Extra large f r kampen sevilla
SKUFFELSE: Real Madrid tapte 1-0 mot Leganés på bortebane, men gikk likevel videre i Copa del Rey.

Før kampen: Sevilla (H)

Real Madrid tar imot Sevilla, tredjeplassen i La Liga, i lørdagens storkamp på Santiago Bernabéu.

Real Madrid - Sevilla
Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 20
Lørdag 19. januar, kl. 16:15
Strive

Real Madrid tar imot tredjeplassen i La Liga når Sevilla kommer på besøk på mektige Santiago Bernabéu lørdag kveld. Real Madrid kommer fra en svært skuffende forestilling da de tapte mot Leganés i Copa del Rey på onsdag. Kampen endte 1-0 til Leganés på Butarque etter en scoring av Braithwaite, men Real Madrid gikk likevel videre til kvartfinalen i den spanske cupen. Både Real Madrid og Sevilla er avhengig av seier i lørdagens kamp, ettersom begge lag står med like mange poeng, og overraskelseslaget Alavés kun ligger ett poeng bak. Det tapende laget kan derfor risikere å falle ned på femteplass etter helgens runde. 

Avgjørende periode for Solari

Ting har gått svært dårlig for Real Madrid og Santiago Solari siden 2019 startet, og utrolig nok står man nå i en situasjon hvor man snakker om to trenerbytter på én sesong. På mange måter har Solaris periode som Real Madrid-trener vært ganske lik som den av Lopetegui. Real Madrid startet godt under Solari, på lin linje med under Lopetegui, mens det deretter har gått dårligere og dårligere for begge trenerne. Det må likevel sies at Solari har oppnådd bedre resultatet enn Lopeteugi, men det har likevel ikke vært et overbevisende Real Madrid-lag vi har sett. Spesielt i 2019 har Real Madrid slitt stort, og kun to og en halv uke ut inn i januar har Los Blacos kun vunnet to av fem kamper. Dette inkluderer tap mot Real Sociedad på Santiago Bernabéu, samt tap på Butarque mot Leganés og uavgjort borte mot Villarreal.

Nå har Santiago Solari en avgjørende periode foran seg, hvor kampene kommer tett, og alle kampene er avgjørende for resten av sesongen. Nå skal nemlig Real Madrid møte tre av topp fem-lagene i La Liga i løpet av de neste fire serierundene. Innimellom der kommer også to kvartfinaleoppgjør i Copa del Rey. Real Madrid skal altså møte tredjeplassen i Sevilla når de kommer på besøk til Santiago Bernabéu på lørdag, mens femteplass Alavés også besøker Madrid om to uker. Kun én uke etter Alavés-kampen er det Atlético Madrid som er motstander på Wanda Metropolitano. Dermed er det kun Barcelona av topp fem-lagene Real Madrid ikke skal møte på en periode på under én måned. Kun få dager etter Atlético-kampen møter Real Madrid et svært sterkt Ajax-lag i Champions League i Amsterdam. Girona er motstander i La Liga, og selv om motstanderen kunne vært verre er det likevel ingen tvil om at det en krevende motstander. Dermed har Solari en svært tøff og avgjørende periode foran seg. 

Spillere blir friske, og spillere blir skadet

Real Madrids start på nyåret har også i stor grad vært preget av skadeproblemer. Flere nøkkelspillere har vært ute med skade i lengre perioder, og Real Madrid har til tider slitt med å stille et godt nok lag i enkelt kamper. Spesielt mot Leganés var dette tydelig, da det i forkant av kampen var snakk om å benytte seg av Cristo som spydspiss. Selv om han er spennende unggutt er det ingen tvil om at skadeproblemene virkelig har svekket lagoppstillingene til Santiago Solari de siste ukene. Nå begynner det dog å se lysere ut, og selv om kun noen få er tilbake fra skadene sine begynner det virkelig å nærme seg for flere av dem. Problemet er jo bare det at for hver spiller som kommer tilbake fra skade blir en ny skadet. Det er selvsagt ikke helt riktig, men det virker for øyeblikket sånn. Denne uken har også Keylor Navas og Jesús Vallejo skrevet seg inn på en relativt lang skadeliste. Men ettersom flere spillere tilsynelatende skal begynne å nærme seg kampklare får vi bare håpe at skadesituasjonen snart forbedrer seg. 

Spesielt tenker vi da på Karim Benzema, som faktisk skal være spilleklar til lørdagens kamp. Han har brukket fingeren, og det var i utgangspunktet forventet at han måtte belage seg på en operasjon. Nå tyder det på at den vil bli utsatt eller avlyst. Ting tyder derfor på at Karim Benzema skal spille mot Sevilla på lørdag, og Solari har uttalt at franskmannen også kan være tilgjengelig til de kampene som kommer til uken. Samtidig har Courtois kommet tilbake fra sin skade i dag, og det var absolutt i grevens tid, ettersom Keylor Navas nå er ute med skade. Både Toni Kroos, Mariano Díaz og Marcos Llorente har også i dag trent på banen, både med og uten ball, og det kan tyde på at skadeoppholdene deres også snart vil være over. Det er derfor godt å se at noen av de skadde spillerne snart kan være klare til å spille, ettersom en tøff periode framover kommer til å kreve hele troppen, og helst de beste spillerne. 

