Extra large  3am4357 0
SCORING: Luka Modric satte spikeren i kista to minutter på overtid med en vakker scoring.

Real Madrid 2-0 Sevilla

To sene scoringer av Casemiro og Modric sikret tre poeng mot Sevilla.

Real Madrid 2-0 Sevilla
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 20
Lørdag 19.januar, kl:16.15

1-0 Carlos Casemiro (78') - Assist: Sergio Reguilón
2-0 Luka Modric (90+2')

Onsdag kveld sikret Los Blancos avansement til kvartfinalen i Copa del Rey, tross tap i returoppgjøret mot Leganés. Lørdag ettermiddag skulle de hvitkledde i aksjon igjen, da Sevilla gjestet Santiago Bernabéu til et toppoppgjør i LaLiga Santander. Gjestene gjorde som Los Merengues i midtuken da de tapte sin kamp, men avanserte til neste runde i den spanske cupen. Historisk har laget fra Sevilla slitt når de kommer på besøk til Madrid, hvor de ikke har vunnet på de elleve siste oppgjørene mellom lagene der. Denne sesongen har omsider Real Madrid slitt, og det var derfor duket for et spennende oppgjør lørdag ettermiddag. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón - Modric, Casemiro, Ceballos (Valverde 87') - Lucas (Isco 77'), Benzema, Vinícius

Sevilla: Vaclik - Carrico, Kjær, Gomez - Navas, Banega, Vázquez, Escudero (Salvatierra 86'), Sarabia - Ben Yedder (Promes 71'), Silva (Munir 75')

Dominerende i banespillet 

Det var vertene som åpnet oppgjøret best, og som så ut til å gå for alle tre poengene lørdag ettermiddag. Kun fem minutter ut i oppgjøret så gjenvant Modric ballen, og sendte den videre til Benzema. Franskmannen så opp, og sendte Vinícus gjennom, men kantspilleren sin avslutning ble reddet av Vaclik. Et par minutter senere fikk Benzema muligheten med hodet etter et innlegg, men angriperen headet ballen rett opp i luften, og Vaclik plukket enkelt. Los Blancos fortsatte å presse gjestene det neste kvarteret, men det var Sevilla som kom til den neste sjansen. Drøyt tjue minutter ut i oppgjøret kontret gjestene fremover, hvor Ben Yedder sendte ballen til Escudero som var helt fri, men backen satte ballen i nettveggen. Et par minutter senere sendte Navas ballen inn i feltet mot Silva, men headingen til portugiseren var svak og Courtois reddet enkelt. 

Da klokka viste tretti minutter ble en ball spilt inn i 16-meteren mot Ben Yedder, men Courtois var hurtig frempå og snappet ballen rett foran beina på angriperen. Ti minutter før hvilen kombinerte Vinícius og Benzema, hvor franskmannen forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet, men ballen gikk ikke langt nok ut til siden, og Vaclik reddet enkelt. Like etter dette kolliderte Luka Modric og Franco Vazquez, hvor Real Madrid sin kroatiske midtbanespiller fikk et kutt i øyenbrynet, men etter en god jobb av det medisinske apparatet var han klar for spill igjen. På overtid av den første omgangen forsøkte Vinícius seg med en avslutning, men igjen var Vaclik god og reddet forsøket. Dermed gikk lagene inn i garderoben på stillingen 0-0. 

Vakkert fra Casemiro og Modric

Real Madrid åpnet best, også i den andre omgangen, hvor de skrudde presset opp et hakk til, og Sevilla var ikke en gang nære å skape noe. Snaut ti minutter ut i omgangen kombinerte Modric, og Casemiro hvor sistnevnte sendte ballen et par meter utenfor den lengste stolpen. Noen få minutter senere avanserte Los Blancos fremover i banen på ny, og denne gang var det Modric som forsøkte lykken, men avslutningen gikk høyt over mål. Kun noen sekunder senere kombinerte Modric og Carvajal, hvor ballen ble spilt tilbake til Modric, som sendte ballen i stolpen via en forsvarer. Like etter timen var passert fikk Vinícius tid og rom til å føre ballen fremover uten press før han forsøkte en kombinasjon av et skudd og en lobb som endte like utenfor stolpen. Snaut tjuefem minutter før full tid var det Ceballos sin tur til å forsøke lykken fra om lag 25 meter, men denne gang stod tverrliggeren i veien. 

