Extra large f r kampen leganes b
TO PÅ RAD: Real Madrid vant sin andre kamp på rad da de slo Real Betis på Benito Villamarín på søndag.

Før kampen: Leganés (B)

Real Madrid møter Leganés i det andre oppgjøret av åttendelsfinalen i Copa del Rey.

UD Leganés – Real Madrid
Estadio Municipal de Butarque, Leganés
Copa del Rey, åttendelsfinale
Onsdag 16. januar, kl. 21:30

Real Madrid gjester Estadio de Butarque til returoppgjøret av åttendelsfinalen i Copa del Rey. Leganés er motstander, og Los Blancos har med seg et svært godt utgangspunkt fra forrige ukes kamp på Santiago Bernabéu. Da vant Real Madrid 3-0 etter scoringer av Lucas Vázquez og Sergio Ramos, før Vinícius Júnior toppet sin fantastiske forestilling med en strålende scoring. I helgen gjestet Real Madrid mektige Benito Villamarín i La Liga, og én scoring hver av Luka Modric og Dani Ceballos sikret Real Madrid den svært viktige seieren mot Real Betis. Nå er det Leganés som er motstander på Estadio de Butarque til returoppgjøret i åttendelsfinalen av Copa del Rey. 

Rotasjoner

Real Madrid har hatt et svært travelt kampprogram de siste ukene, noe som har virkelig har tæret hardt på troppen til Santiago Solari. Et usannsynlig antall spillere har blitt rammet av skader, mens resultatene heller ikke har levd opp til forventningene. Ettersom Real Madrid likevel har klart å skaffe seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Copa del Rey legger det grunnlag for at Santiago Solari kan rotere litt på mannskapet i onsdagens kamp. Spillere som Bale, Benzema, Kroos, Asensio, Courtois, Mariano og Llorente trente ikke med resten av laget på tirsdag, og de fortsetter med å forsøke å komme seg tilbake på banen så fort som mulig. Heller ikke Jesús Vallejo vil kunne spille onsdagens kamp ettersom han nok en gang har pådratt seg en skade. Lucas Vázquez er tilbake etter at han ble suspendert etter det røde kortet han pådro seg mot Real Sociedad forrige helg. Dette har gjort plass til hele fem Real Madrid Castilla-spillere på tirsdagens trening, noe som kan tyde på at Solari vil gjøre endringer på laget som møter Leganés på onsdag. 

Lucas Vázquez blir mest sannsynlig å finne i lagoppstillingen på Butarque på onsdag, mens Vinícius også er forventet å starte oppgjøret. Nacho, Odriozola og Reguilón vil bidra til å gi viktige spillere som Carvajal, Varane og Marcelo en etterlengtet pause, selv om Marcelo ikke fikk starte søndagens kamp mot Real Betis. Javi Sánchez er også en av Real Madrid Castilla-spillerne som har trent med laget denne uken, og er mulig at den spanske unggutten får sjansen fra start i onsdagens kamp. Sánchez har nettopp returnert fra skade, og det er derfor ikke sikkert at Solari ønsker å ta noen sjanser med ham. Cristo har også trent med laget denne uken, og med skadeproblemene framover på banen kan unggutten få en sjelden mulighet fra start for førstelaget. Utover dette har også De Frutos, Jaume og Alberto blitt kalt opp til å trene med førstelaget av Santiago Solari på tirsdag. Det er dog ikke svært sannsynlig at alle disse vil å få muligheten mot Leganés, men det kan likevel tyde på at Solari skal rotere på laget. En mulig midtbanetrio kan være Valverde, Ceballos og Isco. Selv om Isco virker å være svært langt bak i køen for Santiago Solari kan altså skadeproblemer og et tett kampprogram bety at midtbanemagikeren får muligheten fra start i åttendelsfinalen i Copa del Rey. 

Vinícius i storform

Real Madrid har vært gjennom en periode de siste ukene hvor et stort antall Real Madrid-spillere har vært ute med skader. Spesielt framover på banen har Los Blancos slitt med skadeproblemer, og Mariano Díaz, Karim Benzema, Marco Asensio og Gareth Bale er nå ute med skader. Dette har gitt plass til Vinícius Júnior i startoppstillingene til Real Madrid de siste ukene, og den unge brasilianeren har virkelig tatt vare på sjansene. Han har kommet inn på laget med en glød og en vinnervilje ulikt noen annen Real Madrid-spillere denne sesongen, noe som har gjort brasilianeren svært populær i den spanske hovedstad. Vinícius har fått starte to kamper i La Liga denne sesongen, og han har vært én av de beste, om ikke den aller beste, spilleren på banen i disse kampene. I hjemmekampen mot Real Sociedad sto Vinícius for alt som ble skapt framover på banen, og han skulle også ha blitt tildelt et straffespark i andre omgang. Også i bortekampen mot Real Betis sto Vinícius fram som en av Real Madrids aller beste spillere. Han var svært aktiv framover på banen, og sto nok en gang for det meste Real Madrid foretok seg framover på banen. 

