Extra large  3am1324
TAP: Real Madrid tapte for Leganés, men avanserer til kvartfinalen i Copa del Rey.

Leganés 1-0 Real Madrid

Lilleputten fra utkanten av Madrid vant returoppgjøret, men Los Blancos avanserte til kvartfinalen.

Leganés 1-0 Real Madrid (1-3)
Estadio Municipal de Butarque, Madrid
Copa del Rey, 8.delsfinale (2/2)
Onsdag 16.januar, kl:21.30

1-0 Martin Braithwaite (30')

Los Merengues kjempet seg til seier i søndagens oppgjør mot Real Betis i Sevilla, og allerede var onsdag var det duket for bortekamp igjen. Denne gang var omsider reiseveien kort, da det var returoppgjøret mot Leganés i 8.delsfinalen av Copa del Rey som ventet. Det første oppgjøret endte 3-0 på Santiago Bernabéu, og Real Madrid hadde derfor et meget godt utgangspunkt i forkant av returmøtet, hvilket skulle vise seg å være viktig grunnet en rekke fravær. Som vanlig sliter klubben stort med skader på denne tiden av året, hvor nesten samtlige angrepsspillere er ute med en skade, og det var derfor et reservepreget lag som entret banen onsdag kveld. 

Real Madrid: Navas - Odriozola, Varane, Nacho, Reguilón (Ceballos 46') - Valverde, Casemiro, Isco (Cristo 68') - Lucas (Brahim 86'), Vinícius, Marcelo

Leganés: Cuellar - Juanfran, Bustinza (En-Nesyri 70'), Omerou, Siovas, Kravets (Silva 75') - Eraso, Recio, Gumbau (Arnaiz 63') - Merino, Braithwaite 

Dansk scoring

Selv om det muligens lå i kortene at det skulle bli et spennende oppgjør på Butarque onsdag kveld, så åpnet oppgjøret i absolutt motsatt retning. Verken vertene, eller gjestene virket til å ha det travelt med å score mål, og det ble derfor en meget rolig åpning på kampen. Den første halvsjansen kom ikke før det var spilt tjue minutter da Merino headet et stykke utenfor fra langt hold. Drøyt fem minutter senere fikk samme mann muligheten igjen med hodet, og denne gangen var presisjonen bedre, men forsøket strøk stolpen til Navas. Like før halvtimen kom Los Blancos til deres første halvsjanse da Isco og Marcelo kombinerte på utsiden av boksen, før ballen ble sendt inn mot Isco i boksen, men han klarte ikke å få kontroll over kula. 

Et lite minutt senere kontret gjestene fremover, hvor Isco mottok ballen på siden av 16-meteren, men han somlet med avslutningen, og skuddet ble blokkert. Valverde plukket omsider opp ballen, og klemte til fra langt hold, men forsøket gikk rett på Cuellar. Da klokka viste 30 minutter lå omsider ballen i mål. Vertene sendte ballen inn i boksen, hvor Braithewaite knuste Lucas i lufta og headet ballen i stolpen. Merino fanget opp returen, og en våken Navas reddet forsøket fra kloss hold, men den danske ny-signeringen til Leganés var på rett sted og dyttet ballen over mållinja til 1-0. Fem minutter før hvilen forsøkte Bustinza lykken fra langt hold, men igjen var Navas god og reddet lett. Et par minutter senere dro Vinícius seg innover i banen, og sendte kula tilbake mot nærmeste stolpe, men forsøket endte utenfor. Dermed gikk lagene inn i garderoben på 1-0. 

Avansement 

Den andre omgangen startet heller ikke med fyrverkeri, og det tok drøyt ti minutter før noen av lagene var nære et av målene. Braithewaite var først frempå med et forsøk på halv-volley, men skuddet gikk langt utenfor. Et par minutter senere fant Lucas Casemiro i boksen, men brassen headet utenfor. Noen minutter senere hadde Siovas mulighet til å øke ledelsen med hodet, men forsvareren bommet han også. Noen minutter etter timen var passert så forsøke Vinícius lykken på ny, men forsøket var alt for høyt. Samme mann var frempå ti minutter senere, men Cuellar reddet forsøket uten store problemer. 