Ti minutter senere tok Los Blancos et hjørnespark hurtig, hvor Reguilón vippet ballen mot bakerste stolpe, og der steg Casemiro til værs før han headet ballen utenfor lengste stolpe. Drøyt ti minutter før full tid fikk Casemiro en ny mulighet da han klemte til fra om lag 25 meter, og ballen hadde god retning mot det lengste hjørnet, hvor Vaclik fikk en finger på ballen, men dyttet den kun i tverrliggeren før ballen gikk over mållinjen til 1-0. I kampens siste ordinære spilleminutt forsøkte Isco lykken fra langt hold på frispark, men forsøket gikk over tverrliggeren. To minutter på overtid snappet Luka Modric ballen fra Carrico, og stormet mot mål, hvor han enkelt satte ballen forbi Vaclik til 2-0. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid tok tre poeng på Santiago Bernabéu lørdag ettermiddag. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5): Får omtrent ingenting å bryne seg på, men gjør det han skal de gangene det kommer noen på visitt mot målet. Slurvet litt med ballen i beina, og så ut til å være litt preget av skaden i første omgang. 

Dani Carvajal (7): Gjør som vanlig en solid jobb begge veier, hvor han kommer på overlapp nesten hver eneste gang, og samtidig er disiplinert defensivt. Skaper noen gode kombinasjoner, og er et uromoment for motstanderne. 

Raphaël Varane (6): Har full kontroll på motstanderne, og sliter ikke Sevilla sine spisser som har scoret 17 mål så langt denne sesongen. Overlegen hurtighet, og er samtidig trygg i duellspillet. 

Sergio Ramos (6): Som sin makker så har han full kontroll på motstanderne, og spiller uvanlig rolig defensivt til han å være. Stormer ikke frem for å gjøre brudd, og gjør derfor særdeles få feil. 

Sergio Reguilón (6): Løper opp og ned langs siden hele kampen, og har god kontroll på Sarabia gjennom hele oppgjøret. Slår noen gode innlegg, og er trygg med ballen i beina. Får med seg en målgivende pasning på scoringen til Casemiro. 

Luka Modric (9 BB): Banens soleklare ener. Jobber som en helt gjennom hele oppgjøret, hvor han presser høyt, bryter baller, og sprer rundt seg med selvsikkerhet. Har ekstrem kontroll over spillet, hvor han dominerer midtbanen fullstendig, og ikke slipper gjestene til noe som helst. Kroner kvelden med en vakker scoring på overtid. Slik trenger vi kroaten i tiden fremover. 

Carlos Casemiro (7): Åpner ballet for Los Blancos tolv minutter før slutt, hvor han sender kula i mål fra over 25 meter. Gjør ellers en solid jobb med å hindre gjestene tilgang, og bryter opp spillet deres gang etter gang. 

Dani Ceballos (7): Er leken med kula, og sprer den rundt seg med selvsikkerhet. Flink til å vende spillet fra side til side, og la kula gå videre til neste spiller hurtig. Har et meget godt skudd som går i tverrliggeren. 

Lucas Vázquez (5): Gjør omtrent ingenting ut av seg. Løper mye, men klarer ikke å skape noe fremover. Bommer på innleggene sine, og løper enkelte ganger i veien for medspillerne. 

Karim Benzema (6): Flink til å kombinere med sine medspillere, og skaper enkelte gode sjanser ved å spille frem Vinícius. Trygg med ballen i beina, men kan til fordel så egen mulighet enkelte ganger. 

Vinícius Júnior (7): Jobber godt rundt 16-meteren til gjestene, og det meste som skjer fremover i banen involverer unggutten. Får en mulighet tidlig i kampen som han burde satt i mål. Må trene litt på avslutningene sine. 

Innbytterne: 

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Bidrar ikke stort med de få minuttene han får på banen. 

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Kommer inn for å tilføre mer løpsstyrke. 

Hva syns du om kampen mot Sevilla? 

Pmn6