Extra large f r kampen girona
VIKTIG: Real Madrid tok en svært viktig seier i hjemmekampen mot Sevilla på lørdag.

Før kampen: Girona (H)

Real Madrid tar imot Girona på Santiago Bernabéu til kvartfinalen i Copa del Rey.

Real Madrid – Girona
Santiago Bernabéu, Madrid
Copa del Rey, kvartfinale
Torsdag 24. desember, kl. 21:30

Real Madrid tar imot Girona på Santiago Bernabéu til kvartfinalen i Copa del Rey. Real Madrid slo Sevilla etter en svært god andreomgang på lørdag, og to gode prestasjoner av Casemiro og Modric gjorde at Los Blancos tok med seg alle tre poengene i den svært viktige ligakampen mellom tredje- og fjerdeplassen på tabellen. Nå vendes blikket mot den spanske cupen, og med tanke på at de fleste «store» lagene vil være ute av turneringen etter den kommende runden vil Real Madrid absolutt ha mulighet til å vinne turneringen. Sevilla møter nemlig Barcelona, noe som betyr at et av lagene går ut, mens Atlético allerede er ute. Det er dermed en svært viktig kamp for Real Madrid på torsdag kveld, og det kan blir svært viktig for Los Blancos å ta med seg et godt utgangspunkt til returoppgjøret neste uke. 

Spillere tilbake fra skade

Det er ingen tvil om at Real Madrid har vært sterkt preget av skadeproblemer de siste ukene, og det er noe som virkelig har preget laget. Allerede i forrige uke ble det meldt fra den spanske hovedstad at en rekke spillere skulle nærme seg friske og spilleklare. En uke senere ser det altså slik ut, og nå kan flere viktige spillere være tilbake i troppen til torsdagens kamp i Copa del Rey mot Girona. Det er selvsagt klart at skadeproblemene ikke på langt nær er over for Real Madrid, men det er likevel positivt at viktige spillere kommer tilbake fra lengre skadeopphold.

De aktuelle spillerne til torsdagens kamp mot Girona er altså Toni Kroos og Marcos Llorente. Toni Kroos har vært ute med skade siden begynnelsen av januar, og den tyske midtbanespilleren har dermed mistet fire kamper for Los Blancos. Dani Ceballos har vært den som stort sett har tatt tyskerens plass på midtbanen, og han har gjort sakene sine bra. Det er likevel ingen tvil om at Kroos er en spiller som gir Real Madrid en helt ny dimensjon med sin utrolige pasningsstyrke. Også Marcos Llorente skal være klar til torsdagens kamp, dersom man skal stole på MARCA. Begge har trent med laget i dag, og flere medier melder at begge skal være spilleklare. Llorente har vært skadet i nesten en måned, og spanjolen var svært god før han ble skadet. Han gjorde skadeoppholdet til Casemiro til et betraktelig mindre problem enn det det har vært tidligere, og Casemiro har vært relativt svak i enkelte kamper siden hans retur fra skade. Vi får håpe og tro at Toni Kroos og Marcos Llorente vil være klar til cupkampen mot Girona. 

Ungguttene leverer i cupen

Real Madrid har på grunn av skadene den siste tiden og det travle kampprogrammet blitt nødt til å rotere på laget til cupkampene. Los Blancos har enda ikke møtt motstand av den høyeste vanskelighetsgraden, og det har derfor også vært mer naturlig å bruke litt uprøvde og urutinerte spillere. Dette har gitt stor suksess så langt, og Copa del Rey er nok den turneringen Real Madrid har vært aller best i. Spesielt hjemmekampen mot Leganés står fram som en solid prestasjon, og i den kampen var det ungguttene som sto fram som de avgjørende spillerne. Spilleren som har spilt mest av alle i Copa del Rey denne sesongen er nemlig Álvaro Odriozola, tett etterfulgt av Vinícius Júnior. Bak den brasilianske unggutten i rekken finner man Federico Valverde. Det er altså tydelig at ungguttene har fått sjansen i den spanske cupen, og det er ingen tvil om at de virkelig har tatt vare på sjansene sine. 

