Extra large f r espanyol  b
STORSPILL: Real Madrid storspilte til tider mot Girona i Copa del Rey-kampen på torsdag.

Før kampen: Espanyol (B)

Real Madrid reiser til Catalonia for å møte Espanyol på søndag kveld.

Espanyol – Real Madrid
Estadi Cornellà-El Prat, Cornellá de Llobregat
La Liga Santander, runde 21
Søndag 27. januar, kl. 20:45
Strive

Real Madrid reiser til Barcelona for å møte Espanyol til La Ligas 21. runde. Real Madrid kommer inn til kampen i svært god form, og laget har tatt to svært sterke seire den siste uken. Først var det Sevilla som var motstander på Santiago Bernabéu, og kampen mellom tredje- og fjerdeplassen på tabellen endte 2-0 til Real Madrid etter en svært god andre omgang. På torsdag kom Girona på besøk i kvartfinalen av Copa del Rey, og også i denne kampen viste Real Madrid seg fram fra sin beste side. To scoringer av kaptein Sergio Ramos, og én hver fra Benzema og Vázquez sørget for 4-2 seier og et svært godt utgangspunkt før returoppgjøret neste uke. Nå er det Espanyol som er motstander i La Liga, og Real Madrid skal forsøke å fortsette den gode formen i Barcelona. 

Luksusproblem i angrep

Fellesnevneren for Real Madrids kamper i løpet av høstsesongen var mangelen på mål. Real Madrid var ikke farlige nok framover på banen, og selv om laget skapte sjanser ble de for sjeldent omsatt til scoringer. På nyåret ble Real Madrid også nok en gang rammet av skadekrise, og flere av Real Madrids aller viktigste angrepsspillere var ute i lengre perioder. Gareth Bale ble skadet mot Villarreal, Asensio ble skadet under verdensmesterskapet for klubblag, mens Mariano har vært plaget av skade i lang tid. Dermed har det vært tynt framover på banen for Real Madrid den siste tiden. Det har likevel gitt sjansen til Vinícius Jr., som har vært en av Real Madrids aller beste spillere de siste ukene, mens også Lucas Vázquez har bidratt med ett par scoringer. Benzema har også en svært god sesong, og angrepet har derfor vært Real Madrids beste ledd de siste ukene. 

Nå er også Mariano Díaz, Marco Asensio og Gareth Bale på vei tilbake fra skadene sine, og alle tre har trent med resten av laget de siste dagene. Det er selvsagt ikke sikkert at trioen vil være klare til dyst allerede på søndag, og Solari uttalte også i pressekonferansen at han ønsket at spillerne skulle være 100% friske før de fikk spille. Men det er likevel ingen tvil om at den argentinske treneren blir nødt til å ta noen svært vanskelige valg i de kommende ukene. Er det for eksempel slik at Marco Asensio skal gå rett inn i lagoppstillingen igjen? Vinícius har tross alt vært en av Real Madrids beste spillere den siste tiden, og det vil være vanskelig for Solari å benke brasilianeren nå. Kommer Bale til å erstatte Vázquez i lagoppstillingen når han er klar igjen? Solari har virkelig vist tillit til Vázquez i skadefraværet til Asensio og Bale. Isco kan selvsagt også bekle en rolle lenger framme i banen, og også han kan nevnes i denne i diskusjonen. Det vil bli svært spennende å følge med på hva Santiago Solari velger å gjøre i de avgjørende kampene som kommer på rekke og rad den kommende tiden. 

Tilbake på riktig spor?

Real Madrid har etter ansettelsen av Santiago Solari oppnådd bedre resultater, men det har i lang tid ikke vært noen tegn til forbedring spillemessig for Los Blancos. Skudd har gått stang inn istedenfor stang ut, og motstanden har heller ikke vært all verdens. Nå kan det likevel se ut som vinden endelig snur for Real Madrid, og laget har nå spilt to svært gode kamper på rad. Det kan være et svært godt tegn for resten av sesongen, og ting kan derfor tyde på at Solari virkelig har fått fart på spilleren sine i løpet av de siste ukene.

