og Ceballos sikret dermed tre poeng for Real Madrid mot sin tidligere arbeidsgiver. 

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (6): Har stort sett en rolig dag på jobben, og gjør tingene sine godt de gangene det er behov for han. Kan ikke klandres for scoringen, og er ellers trygg de gangene ballen nærmer seg målet. 

Raphaël Varane (7): Som sine makkere så gjør han en god jobb defensivt, og må ikke bruke like mye tid som vanlig på å sikre Ramos da det var en midtstopper til der. Har god kontroll defensivt, og gjør en solid jobb. 

Sergio Ramos (6): Ruser fremover og skaper rommet til Canales i forkant av scoring. Kan ikke fortsette med dette, og må heller være mer tålmodig. Utenom dette så gjør han en god jobb i 3-backslinjen, hvor de stort sett har full kontroll. 

Nacho Fernández (7): Gjør en solid jobb i 3-backslinjen, hvor de har absolutt full kontroll i første omgang. Gjør en rekke aggressive brudd, og har stort sett full kontroll defensivt. 

Dani Carvajal (7): Som Reguilón så ser han ut til å trives i den nye formasjonen, da det gir han mye rom å løpe i. Er en virvelvind opp og ned langs den høyre siden i den første omgangen, og deltar i enkelte gode kombinasjoner. Har full kontroll defensivt i begge omganger. 

Luka Modric (7): Spiller en god første omgang hvor han styrer tempoet, og er særdeles aktiv. Scorer i tillegg kampens første mål, da han klemmer den i mål med venstre fra 16-meteren. Faller litt gjennom i andre omgang, da han ikke klarer å kontrollere midtbanen. 

Carlos Casemiro (6): Blir med fremover de gangene det er behov for det, og henger igjen de gangene det ikke er behov for han. Jobber hardt, og skaffer det avgjørende frisparket som Ceballos scorer på. 

Federico Valverde (6): Jobber som vanlig utrolig hardt, og er motoren på midtbanen hvor han er absolutt overalt. Blir med fremover, bryter opp angrepet til motstanderne, og burde absolutt stått på scoringslisten i kveld. Blir spilt helt alene gjennom mot López, men kløner det til da han forsøker å hæle ballen til Benzema. 

Sergio Reguilón (6): Løper utrettelig opp og ned langs siden, og ser ut til å trives i en 3-5-2 formasjon. Slår noen gode pasninger, og noen brukbare innlegg, men skuddene hans sitter ikke helt. Solid jobb defensivt langs den venstre siden. 

Karim Benzema (7): Gjør en god jobb med å linke opp angrep i den første omgangen, og serverer baller rundt seg, men blir tidvis værende litt lavt i banen, og skulle gjerne sett han fylle på mer i boksen. Skader seg like før pause, der lillefingeren på høyre hånd enten var brukket eller ute av ledd. 

Vinícius Júnior (8 BB): Er nok en gang lagets beste spiller, da han er et konstant uromoment for motstanderne. Spesielt i første omgang er han god, da han skaper en rekke sjanser, og kommer til noen skuddforsøk. Burde hatt en målgivende pasning da han sender Valverde alene gjennom. 

Innbytterne: 

Cristo Gonzalez (5): Jobber hardt, og løper mye, men får ikke veldig mange baller å jobbe med. De gangene han får ballen så stresser han litt, og det er ikke spesielt mye som kommer ut av det. 

Dani Ceballos (7): Scoret det avgjørende målet i kampen, med et meget smart frispark. Gjør ellers en god jobb med å vri spillet, og få pasninger fremover i banen, men klarer ikke å dominere midtbanen. 

Brahim Díaz (N/A): Kommer inn mot slutten av kampen for å skape sjanser, men spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva syns du om 3-5-2 formasjonen Real Madrid spilet mot Real Betis? 

Pmn6