Extra large 2rm8273

Spillernes fotballsko

Vi har tatt en nærmere titt på hvilke fotballsko de forskjellige spillerne bruker.

Omtrent en måned tilbake i tid, tok vi en titt på historien rundt draktene til Real Madrid. Denne gang skal vi fokusere på noe som kommer parvis, nemlig fotballsko. Los Blancos har nesten uten unntak opp gjennom historien hatt noen av de største navnene man kan finne i idretten, og dette medfører et ekstremt marked for produsenter. Når spillere som Zinédine Zidane, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale går ut på gressmatta i sine respektive par fotballsko, så påvirker det folk som følger idretten. Det kan være nok for en person å vite at de nevnte spillerne bruker et bestemt par sko, når de selv skal finne seg sitt par for den kommende sesongen. 

Som vi nevnte i artikkelen om draktene, har Los Merengues hatt flere fabrikanter og produsenter opp gjennom historien. Adidas, Hummel, Kelme og Adidas igjen viser rekken til. I bunn og grunn har disse produsentene stått for drakter og treningstøy, men ønsket har også vært at produsentens merke skal dominere som skomerke til klubbens spillere. Dette har blitt mer og mer vanskelig for hvert år som går, da spillerne inngår personlige sponsoravtaler hvor merket på fotballskoene inngår. Cristiano Ronaldo er et eksempel på en spiller som var en av klubbens viktigste, dog uten å bruke Adidas da han har en personlig avtale med Nike. 

Slik det ser ut i dag, så bruker majoriteten av spillerne i klubben sko fra produsenten Nike, hvilket ikke samsvarer med produsenten for drakter. Faktisk bruker over 60% av spillerne på førstelaget fotballsko fra Nike, og disse vil derfor ikke inkluderes i presentasjoner av nye fotballsko fra Adidas. Selv om 15 spillere bruker Nike, så er det flere store navn som entrer matten med fotballsko fra Adidas, hvor navn som Gareth Bale, Karim Benzema, Marcelo og Toni Kroos alle er viktige representanter for den tyske produsenten. Spesielt kjøpet av den walisiske lynvingen var noe som blidgjorde Adidas, da en viktig representant ankom klubben. 

Nettopp Gareth Bale sin ankomst i den spanske hovedstaden var viktig for Adidas, da de kunne steppe opp bruken av waliseren i reklamer og annonseringer av nye modeller. Lynvingen har fulgt utviklingen til produsenten, og har konstant brukt toppmodellen til Adidas. En som representerer produsenten på en annen måte, er Toni Kroos, da tyskeren ikke er interessert i de helt nyeste modellene, men heller går for komfort og det han er vandt med. Noe som dog har blitt mer og mer inn de siste årene, uansett modell, er designet på skoene, hvor valg av farger og utformingen av skoene varierer stort. Enkelte spillere har også fått sitt spesialdesign på paret de bruker, som Sergio Ramos.

Hvis du ønsker å kjøpe noen av skoene som spillerne bruker, kan du besøke nettsidene til Unisport. Her finner du et stort og godt utvalg, og du kan være sikker på at du finner det du ønsker deg til en riktig pris. I disse dager finner du også en rekke fotballsko på tilbud hos Unisport. Klikk her for å besøke Unisports nettsider.

Nedenfor kommer en liste med hvilke sko de forskjellige Real Madrid-spillerne bruker for øyeblikket: 

Spillernes sko:

 • Nike Magista - Thibaut Courtois
 • Adidas Predator - Keylor Navas, Álvaro Odriozola, og Nacho Fernández
 • Nike Mercurial - Kiko Casilla, Luka Modric, Marco Asensio, Federico Valverde, Isco Alarcón og Mariano Díaz
 • Nike Tiempo - Sergio Ramos, Jesús Vallejo, og Marcos Llorente
 • Adidas X - Marcelo Vieira, Sergio Reguilón, og Gareth Bale
 • Nike Phantom VSN - Raphaël Varane, Dani Carvajal, Carlos Casemiro, og Dani Ceballos
 • Adidas 11pro - Toni Kroos
 • Nike Hypervenom - Vinícius Júnior
 • Adidas Nemeziz - Lucas Vázquez
 • Adidas Adizero - Karim Benzema

Artikkelen ble opprinnelig skrevet av Michael Tholstrup.

Pmn5