I storkampen mot Sevilla forrige helg spilte Real Madrid en strålende andre omgang mot Sevilla, tredjeplassen i La Liga, på Santiago Bernabéu. Los Blancos dominerte banespillet i andre omgang, og to gode involveringer av Casemiro og Modric klarte å avgjøre kampen i favør Real Madrid. Selv om 2-0-seieren var den minste seieren på Santiago Bernabéu siden 2015, var det likevel måten laget framsto på i den andre omgangen som var svært positivt å se for alle med et hjerte i Real Madrid, og laget spilte kanskje sin beste omgang, i forhold til motstander, denne sesongen. Real Madrid fortsatte storspillet mot Girona i torsdagens kamp i Copa del Rey. Utenom av enkelte perioder i kampen, hvor blant annet flere bytter ble gjort, hadde Real Madrid full kontroll, skapte masse sjanser og var rett og slett underholdende. Når bortekampen mot Espanyol er neste i rekken er det bare å håpe at Los Blancos fortsetter i samme spor. 

Motstanderen

Real Madrids motstander i søndagens kamp er altså RCD Espanyol, laget fra Cornellá de Llobregat i den vestre delen av Barcelona. Laget spiller sine hjemmekamper på Estadi Cornellà-El Prat, som tar hele 40 000 tilskuere. Laget har deltatt i hele 80 sesonger på det øverste nivået i La Liga siden det ble etablert i 1928. Espanyol har også vunnet Copa del Rey fire ganger, sist gang så sent som i 2006. Katalanerne har også vært svært suksessrike i europeisk sammenheng, med tanke på størrelsen på klubben. De har nemlig nådd finalen i det som i dag er Europa League to ganger, senest i 2007. 

Denne sesongen har vært på den svakere siden for Espanyol, og katalanerne befinner seg for øyeblikket på 13. plass i La Liga. Laget har opparbeidet seg 24 poeng på 20 kamper, og kun syv ganger har Espanyol gått seirende ut av kampen. Dette har likevel vært mot relativt god motstand, og både Valencia, Athletic Club og Villarreal har alle gått på tap mot Barcelona-klubben. De har likevel tapt hele ti ganger, og det er ikke mange mål som scores framover på banen. Espanyol er også et av lagene som har sluppet inn flest mål denne sesongen. De har likevel en spiss som har stått for nesten halvparten av målene til Espanyol denne sesongen, og Real Madrid blir nødt til å stoppe Borja Iglesias i god form i søndagens kamp. 

Historie

Ettersom Espanyol har tilbragt svært mange år på det øverste nivået i spansk fotball, og også vært involvert helt fra begynnelsen, er det mange oppgjør å se tilbake på mellom Real Madrid og Espanyol. Lagene har møttes hele 169 ganger i følge Real Madrids egne tall. Real Madrid har gått seirende ut av 101 av disse oppgjørene, mens Espanyol har vunnet respektable 34 ganger. 33 ganger har oppgjøret mellom lagene endt uavgjort. Real Madrid og Espanyol har også de siste årene hatt et godt samarbeid når det gjelder utlånte spillere, og både Marco Asensio og Lucas Vázquez har hatt låneopphold i Barcelona-klubben. Nå er også Mario Hermoso i klubben, og selv om ikke er på utlån har Real Madrid likevel en tilbakekjøpsklausal på den spanske midtstopperen. ‘

Real Madrid og Espanyol har allerede møttes ved én anledning tidligere denne sesongen, og da stakk Real Madrid av med seieren på Santiago Bernabéu. Dette var en av de første kampene i sesongstarten hvor Real Madrid virkelig slet framover på banen, og Los Blancos vant kun 1-0 etter en scoring like før pause av Marco Asensio. Sist gang Real Madrid møtte Espanyol i Barcelona var i februar 2018, altså andre halvdel av fjorårets sesong. Da slo katalanerne Real Madrid 1-0 etter en sen Gerard Moreno-scoring tre minutter på overtid. 

Mulig lagoppstilling

                                    Courtois
          Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
                 Modric, Casemiro, Kroos
           Vázquez, Benzema, Vinícius Jr.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07