Extra large  1rm3628
SEIER: Real Madrid sikret alle poengene i Katalonia, hvor de scoret fire ganger.

Espanyol 2-4 Real Madrid

Los Merengues sikret alle tre poengene søndag kveld til tross for å ha blitt redusert til ti spillere.

Espanyol 2-4 Real Madrid
Estadio Cornellà-El Prat, Cornella
LaLiga Santander, runde 21
Søndag 27.januar, kl:20.45

0-1 Karim Benzema (3')
0-2 Sergio Ramos (15') - Assist: Luka Modric
1-2 Leo Baptistão (24')
1-3 Karim Benzema (45') - Assist: Vinícius Júnior
1-4 Gareth Bale (66') - Assist: Lucas Vázquez
2-4 Roberto Rosales (81') - Assist: Marc Roca

RØDT KORT: Raphaël Varane (71')

I midtuken gjestet Girona Santiago Bernabéu, hvor det til slutt endte med 4-2-seier, og et brukbart utgangspunkt før returoppgjøret i Katalonia. Det var gjestene som tok ledelsen først, før Los Blancos scoret to ganger, og deretter utliknet gjestene igjen. Solari valgte derfor å bytte ut hele midtbanen, slik at det kraftige presset kunne fortsette, hvilket resulterte i to nye mål. Søndag kveld var det et annet lag fra Katalonia som stod for tur, da Los Merengues reiste til Barcelona for å møte Espanyol. De har hatt en brukbar sesong så langt, og det var derfor duket for et spennende oppgjør mellom lagene. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos (Nacho 46'), Reguilón - Modric (Marcelo 75'), Casemiro, Kroos - Lucas, Benzema, Vinícius (Bale 64')

Espanyol: D. López - J. López, L. López, Hermoso, Vila (Rosales 64') - Baptistão (Piatti 71'), Roca, Darder (Melendo 75') - García, Iglesias

Målrik omgang

Det var gjestene fra Madrid som åpnet oppgjøret best, og tok umiddelbart kontroll over kampen. Kun to minutter ut i oppgjøret stormet Vinícius fremover, og sendte ballen mot mål, men López reddet. Et lite minutt senere gjenvant gjestene ballen, og Modric stormet inn i feltet hvor han sendte ballen mot mål. López var nødt til å gi en retur på skuddet til kroaten, og Benzema var på rett sted til rett, hvor han omsatte returen til mål etter kun tre minutter. Los Merengues fortsatte å presse på, og et kvarter ut i kampen sendte Kroos en corner kort til Modric, som igjen svingte ballen inn i feltet mot Ramos. Der var kapteinen nådeløs, og stanget ballen mot det lengste hjørnet og i mål bak en sjanseløs López til 0-2. 

Vertene kom seg noe mer inn i kampen etter den andre scoringen, og drøyt tjue minutter ut i oppgjøret ble Baptistao spilt opp i feltet, og angriperen klemte til fra skrått hold, men Courtois dyttet forsøket til hjørnespark. Det ble svingt inn mot boksen, hvor det ble litt klabb og babb før Baptistao på ny fikk ballen i feltet, og denne gangen gjorde han ingen feil da han reduserte til 1-2. Oppgjøret begynte å svinge frem og tilbake etter reduseringen til vertene, hvor begge lag stormet fremover i banen, dog uten å skape noe nevneverdig. I omgangens siste spilleminutt sendte Benzema ballen mot Vinícius i feltet, før han stormet etter ballen som ble liggende, og skrudde den via bakken og i det lengste hjørnet til 1-3. Dette ble også resultatet lagene gikk inn i garderoben med. 

Bale tilbake med scoring

Gjestene fra Madrid fortsatte å dominere etter hvilen, hvor spesielt Karim Benzema var sentral. Fem minutter ut i den andre omgangen sendte han en vakker pasning i bakrom mot Carvajal, og backen forsøkte å finne en medspiller i feltet da han egentlig burde skutt, så forsøket ble blokkert. Ti minutter ut i omgangen mottok Iglesias ballen på 20 meter, og gjorde en dragning før han sendte ballen et stykke over mål. Et lite minutt senere forsøkte Toni Kroos seg fra liknende avstand, uten bedre hell enn sin motstander. Like før timen gjenvant Benzema en ball langt nede i banen, stormet fremover og spilte opp Modric, før han fikk tilbake ballen, og deretter sendte ballen inn i feltet til Modric. Kroaten ladet skuddfoten, men igjen var det for dårlig plassert, og López reddet. Et par minutter senere kombinerte de to samme spillerne igjen, hvor Benzema denne gang ladet skuddfoten, men forsøket endte like utenfor. 

