Extra large marokko
STORE STEG: Achraf Hakimi har tatt store steg under den halve sesongen han har hatt i Borussia Dortmund.

Hakimi: - Jeg kommer aldri til å kritisere han

Achraf Hakimi har avgitt et eksklusivt intervju til MARCA.

Achraf Hakimi er i ferd med å bli en ordentlig klassespiller denne sesongen. I forkant av inneværende sesong tok han en beslutning om å slutte seg til de tyske gigantene Dortmund i håp om å få en fin utvikling i karrieren, noe han har klart på en glimrende måte ved å spille seg inn til en fast plass i elleveren til Lucien Favre. Nylig har marokkaneren blitt intervjuet av MARCA.

Det har ikke tatt deg lang tid å tilpasse deg den tyske fotballen, har det overgått dine forventninger?

Jeg er veldig glad over den fine starten jeg har hatt, og håper det kan fortsette videre. Den harde jobben jeg har lagt ned er for alvor i ferd med å høste frukter og det er svært gledelig. Vi har fortsatt enda ikke vunnet og vi har en lang vei å gå, derfor må man fortsette å jobbe hardt.

Det er viktig for deg å få spilletid, og det ser ut som at Lucien Favre har stor tillit til deg...

Sannheten er at jeg er veldig glad for tilliten sjefen og klubben har gitt meg. Spilletid er akkurat det jeg trenger og det gjør at selvtilliten øker for hver helg som går. Alt dette har denne klubben gitt meg og det er jeg glad for.

Ser du for deg en samme karrierevei som Dani Carvajal? (Spanjolen gikk til Bayer Leverkusen før han returnerte til Madrid.)

Carvajal er en spiller jeg ser opp til. Hans karriere og alt han har oppnådd er en eksempel til etterfølgelse for alle oss andre. Han dro bort til Tyskland som meg, og returnerte som en mann og en klassespiller. Jeg prøver å bli en toppspiller som Carvajal og det går bra for meg.

Hadde du tilbud fra Spania også?

Jeg hadde noen tilbud fra andre land, og også fra Spania. Det å gå til Dortmund var en tøff beslutning med tanke på spilletid og at dette er en svært historisk stor klubb. Jeg valgte til slutt å komme hit for å vokse som fotballspiller, og for øyeblikket er jeg veldig fornøyd med tingenes tilstand og håper det fortsetter slik i lang tid fremover.

Hvilke backer har du sett opp til?

Jeg har alltid hatt sansen for Marcelo. Hans selvtillit på banen, evnen til å gjøre utrolige ting og den gleden han smitter over til andre er noe jeg ser veldig opp til. Sannheten er også at jeg ser opp til Carvajal.

Hva tenker du kritikken Marcelo har fått nylig?

Jeg kommer aldri til å kritisere Marcelo. Kritikken han får er urettferdig. Han er en Real Madrid-legende og et fotball-ikon.

Han får mye kritikk for at han er svak defensivt...

Backer som angriper mye får ofte kritikk for å ikke gjøre jobben defensivt. Marcelo gir svært mye til laget og er til tider et helt angrep på egenhånd. Han fortjener ikke kritikk.

Hvorfor er Achraf bedre i Dortmund enn han var i Real Madrid?

Den tyske ligaen er mer taktisk og trenere liker å prioritere det defensive. Jeg har forbedret meg stort og jobber hardt på det defensive siden av spillet mitt, posisjoneringen på banen og de offensive ferdighetene.

Hva synes du om Real Madrid uten Ronaldo og Zidane?

Jeg kan se at Real Madrid ikke har vært på sitt beste denne sesongen, men jeg har stor tro på de og vet at spillerne der kommer til å snu det til noe positivt. Denne dårlige perioden kommer til å gå over snart. Jeg tror ikke alt dette skjer bare på grunn av Zidane og Ronaldo.

Overrasker det deg å se Isco på benken?

Ja, det er overraskende å se en så god spiller sitte på benken, men det er avgjørelsen til treneren og han gjør det som han føler er til det beste for laget. For meg er likevel Isco en god spiller og jeg ville alltid hatt han på mitt lag.

Kan du se deg selv i Real Madrid om et og et halvt år?

Jeg vet ikke hvor jeg er om et eller to år. Jeg er fokusert på Dortmund nå også får vi se hva fremtiden bringer.
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07