Extra large 0 1
VAR: Det har vært mye snakk om VAR i spansk fotball den siste tiden, Solari mener det skjønnsmessige aspektet bør forbedres.

Solari før kamp: Girona (H)

Santiago Solari snakket med pressen i forkant av den første Copa del Rey-kvartfinalen mot Girona.

Kampen mot Girona

Girona har mange styrker. De kan være fornøyde med en veldig god sesong, de er sterke defensivt, raske i angrep, gir gode overganger og er en trussel fra dødballer Det er mange aspekter som vi må prøve å kontrollere, men vi må fokusere på oss selv.
Vi må prøve å reprodusere det vi gjorde mot Sevilla og hvordan vi har spilt i noen av våre tidligere kamper, som kampene mot Celta, Viktoria Plzen og Roma, og være solide. Vi la inn en sterk allsidig prestasjon mot Sevilla og må ta det inn i denne Copa del Rey-runden.

Begeistring for Copa del Rey

Den eneste formelen som fungerer dreier seg om engasjement, entusiasme og spenning. Det er den eneste måten å konkurrere og vise samme lidenskap. Spillerne er i hjertet av alt vi prøver å gjøre, og de må sette sitt hjerte og sjel inn i hver kamp.

Benzemas fingerskade

Beslutningen er tatt basert på vitenskap, selv om spillerne også har sin mening i disse sakene. Medisin er ikke som matematikk. En stor del kommer ned til spillernes konkurransedyktige ånd og vilje, i dette tilfellet om Karim, om han skal fortsette å spille. Han har en flott sesong, men jeg tror at når det kommer til slike vanskelige problemer, har det medisinske apparatet et stort ord i den sammenheng. Det er de som har gitt råd om det beste handlingsforløpet.

Marcelo

Det kan ikke være tvil om hans kjærlighet og engasjement for denne klubben, hans oppsiktsvekkende holdning på trening og hans upåklagelige oppførsel. Jeg må velge startelleveren og det er tøft, men jeg skal ta ut laget i henhold til hvordan jeg ser hver kamp.
Hver kamp er annerledes. Ting skjer bak lukkede dører, og om jeg snakker til spillerne eller ikke, er det noe som forblir privat. Konkurransen i troppen er veldig sunn og det gjør oss bare bedre. Det er viktig i fotball at alle spillerne føler på om om de har en sjanse til å spille og om at de føler at de kan bli plassert på benken. Det er det som øker konkurransedyktigheten i troppen.

VAR-systemet

Jeg skal gjenta det jeg har sagt tidligere om VAR-systemet. Det er noe som alle i fotballverdenen ønsker velkommen, og nå forårsaker det litt forvirring. Vi vil at det skal brukes og brukes riktig. Dess mindre vi hører om det betyr det at dommerne gjør en god jobb. Vi er forvirret av bruken av det skjønnsmessige aspektet. Dette er det første året, og vi ønsker alle at det skal bli bedre og være tydeligere. 
Jeg tror det er det den offentlige debatten handler om. Vi ønsker alle klarhet og å forstå systemet. Vi har alle ønsket det velkommen, og nå er det en del forvirring rundt det. Det må perfeksjoneres og forbedres for å gjøre spillet bedre.

Skadde spillere

Vi er fornøyde fordi det er noen spillere som nå er tilbake og trener med laget. Toni, Llorente, Mariano ... Asensio er nesten klar til å bli med oss, tror jeg, det samme er Gareth. Vi må vente på Keylor. De er ekstremt viktige spillere i laget, og vi er glade for å se dem tilbake på banen. Mariano er på veg tilbake og snart vil han være klar til å være en del av laget.

Motivasjonen i Copa del Rey

Jeg ser at laget er veldig motivert og opptatt av alle turneringene. Jeg ser det ikke som noen forskjell mellom Copa del Rey og La Liga-kampene. Det er klart at i Champions League, når hymnene høres, blir alle gira.

Hans filosofi med troppen

Filosofi er litt av en terminologi. Det er ganske greit, vi er en gruppe med noen unge og noen erfarne spillere, som er hjerte i laget og tillater ungdommene å tilpasse seg og utvikle. Det er sunn konkurranse og jobben min er å ta ut laget og å gå ut å vinne hver kamp.

Javi Sánchez

Han er ikke tilgjengelig, han er suspendert, det er ingen tvil om det.

Emiliano Sala sin forsvinning

Det gjør oss triste, vi sender all verdens styrke og kjærlighet til familie og venner, og selvfølgelig er vårt håp fortsatt intakt.

Hva synes du om det Solari sa på pressekonferansen?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07