Det er likevel spesielt i Copa del Rey at Vinícius har vist seg fram fra sin aller beste side. Den brasilianske unggutten har startet alle tre kampene for Real Madrid i Copa del Rey denne sesongen, og selv om motstanden i UD Melilla ikke var av aller høyest vanskelighetsgrad har likevel Vinícius virkelig gjort sakene sine bra. I bortekampen mot Melilla i sekstendelsfinalen startet Vinícius sin første offisielle kamp for Real Madrid, og han var svært god hele kampen. Han avsluttet oppgjøret med én målgivende pasning. I den påfølgende Copa del Rey-kampen mot Melilla var Vinícius nok en gang toneangivende, da han leverte én målgivende pasning til Asensio etter å ha driblet seg innover i boksen, samt én scoring. I den første kampen i åttendelsfinalen mot Leganés var Vinícius nok en gang en av lagets beste spillere. Han leverte en målgivende pasning til Lucas Vázquez, før han selv scoret en fantastisk scoring mot slutten av kampen. Dermed har Vinícius Júnior bidratt med to scoringer og tre målgivende pasninger på tre kamper i Copa del Rey denne sesongen. 

Motstanderen

Real Madrids motstander i kampen er altså Madrid-klubben Leganés. De spiller sine hjemmekamper på Estadio Municipal de Butarque, og onsdagens kamp vil være Real Madrids første tur til Leganés’ hjemmebane denne sesongen. Stadionet ligger i regionen Leganés, som ligger sør i Madrid, og det har en tilskuerkapasitet på om lag 12 000 tilskuere. Leganés oppnådde i fjor sitt beste resultat i Copa del Rey da de gikk hele veien til semifinalen i turneringen før de ble slått ut av Sevilla etter å ha tapt 3-1 over to kamper. Før det var lagets beste plassering i turneringen da de kom til åttendelsfinalen i 2000/2001-utgaven av den spanske cupen. Da ble de slått ut av Celta Vigo på bortemålsregelen. 

Siden Real Madrid og Leganés møttes forrige onsdag har Madrid-klubben spilt én kamp. I den kampen slo Leganés bunnlaget Huesca på Estadio de Butarque. Seieren gjorde at Leganés klatret hele veien opp til 13. plass i La Liga, men ettersom La Liga-tabellen er så vanvittig tett denne sesongen ligger ikke Leganés mer enn tre poeng over nedrykksplass. De har samtidig heller ikke mer enn tre poeng opp til åttende plass på tabellen. Dermed vil hver eneste kamp bli svært viktig for Leganés i ukene som kommer framover for å forsøke å få en luke ned til lagene i bunnstriden. Real Madrid-spillerne Óscar Rodríguez og Andriy Lunin er for øvrig også på utlån til Madrid-klubben, og spesielt Óscar har gjort sakene sine svært godt for Leganés.

Historie

Siden Leganés rykket opp før sesongen 2016/2017-sesongen har Real Madrid møtt sin byrival tre ganger på Estadio de Butarque. Dette har endte med hele tre seire til Real Madrid, og Los Blancos har registrert seg for en målforskjell på hele 8-3 i oppgjørene på bortebane mot Leganés. Den Real Madrid-spilleren som har scoret flest mål på Butarque er Alvaro Morata, men av nåværende Real Madrid-spillere har Marco Asensio, Sergio Ramos, Casemiro og Lucas Vázquez scoret én gang hver. Det er likevel verdt å legge merke til at Real Madrid aldri har spilt en kamp på Butarque hvor de har holdt nullen i oppgjøret. 

Sist gang lagene møttes på Leganés’ hjemmebane var i februar 2018 – under én måned etter at Leganés hadde slått Real Madrid ut av Copa del Rey. I La Liga gikk det likevel mye bedre for Real Madrid. Unai Bustinza gav Leganés en tidlig ledelse i kampen, men Lucas Vázquez utlignet for Real Madrid kun fem minutter senere. Like før halvtimen var spilt sendte Casemiro laget sitt i føringen for første gang i kampen, og den ledelsen varte helt til siste slutt. Kampen var svært tettspilt, og spenningen levde helt til siste slutt før Sergio Ramos fastsatte sluttresultatet til 1-3 på et straffespark på overtid. 

Mulig startellever: 

                                             Navas
            Odriozola, Sánchez, Nacho, Reguilón
                       Ceballos, Valverde, Isco
                      Vázquez, Cristo, Vinícius Jr. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07