Extra large solllari
GODT FORNØYD: Trener Santiago Solari var stort sett fornøyd med hvordan laget hans presterte mot Girona torsdag kveld.

Solari etter kamp: Girona (H)

Santiago Solari snakket med pressen på Santiago Bernabéu etter Copa del Rey-seieren mot Girona.

Kampen

Vi er fornøyd med lagets prestasjon, med innsatsen og fotballen vi spilte. Spillerne fortjener også skryt for disiplinen og intensiteten de viste. Vi må gi inn i hver kamp med klare ideer og vise det ut på banen. For å gjøre det, trenger du viljestyrken og energi til å holde ut. Det er like viktig som kvalitet, taktikk og teknikk. Fotballen er uforutsigbar. Du kan fortjene flere mål, men hvis du ikke setter sjansene dine og motstanderen gjør det, så er alt vanskeligere. Oppgjøret mot Girona sammenlagt er vidåpent, og det kommer til å bli en fin returkamp. 

Kontiniteten i spillet

Når du spiller bra og scorer mål, endres dynamikken og det reflekteres i resultatet. Mot Sevilla og igjen i dag, scorer vi på sjansene vi skaper. Fotball er refleksjon av konkurransen, og hver kamp er en ny utfordring. Nå retter vi fokus på kampen mot Espanyol, som vi selvfølgelig ønsker å vinne for å tette luken til lagene over oss på tabellen. Naturlig nok er du alltid gladere når du vinner. 

Vinicius Jr. 

Han har virkelig kommet i gang. Han viste tegn på hva han kunne da han kom til oss, men leverer nå med jevne mellomrom. Han er 18 år gammel og bringer noe spesielt til laget, samtidig som han er en konstant trussel. Han har fortsatt mye å lære og forbedre på. De mer erfarne spillerne i troppen støtter han fullt ut, og vi håper han fortsetter den fine utviklingen sin. 

 Samhandlingen mellom Benzema og Vinicius Jr. 

De har en god forståelse seg i mellom, det er instinktivt og naturlig. Det er gode nyheter for oss alle at dette er tilfelle. 

Ramos's fine uttelling fra straffemerket

Han er spesialist på å score "Pannenka-straffer", og det syns jeg selvfølgelig er bra. Det som betyr noe er at ballen ender i nettet. Han har perfeksjonert straffetakningen sin oppgjennom årene. Han scoret også på en fin heading og viser at han er en god nummer 9. I et hvilket som helst øyeblikk...

Lagets muligheter i Copa del Rey

Vi tar sikte på å kjempe på alle fronter: i Copa del Rey, som vi viste i kveld, i LaLiga og i Champions League, når den tid kommer. Vi kommer til å kjempe i samtlige turneringer med det største ønske. Det kan vi garantere. 

Den forbedrede formen

Fotball handler om flere deler som til sammen utgjør en helhet. Det er treningssiden, taktikken og det mentale aspektet. Hvis det er en forbedring på ett område, skjer det samme i de andre og vice versa. 
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07