Extra large iscodi
SLITER: Isco sliter med å spille seg inn på laget til Santiago Solari.

Van der Vaart: - Går hvis ikke Isco starter

Den tidligere Real Madrid-spilleren Rafael Van der Vaart har stilt til intervju med MARCA.

Real skal møte det nederlandske laget Ajax i åttendelsfinalen av Champions League i februar. De spanske gigantene har hatt flere spillere innom klubben som også har spilt for det historiske Ajax-laget. Selv om Ajax har slitt med å spille seg tilbake blant de beste lagene i Europa er de kjent som en av de største klubbene i Europeisk fotball, mye på grunn av spillerne som har kommet fra akademiene deres. Johan Cruyff, Marco Van Basten, Dennis Bergkamp og utallige andre verdensstjerner har kommet fra Ajax-akademiet, og begynnelsen av 70-tallet var dominert av nederlandske lag i Europeisk sammenheng. En annen spiller som har kommet gjennom Ajax-akademiet er Rafael Van der Vaart, og han har også spilt for Real Madrid.

Les også: Sneijder - Det blir vanskelig for Real Madrid

Van der Vaart spilte to sesonger i den spanske hovedstad, og han rakk på den tiden å bli en populær mann. Ferden hans gikk videre til England og Tottenham da José Mourinho ble hentet til klubben i 2010,  og nederlenderen har hatt en svært vellykket karriere siden den tid. Nå har den tidligere Real Madrid- og Ajax-spilleren uttalt seg om den kommende åttendelsfinalen mellom sine to tidligere arbeidsgivere, samt hans tid i den spanske hovedstad. Han snakket også om den nåværende situasjonen i Real Madrid, og hva han tror problemet er. Han svarte også på spørsmål om Isco, hvor han blant annet sier at midtbanespilleren er verdens beste spiller, og at han vil dra fra kampen dersom Isco ikke starter mot Ajax. 

Vi kommer til å se Real Madrid mot Ajax i Champions League - to av dine tidligere klubber. Hva tenke du da trekningen ble gjort?

Jeg vil gjerne se den kampen mellom to store lag. Ajax er imponerende, de har masse talent, og de vinner kamper ved å spille fantastisk fotball, som jeg liker å se. De går ut for å angripe, score mange mål, og de vil gjøre det til et komplisert oppgjør for Real Madrid. 

Hvordan husker du tiden i begge klubbene?

Ajax er mitt hjem, jeg startet der da jeg var ti år. Her en dag besøkte jeg klubben, og jeg så masse folk som fortsatt var der. Jeg var glad for å kunne si hei, det er som en familie. Real Madrid oppfylte en drøm som alle barn har, å ta på seg den hvite drakten er noe spesielt, og jeg tror at jeg gjorde det bra i mine to år der. Det var en vanskelig tid, hvor vi hadde flere trenerbytter og til og med presidentbytte, men jeg har gode minner fra begge opplevelsene. 

I Real Madrid spilte du sammen med Ronaldo, Alonso og flere. Hva husker du om de dagene?

Jeg var med de beste i verden - Sergio Ramos, Guti, Raul, Ronaldo, Kaká, Benzema - det var noe spesielt. Å spille med Cristiano, for eksempel, var imponerende. Nå vet alle hvor viktig han var, ved å score nesten 60 mål pr. sesong. 

Det var mye nederlandsk i Madrid da du signerte. 

Det første året var vi seks. Det var dårlig på det viset at vi var sammen og snakket bare nederlandsk, neste sesongen var vi færre, og jeg forbedret spansken min fordi jeg måtte snakke med folk fra andre land. 

Undervurderer man Ajax i Madrid?

Det er vanskelig å si. I Nederland tror folk at Ajax vil vinne helt sikkert, men jeg vil minne deg på at Real Madrid i Champions League er Real Madrid. Det er en tøff kamp for Ajax, de har en sjanse, men de må være på sitt aller beste. 

Kan de tape på grunn av manglende erfaring?

Det er en fordel for Madrid, ettersom de har masse erfaring. De er vant til å spille finaler. Det er sant at Ajax har vokst siden Europa League-finaletapet mot Manchester United. 

Ville det vært bra for Mourinho å returnere til Real Madrid?

Jeg liker ham veldig mye på grunn av hvordan han er, han er veldig direkte. I Nederland liker vi direkte folk. Han var kapabel til å fortelle deg at du ikke spiller, og jeg ville likt å se ham returnere til Madrid. Hvorfor ikke? Han er "The Special One", og han er en vinner. Jeg liker ham ikke bare som person, men også som trener, han har vunnet mye. 
Han fortalte meg: "Rafa, du må gå fordi de var Kaká og andre. Det beste for deg er å dra slik at du kan spille mer", som er grunnen til at jeg gikk til Tottenham. 

Hva tror du løsningen er på problemet i Real Madrid?

Det er sjeldent at de spiller så dårlig på hjemmebane som de gjorde mot Real Sociedad. Jeg tror ikke at det handlet om mentalitet. De har mistet Cristiano og Zidane, men de vil garantert avslutte bra og vinne flere trofeer. 

Du spilte i hans posisjon. Hva er galt med Isco?

Det er sprøtt for meg, han er den beste spilleren i verden. Men han har alltid problemer med trenerne, og til og med Zidane stolte aldri 100% på ham. Når jeg drar for å se Madrid skal jeg se om han starter, hvis han ikke gjør det det drar jeg hjem. 

Bernabéu-fansen pusher spillerne mye?

Presset i Real Madrid er sinnssykt. Når de vinner er de best, men når de taper er de verst. Jeg måtte oppleve den verste uken i mitt liv der, men det er normalt fordi Madrid er en stor klubb, og du må vite hvordan skal takle det. 

Hvorfor er Real Madrid bedre i Champions League?

Det er derfor de er så gode, og ingen har vunnet like mange Champions League som dem, som er det som gjør dem spesielle. Når du spiller der vet du at La Liga er viktig, men Europa er en annen historie. 

Er det mulig å vinne fire på rad?

Det er det. Hvis noen kan gjøre det så er det Real Madrid, og de må aldri bli avskrevet i Europa. 

Hvordan tror du kampen går?

Jeg er dårlig på dette, men jeg skal spille med og si at det vil bli 2-2 i Nederland. 
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07