Motstanderen

Det er altså Sevilla som er Real Madrids motstander i lørdagens storkamp. Laget spiller sine hjemmekamper på mektige Ramón Sánchez Pizjúan, og de er kjent for å ha en av de vakreste klubbhymnene i Europa. Sevilla er en av de største klubbene i spansk fotball, og laget har vunnet La Liga én gang – i 1946. Men det er spesielt etter tusenårsskiftet at Sevilla har stått fram som en gigant i Spania. De har vunnet Copa del Rey to ganger siden 2006, og de vant også den spanske supercupen i 2007. Ikke minst har de vært svært imponerende i Europa League siden tusenårsskiftet og andalusierne vant hele fem Europa League-titler på ti år mellom 2006 og 2016. Det gjør at Sevilla er det mestvinnende laget noensinne i Europa League. I skrivende stund har Sevilla også nettopp trukket Barcelona i kvartfinalen av Copa del Rey, og de vil dermed møte serielederne allerede kommende uke. Det er dermed et travelt og tøft kampprogram for Sevilla i ukene framover, noe som kan påvirke lørdagens kamp. 

Denne sesongen har vært helt strålende for Sevilla, og laget har vært helt oppe og kjempet blant de beste lagene i La Liga. Nå ligger Sevilla på tredjeplass i La Liga, fem poeng bak Atlético Madrid på andreplass, og med like mange poeng som Real Madrid. Laget har vunnet ni kamper, spilt uavgjort seks ganger, og tapt fire kamper. Den siste tiden har likevel vært noe svakere for Sevilla, og laget har kun vunnet én kamp på over én måned. De har likevel spilt uavgjort mot Atlético Madrid, samt gått videre til kvartfinalen av Copa del Rey, så det er ikke helt katastrofe likevel. Lagets toppscorer denne sesongen er franskmannen Wissam Ben Yedder med ni scoringer, mens spisspartneren André Silva ikke er særlig mye dårligere med sine åtte. Samtidig har Pablo Sarabia scoret seks ganger denne sesongen, og han har også bidratt med seks målgivende pasninger. Også Banega har vært strålende denne sesongen, og Real Madrid må følge disse spillerne ekstra tett dersom de skal ønske å slå Sevilla på lørdag.

Historie

Real Madrid og Sevilla har svært lang og spennende historie mellom seg. Lagene har møttes hele 145 ganger totalt ifølge Real Madrids egne statistikker. Real Madrid har gått seirende ut av 76 av disse oppgjørene, mens Sevilla har vunnet 43. 26 ganger har lagene spilt uavgjort mot hverandre. Det er likevel svært interessant å se på historikken mellom lagene de siste årene på Santiago Bernabéu. Real Madrid har vunnet de siste elleve oppgjørene på sin hjemmebane mot Sevilla, mens Sevilla ikke har tapt på hjemmebane for Real Madrid siden mai 2015. Det er derfor tydelig at begge lagene trives svært godt på hjemmebane mot hverandre. 

Det er spesielt tydelig når man ser på målstatistikken til Real Madrid på hjemmebane mot Sevilla. De siste fire kampene Real Madrid har spilt mot Sevilla på Santiago Bernabéu har nemlig endt 5-0, 4-1, 3-0 og 4-0. Det vil si at Real Madrid har scoret 16 mål på hjemmebane, mens Sevilla kun har scoret ett mål på fire kamper. Dette er oppsiktsvekkende tall før lørdagens kamp. 

Real Madrid har allerede møtt Sevilla én gang denne sesongen, og da gikk Real Madrid på et ydmykende tap på Ramón Sánchez Pizjúan. 3-0 ble sluttresultatet etter to scoringer av André Silva og én av Wissam Ben Yedder. Dermed har Sevilla slått Real Madrid begge de to siste gangene lagene har møttes. I tilsvarende oppgjør forrige sesong gikk dog Real Madrid seirende ut av oppgjøret med hele 5-0. Det resultatet kom etter to Cristiano Ronaldo-scoringer, og én scoring hver av Hakimi, Nacho og Kroos. Det er altså ingen tvil om at Real Madrid har nylig historie på sin side før lørdagens storkamp, men det betyr nok svært lite når spillerne entrer Bernabéu-gresset på lørdag. 

Mulig lagoppstilling:

                               Courtois
      Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
         Modric, Casemiro, Ceballos
         Vázquez, Benzema, Vinícius

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07