Drøyt tjue minutter før full tid vant Lucas tilbake ballen fra Baptistão, og slapp til Benzema som dro seg innover før Lucas fikk ballen tilbake på 16-meteren. Kantspilleren spilte deretter til Bale, som gjorde en meget lekker dragning i feltet før han enkelt klemte ballen i mål til 1-4. Noen minutter senere plukket Benzema opp en løs ball i feltet, og vippet deretter ballen gjennom til Carvajal som kom på løp, men avslutningen til backen ble reddet. Like etter dette ble Piatti spilt i bakrom, hvor angriperen sparket rett i kneet på Varane som jaktet bak han, og franskmannen ble vist det røde kortet. Dermed var Real Madrid redusert til ti mann. Like etter utvisningen holdt Casemiro på å kløne det til i feltet, men Reguilón og Carvajal gjorde et par viktige involveringer for å hindre scoring. Snaut ti minutter før full tid ble en ball spilt inn i 16-meteren til Real Madrid, hvor Rosales kom løpende og tok ballen med seg på brystet før han klemte den i mål. Dommeren var nødt til å bruke VAR - hvilket godkjente scoringen. Flere store sjanser ble det ikke, og Real Madrid red av stormen til tross for et rødt kort på en forsvarsspiller. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Får ikke veldig mye å bryne seg på, men gjør en solid jobb på det som kommer hans vei. Burde muligens holdt seg oppreist på den første scoringen, men utenom dette står han godt. 

Dani Carvajal (7): Løper opp og ned langs siden som et lyn hele kampen, og er viktig i startfasen av angrepet, samt gjenvinningen av ballen. Gjør en solid jobb defensivt, og er med å skape uro fremover i banen. 

Raphaël Varane (5): Både klønete og uheldig i situasjonen som resulterte i rødt kort, Utenom dette gjør han en godkjent jobb, og har kontroll på det lille som kommer hans vei. 

Sergio Ramos (7): Scorer nok en kamp, og  deler andreplassen på toppscorerlista med Bale i LaLiga for Los Blancos. Trygg bakover, og råsterk i luftrommet. Må tas av med en kjenning i kneet. 

Sergio Reguilón (6): Gjør en solid jobb på backen, er med fremover, og alltid hjemover. Disiplinert spesielt defensivt og gjør ikke mange feil. Gjør i tillegg jobben som midtstopper godkjent da Varane går ut. 

Luka Modric (8): Er spesielt god i første omgang, og i begynnelsen av andre omgang. Har skuddet som resulterer i den første scoringen, og burde scoret like ved timen i andre omgang. Men uansett kjempebra at han forsøker. 

Carlos Casemiro (5): Kløner det nesten helt til da han er inne som midtstopper i noen minutter, men reddes. Fremover har han ingenting å bidra med, og det blir tidvis litt for enkle pasninger. 

Toni Kroos (7): Tyskeren er tilbake fra start og strør om seg med baller som vanlig. Ser muligens noe sliten ut mot slutten, og bærer preg av dette. I første omgang styrer han tempo i spillet, og leverer fra seg ballene godt. 

Lucas Vázquez (8): Jobber iherdig og skaper en rekke farlige angrep sammen med Benzema, og Carvajal på overlapp. Både stjeler ballen og har den målgivende pasningen på scoring nummer fire. Flott kamp av kanten. 

Karim Benzema (10 BB): Er absolutt overalt på hele fotballbanen. Bryter baller, bygger opp angrep, avslutter angrep, og er delaktig i alt som skjer fremover. Får i tillegg med seg to mål, og burde absolutt hatt et par målgivende pasninger om lagkameratene hadde scoret på sjansene sine. Soleklart banens beste. 

Vinícius Júnior (5): En av hans svakeste kamper på lang tid. Virket muligens litt sliten i kveld, og det var ikke like stort behov for bidrag fra han som det har vært tidligere. Blir byttet ut etter timen. 

Innbytterne: 

Nacho Fernández (5): Har relativt god kontroll på gjestene i den tiden Varane er hans makker. Sliter dog noe mer med Reguilón som makker, men løser oppgavene greit. 

Gareth Bale (5): Fantastisk flott scoring like etter innhoppet. Uten om dette er han dog utrolig anonym, og gjør ikke stort annet enn å jogge rolig rundt ute på gressmatta. 

Marcelo Vieira (4): Opphever offside-linjen to ganger på kort tid som begge skaper farlige sjanser, og den ene resulterer i mål, hvilket er for svakt på et kvarter. 

Hva syns du om kampen? 

Pmn6