Álvaro Odriozola har altså spilt mest av alle i Copa del Rey med sine 360 minutter, altså samtlige minutter i turneringen. Han har vært strålende på høyrebacken for Real Madrid, og mot litt svakere motstand får baskeren virkelig utfoldet seg framover på banen. Han har levert tre målgivende pasninger, og scoret et mål på fire kamper fra sin backposisjon, noe som er svært imponerende av Odriozola. Det er altså ingen tvil om at høyrebackposisjonen er godt dekket. Vinícius Jr. har også vært strålende for Real Madrid, både i cupen og La Liga. Han har deltatt i alle kampene i Copa del Rey denne sesongen, og brasilianeren har kun spilt 24 minutter mindre enn Odriozola. Også Federico Valverde har spilt mye for Solari i den spanske cupen, og uruguayaneren har spilt 315 minutter i turneringen. Midtbanespilleren har imponert mange med sin vanvittige løpskraft og fart, og han har bidratt svært godt framover i disse kampene. Det er utvilsomt svært godt å se at ungguttene i Real Madrid står fram når det trengs som mest, og framtiden ser lys ut dersom disse spillerne vil fortsette å levere på dette nivået mot tøffere og tøffere motstand. 

Motstanderen

Girona er altså Real Madrids motstander i kvartfinalen av den spanske cupen. Laget er fra den spanske byen Girona, som ligger i nordøst Spania, og det er også hovedstaden i provinsen av samme navn. Provinsen Girona utgjør den nordøstlige delen av regionen Catalonia, og Girona regnes som en av de viktigste byene i regionen. Fotballklubben deres har ikke vært svært suksessfull, og perioden i det spanske ligasystemet har vært preget av mange sesongen på andre- og tredjenivå. Før forrige sesong rykket dog katalanerne opp til La Liga, og spilte dermed sin første sesong på det øverste nivået. Det gikk svært bra for Girona, som til tider virkelig imponerte, da sært mot storlagene. Laget hadde en tøffere vårsesong, og de endte tilslutt på tiendeplass, noe som fortsatt er svært imponerende for et nyopprykket lag. 

Denne sesongen har vært noe tøffere for Girona, og laget ligger nå nede på en trettendeplass i La Liga. Det er likevel selvsagt slik at La Liga-tabellen er svært tett denne sesongen, og det skiller ikke mer enn fem poeng mellom Girona og syvendeplassen Real Betis, men det er heller ikke mer enn fire poeng ned til nedrykksplass. Laget har denne sesongen vært svært avhengige av sin spiss Cristhian Stuani, som har scoret 12 mål på 17 ligakamper. Dette gjør ham til den tredjemestscorende spilleren i La Liga. I den spanske cupen har det likevel gått betraktelig bedre for det katalanske laget. Laget har ikke vunnet én gang på de siste åtte kampene, og den siste seieren var mot Alavés i sekstendelsfinalen. Da slo Girona det baskiske overraskelseslaget 4-3 over to oppgjør. Deretter slo katalenerne ut Atlético Madrid av cupen, da spilt uavgjort to ganger mot Madrid-klubben. På grunn av bortemålsregelen gikk likevel Girona videre, ettersom de maktet å score hele tre mål på Wanda Metropolitano. 

Historie

Ettersom Girona ikke har hatt mange sesonger på det øverste nivået i spansk fotball er det ikke svært mange kamper å se tilbake på mellom Real Madrid og Girona de siste årene. Tre ganger har de møttes siden Gironas opprykk i 2017, og Real Madrid har gått seirende ut av to av dem. Første gang de møttes var i oktober 2017, og da gikk Girona seirende ut av oppgjøret på Montilivi, og kampene mellom lagene har ofte spilt svært underholdende kamper. Real Madrid har nemlig scoret elleve mål på tre kamper, mens Girona har scoret seks. Det vil derfor si at det har blitt scoret totalt 17 mål(!) på tre kamper mellom Real Madrid og Girona. 

Real Madrid og Girona har også spilt mot hverandre én gang denne sesongen. Dette var bortekampen på Montilivi i august, og da tok Real Madrid en overbevisende seier. Real Madrid vant hele 4-1 i kampen, men det var likevel Girona som tok ledelsen i begynnelsen av kampen. Da sendte Borja Garcia det katalanske laget i føringen, og alle hadde fortsatt bortetapet fra forrige sesong ferskt i minne. Real Madrid slo tilbake like før pausen etter at Asensio fikk straffespark, og Ramos utlignet. I andre omgang skjedde det én gang til, og Asensio fikk nok en straffe. Den satte Benzema i mål. Gareth Bale og Karim Benzema la på til 4-1 i løpet av andreomgangen, og Los Blancos tok en overbevisende seier. 

Mulig startellever:

                                    Courtois
     Odriozola, Nacho, Ramos, Marcelo
            Kroos, Llorente, Ceballos
           Vázquez, Benzema, Vinícius

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07