Extra large  he18782
SEIER: Los Blancos seiret i den første kvartfinalen mot Girona på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 4-2 Girona

Det ble et målrikt første oppgjør mellom lagene i kvartfinalen av Copa del Rey.

Real Madrid 4-2 Girona
Estadio Santiago Bernabéu
Copa del Rey, Kvartfinale (1/2)
Torsdag 24.januar, kl:21.30

0-1 Anthony Lozano (7') - Assist: Raúl García
1-1 Lucas Vázquez (17') - Assist: Álvaro Odriozola
2-1 Sergio Ramos (42') - [Straffespark]
2-2 Alex Granell (66') - [Straffespark]
3-2 Sergio Ramos (76') - Assist: Marcelo Vieira
4-2 Karim Benzema (80') - Assist: Vinícius Júnior

Los Merengues spilte en flott kamp i helgen mot Sevilla, hvor de scoret to ganger, og holdt nullen, hvilket sikret tre poeng. Torsdag skulle de hvitkledde fra den spanske hovedstaden i aksjon på ny, da kvartfinalen i Copa del Rey mot Girona stod for tur. Laget fra nordlige Katalonia slo ut Los Rojiblancos i den forrige runden av cupen, hvor de scoret hele tre ganger på Wanda Metropolitano, og avanserte på flere scorede mål på bortebane. Sist lagene møttes til dyst vant Real Madrid 1-4 på Montilivi, og forrige gang Girona gjestet Santiago Bernabéu seiret Los Blancos hele 6-3. Det lå derfor i kortene at det skulle bli et målrikt første oppgjør mellom lagene torsdag kveld. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric (Kroos 63'), Casemiro (Llorente 59'), Ceballos (Isco 70') - Lucas, Benzema, Vinícius

Girona: Iraizoz - Ramalho, Alcala (Espinosa 46'), Juanpe, Muniesa, R. García - Luiz, B. García (Paik 59'), Granell - Lozano (Portu 78'), Doumbia

Gjestene først - vertene svarer

Det var vertene som åpnet oppgjøret med å kontrollere spillet, men den første sjansen skapte gjestene fra Katalonia. Syv minutter ut i kampen stormet Raúl García opp langs siden, og sendte ballen mot bakerste stolpe, hvor Anthony Lozano kom skliende, og satte ballen i mål til en tidlig ledelse. Noen minutter senere forsøkte Casemiro lykken fra langt hold, men brassen sendte ballen høyt over mål. Snaut et kvarter ut i kampen forsøkte Marcelo seg fra langt hold, og denne gangen måtte Iraizoz ut i aksjon, hvor han reddet forsøket. Like etter klokka passerte kvarteret så sendte Benzema en flott ball i bakrom mot Odriozola, og kantspilleren parkerte samtlige før han på elegant vis la ballen ut til Lucas Vázquez som utliknet. Vertene fortsatte å presse på etter scoringen, hvor Vinícius viste frem et drible-show etter tjue minutter, før han fant Benzema, men franskmannen sendte ballen over mål. 

Et par minutter senere ble Odriozola sendt på løp langs den høyre siden på ny, og denne gangen førte han ballen med seg hele veien inn til Iraizoz som gjenvant ballen. Like før halvtimen skapte vertene tre sjanser, først på kontring hvor Benzema spilte til Lucas, som igjen sendte ballen mot Ramos i bakrom, men Iraizoz gjorde en god jobb, og brøt pasningen. Like etter viste Real Madrid frem litt tiki-taka før Vinícius dro seg innover i banen, og sendte ballen like over det lengste krysset. Etter dette fikk Benzema sjansen på et innlegg fra Vázquez, men franskmannen traff urent, og ballen gikk rett på Iraizoz. Fem minutter senere kombinerte samme duo på ny, hvor Benzema denne gang tok ned innlegget på brystet før han sendte kula mot mål, men igjen rett på Iraizoz. 

Snaut ti minutter før hvilen stormet Vinícius fremover i banen, og unggutten sendte ballen inn i feltet mot Modric, som gikk ned. Dommeren vinket omsider spillet videre, og fikk bekreftet at avgjørelsen var korrekt av VAR. Tre minutter før hvilen gikk omsider Vinícius ned like innenfor 16-meteren, og denne gang var dommeren ikke i tvil da han pekte på krittmerket. Sergio Ramos gjorde seg klar, og scoret med en vakker "panenka". På overtid av den første omgangen brøt Nacho en ball, og stormet fremover i banen, før han slapp til Benzema som sendte kula knallhardt i stolpen, og ut. Et minutt senere fikk Ceballos muligheten til å skyte i feltet, men midtbanespilleren sendte ballen over. Dermed gikk lagene til hvilen på 2-1 til Real Madrid. 

Sluttspurt

Vertene startet den andre omgangen slik de avsluttet den første, nemlig med å skape sjanser. Kun et par minutter ut i omgangen sendte Marcelo et innlegg inn mot Modric, og kroaten satte hodet til ballen, men forsøket endte like utenfor stolpen. Et par minutter senere kombinerte Vinícius og Benzema, hvor sistnevnte forsøkte lykken fra skrått hold, men Iraizoz reddet med en beinparade. Det neste kvarteret roet tempoet ned noe ned, og gjestene fra Katalonia kom seg mer inn i kampen igjen. Like etter timen forsøkte Doumbia seg fra skrått hold med et hardt skudd, men Courtois var med på notene, og dyttet ballen til corner. Det påfølgende hjørnesparket ble svingt inn, og på meget klønete vis handset Marcos Llorente ballen uten press, hvilket resulterte i straffespark. Fra krittmerket var Girona sin kaptein Alex Granell god, og satte ballen i mål, selv om Courtois gikk riktig vei. 