Fem minutter før full tid fikk Braithwaite muligheten med hodet på ny, men Navas var på rett sted og bokset forsøket ut. Vertene snappet omsider opp ballen igjen, og Merino testet lykken, men forsøket gikk langt over. Like før full tid fikk Cristo, Ceballos og Valverde muligheten på skudd, men ingen av de klarte å overliste Cuellar. På overtid ble Vinícius sendt på løp langs siden, og unggutten fant en helt åpen Brahim Díaz foran mål, men spanjolen klønet det til alene med Cuellar, og sendte ballen rolig i stolpen. Helt i slutten av tilleggstiden fikk Braithwaite, Arnáiz, og Merino muligheten til å øke ledelsen, men ingen av de klarte å overliste Navas, og Real Madrid avanserte dermed til kvartfinalen med 1-3 sammenlagt. 

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (7 BB): Står en solid kamp, og er nesten ene og alene grunnen til at Leganés ikke scorer flere mål. Har flere gode redninger, spesielt når han må reagere hurtig. Sliter dog som vanlig litt med feltarbeidet, men soleklart banens beste for Los Blancos i kveld. 

Álvaro Odriozola (6): Løper som vanlig utrolig mye, og kommer på overlapp hvert eneste angrep, hvilket gjør at han oftere opptrer som kant enn Lucas. Klarer dog ikke å sende inn noen gode innlegg, eller skape noen gode sjanser. Har relativt grei kontroll bakover. 

Raphaël Varane (4): Taper en del dueller i kveld, og virker ikke komfortabel med de forsvarerne han har rundt seg. Bommer i kommunikasjonen, og Braithwaite får ofte stå helt alene. Må opp noen hakk. 

Nacho Fernández (4): Som Varane så taper han en del dueller, og klarer ikke helt finne ut hvilken spiller han skal markere. Blir et solid steg ned fra duellspillet til Ramos. 

Sergio Reguilón (4): Gjør en helt godkjent jobb defensivt, og kommer på noen løp offensivt, men klarer ikke å løse oppgaven med hvem som skal holde igjen, og hvem som skal bli med fremover sammen med Marcelo. Byttes ut til pause. 

Federico Valverde (6): Har en enorm løpskraft, og smeller til i duellene. Klarer dog ikke å få kontroll over midtbanen. Gjør en god jobb på overganger, hvor han viser frem et enormt rykk, men sluttproduktet er labert. 

Carlos Casemiro (4): Merker nesten ikke at brassen er på banen, både på godt og vondt. Noe mer presis i pasningsspillet, men klarer ikke å bryte opp motstanderne sitt spill. Har lite å by på fremover i banen. 

Isco Alarcón (5): Det går ofte litt for tregt med Isco, bl.a på en kontring hvor han skyter alt for sent. Spiller noen gode pasninger, og dirigerer det lille angrepsspillet som er. Blir tatt av like etter timen. 

Lucas Vázquez (3): Han har løpt like i underkant av 12km da han forlater banen, og innsatsen slår aldri feil, men han er alt for lite farlig fremover i banen. Skaper omtrent ingenting, og blir nesten mer en hindring enn en hjelp fremover i banen. 

Vinícius Júnior (5): De gangene det skjer noe fremover i banen, så er den unge brassen involvert. Skaper noen farligheter, og burde stått med en målgivende pasning da han spiller Brahim helt alene med Cuellar. Blir dog litt for sjeldent det skjer noe. 

Marcelo Vieira (2): Blir fullstendig avkledd i rollen som venstre kant. Aner ikke hvilke løp han skal ta, og virker heller ikke spesielt ivrig på å være med fremover i banen. Noe bedre som back, men han er fullstendig ute av form per dags dato. 

Innbytterne: 

Dani Ceballos (5): Spiller på det jevne når han kommer inn, og får tidvis litt mer kontroll over midtbanen. Gjør dog ikke noe nevneverdig for å endre kampbildet. 

Cristo Gonzalez (4): Gjør særdeles lite ut av seg da han kommer inn. Får heller ikke veldig mye å jobbe med, men er veldig usynlig den tiden han er på banen. 

Brahim Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men burde absolutt har scoret på sin gedigne sjanse. 

Hvem håper du Real Madrid trekker i kvartfinalen? 

Pmn6