Med tjue minutter igjen å spille så kom Marcelo fremover langs den venstre siden, og brassen sendte et hardt innlegg inn i boksen, men Iraizoz snappet ballen. Et kvarter før full tid forsøkte Vinícius å komme seg inn i feltet, men han ble stoppet og la ballen tilbake til Marcelo. Venstrebacken sendte ballen inn på første touch mot Sergio Ramos, som knuste Muniesa i lufta, og stanget inn 3-2. Snaut fem minutter senere var vertene frempå på ny, hvor Isco spilte frem Vinícius på siden, som på vakkert vis sendte ballen knallhardt gjennom boksen til Benzema. Franskmannen fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe, og hadde ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet. Like etter scoringen forsøkte målscoreren lykken på ny, men denne gang sendte han den over mål. Flere sjanser ble det ikke i oppgjøret, og Real Madrid tar dermed med seg et godkjent utgangspunkt til returoppgjøret i Katalonia. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5): Får ikke veldig mye å jobbe med denne kampen, og kan ikke klandres for noen av scoringene. Er nære å redde straffesparket, og viser ellers trygghet i feltarbeidet. 

Álvaro Odriozola (8): Helt enorm i den første omgangen, hvor han stormer opp langs siden og deltar i en rekke angrep. Har målgivende på den første scoringen, og burde muligens hatt en til. I tillegg er han bunnsolid defensivt, hvor han ikke slipper til noe som helst. Litt synd at Los Blancos ikke bruker han like mye i andre omgang. 

Nacho Fernández (6): Har stort sett grei kontroll defensivt. Bommer på et par taklinger, og pådrar seg et gult kort. Utenom dette har han noen fine brudd, og spiller en trygg kamp. 

Sergio Ramos (7): Forsvarsspilleren scorer hele to ganger denne kampen. Første med en lekker panenka på straffespark, og deretter med hodet hvor han knuser Muniesa i duellen. Trygg defensivt me unntak av det første målet, hvor han kommuniserer dårlig med Marcelo. 

Marcelo Vieira (6): Gjør en svak jobb på den første scoringen hvor han ikke følger løpet til Lozano. Har heller ingen spesielt god første omgang, men tar seg opp og spiller til slutt en god kamp. 

Luka Modric (7): Styrer midtbanen, og spillet fullstendig i den første omgangen. Sender ballen hurtig fremover, og flytter midtbane opp i baneb både i form av press, og spill. Viser at han fortsatt har noe å gjøre i verdenstoppen. 

Carlos Casemiro (5): Har noen brudd, og gjør en god jobb i fasen hvor Los Blancos presser gjestene, men utenom dette er han relativt anonym. Blir byttet ut like før timen ble passert. 

Dani Ceballos (7): Spiller en god kamp i tospann med Modric, hvor de styrer tempoet og presser gjestene samtidig som de tillater seg å være med fremover i banen. Flink til å flytte ballen i lengderetning, og gjør en god kamp. 

Lucas Vázquez (6): Er meget god i første omgang, hvor han stormer på løp gang etter gang, og kombinerer godt sammen med angrepet, og ikke minst Odriozola. Scorer Los Blancos sitt første mål, men faller noe ut av kampen i andre omgang. 

Karim Benzema (7): Gjør en meget solid jobb med å linke opp spill, og spesielt med å sende Vinícius på løp. Kommer seg tidvis i gode posisjoner for avslutning, og hvis ikke så har han sendt ballen til noen andre i en god posisjon. Får med seg en scoring mot slutten, hvor han setter ballen i åpent mål. 

Vinícius Júnior (8 BB): Unggutten har tatt den spanske hovedstaden med storm, og har gjort seg til en av lagets viktigste spillere. Løper mye, løper hurtig, og er meget flink med driblingene sine hvor han tar seg forbi flere spillere. Får med seg en målgivende pasning på scoringen til Benzema, men klarer ikke å score selv. Banens beste for Los Blancos. 

Innbytterne: 

Marcos Llorente (4): Hyggelig å se han tilbake i aksjon igjen, da han spilte meget godt før skaden. Skaper dog et meget klønete straffespark, hvor han utrolig nok klarer å handse ballen. Utenom dette gjør han et godkjent innhopp. 

Toni Kroos (6): Som med Llorente så er det hyggelig å se han tilbake i aksjon igjen. Gjør et solid innhopp hvor han styrer tempoet i spillet, og strør pasninger rundt seg som bare han kan. Må fortsette slik, da Ceballos og Modric har spilt god i flere kamper. 

Isco Alarcón (6): Noe flinkere til å få ballen i lengderetning, og bruker heller ikke like langt tid med ballen i beina hver gang. Er tredje sist på scoring nummer fire, og gjør et godkjent innhopp hvor han jobber hardt. 

Hva tror du resultatet blir i returoppgjøret? 

Pmn6