Extra large f r kampen girona b
OVERBEVISENDE: Real Madrid spilte til tider svært god fotball borte mot Espanyol på søndag, og stakk også av med seieren.

Før kampen: Girona (B)

Real Madrid reiser nok en gang til Catalonia, denne gangen, for å møte Girona i Copa del Rey.

Girona - Real Madrid
Estadi Montilivi
Copa del Rey, kvartfinale - andre kamp
Torsdag 31. januar, kl. 21:30

Real Madrid gjester Estadi Montolivi hvor de skal prøve å sikre seg avansement til semifinalen i Copa del Rey. Det første oppgjøret mellom lagene i kvartfinalen endte 4-2 til Real Madrid på Santiago Bernabéu forrige uke, og Los Blancos har dermed sikret seg et godt utgangspunkt før morgendagens returoppgjør. Siden den tid har Real Madrid også tatt en sterk borteseier mot Espanyol i La Liga, og laget virker å være tilbake i sin beste form ut ifra det som har blitt levert de siste ukene. Nå er det avansement til semifinalen av cupen som står på spill, og det er ingen tvil om at alt ligger til rette for videre spill i turneringen. 

Mestscorende lag i Copa del Rey

Selv om Real Madrid har underprestert stort i både La Liga og Champions League denne sesongen, har likevel den spanske cupen vært en arena for flere gode prestasjoner fra de regjerende verdensmesterne. Prestasjonene står ikke i stil til resultatene i Champions League, mens prestasjonene i La Liga tyder på at drømmen om seriegull er så godt som knust. Nå ser situasjonen likevel betraktelig lysere ut, og spesielt Copa del Rey har vært et lyspunkt for Real Madrid denne sesongen. Solaris første kamp som leder for Los Blancos’ førstelag var nemlig i cupen mot Melilla. Siden den tid har Real Madrid spilt fem kamper i turneringen, og vunnet fire av dem. Real Madrid er også det mestscorende laget i den spanske cupen.

Real Madrid har scoret hele 17 mål på kun fem kamper i den spanske cupen denne sesongen, og i tillegg har ni spillere skrevet seg inn på scoringslisten, ifølge Real Madrids egne hjemmesider. De 17 scoringene i turneringen gjør altså Los Blancos til det mestscorende laget i turneringen, foran Villarreal på andreplass, som har 14 fulltreffere. Real Madrids toppscorere i turneringen er Sergio Ramos, som scoret to mål i Girona-kampen forrige uke, og Marco Asensio. Spanjolene har stått for tre scoringer hver. I tillegg har Vázquez, Isco, Benzema og Vinícius stått for to scoringer hver. I tillegg har Real Madrid Castilla-spillerne Cristo og Javi Sánchez scoret ett mål hver, mens én av Real Madrids beste spillere i cupen, Álvaro Odriozola har puttet ett mål. Alle disse scoringene har bidratt til at Real Madrid scorer 3,4 mål i snitt hver kamp, noe som selvsagt er svært imponerende. 

Ungguttene tilbake i laget?

Santiago Solari har denne sesongen hatt en tendens til å gi ungguttene muligheten i den spanske cupen, og mye tyder på at det også vil være tilfellet i morgendagens cupkamp mot Girona, selv om det garantert kommer til å være en kjerne med rutinerte spillere. I tillegg er både Sergio Ramos, Marco Asensio og Keylor Navas kampklare til tross for å være usikre til kampen tidligere i uken. Det er nok likevel forventet at Álvaro Odriozola tar plass på høyrebacken for Real Madrid. Baskeren har vært strålende for Los Blancos i cupen, og det er ingen tvil om at Solari ikke trenger å være redd for å bruke unggutten i viktige kamper når han presterer slik han har gjort denne sesongen. Samtidig har Castilla-spiller Javi Sánchez trent med laget i dag, og han blir mest sannsynlig å finne i troppen til morgendagens kamp. Dette kan bety at Raphaël Varane kan få halvannen ukes hvile, ettersom han skal sone karantene til helgen for det røde kortet han pådro seg mot Espanyol på søndag.

I tillegg er det ikke usannsynlig at både Dani Ceballos, Sergio Reguilón, Vinícius Jr. og Marcos Llorente alle kan bli å finne lagoppstillingen til Santiago Solari i morgen, men med viktigheten av kampen tatt i betraktning, er det vanskeligere å si enn det har vært tidligere i Copa del Rey. Med en så godt som helt frisk tropp, kan det også være at spillere som Llorente, Ceballos og Vinícius blir plassert på benken til fordel for mer erfarne spillere som eksempelvis Asensio, Bale, Vázquez, Casemiro, Modric og Kroos. Det er likevel ingen tvil om at ungguttene har levert varene når de har spilt for Real Madrid i den spanske cupen denne sesongen, og at spesielt Odriozola, Ceballos og Vinícius har gjort seg fortjent til å fortsette i samme spor som tidligere. Sergio Reguilón ser ut til å ha erstattet Marcelo i startelleveren de siste kampene, noe som også kan tyde på at den brasilianske backen skal spille cupkampen for å gi Reguilón litt hvile. Dette er ikke en backsituasjon mange hadde sett for seg i begynnelsen av sesongen. Det vil altså bli svært spennende å se hvordan Solari velger å sette opp laget sitt til den viktige cupkampen, med erfarne spillere og store navn tilbake fra skade, og unggutter som spiller strålende fotball. 

Motstanderen

Real Madrid skal altså gjeste Estadi Montilivi, og tar dermed sin andre tur til Catalonia på fire dager. Los Blancos skal jakte avansement i Copa del Rey mot Girona, klubben som er en del av City Footbal Group -  gruppen som blant annet eier Manchester City. Real Madrid skal altså forsøke å slå Girona på sin hjemmebane – Estadi Montilivi. Stadionet ble bygget i 1970, og siden den tid har tilskuerrekorden blitt satt i kampen mellom Girona og Real Madrid i august 2018, altså møtet mellom lagene i begynnelsen av årets sesong. Stadionet kan huse hele 14 500 mennesker, og det er ingen tvil om at Girona-supporterne kommer til å dukke opp i hopetall for å støtte sitt lag når Real Madrid kommer på besøk i morgen.

Girona har denne sesongen slitt med å etablere noen form for stabilitet i resultatene sine, og spesielt på hjemmebane har laget slitt denne sesongen. Girona har kun vunnet to kamper på hjemmebane i La Liga denne sesongen, og dette på hele elleve forsøk. Det er selvsagt en urovekkende statistikk for Girona i forkant av den avgjørende kampen mot Real Madrid i morgen kveld. Det er likevel positivt for Girona å huske på at de ikke har tapt én kamp på Montilivi i den spanske cupen denne sesongen. Katalanerne slo Alavés på hjemmebane i begynnelsen av desember, og avanserte dermed til åttendelsfinalen, hvor Atlético Madrid sto for tur. Heller ikke Madrid-klubben klarte å slå Girona på Montilivi, og kampen endte uavgjort. Det likevel slik at Girona må vinne med minst to mål for å klare å slå ut Real Madrid i morgen kveld. 

Historie

Som nevnt i forrige ukes før kamp-artikkel er det ikke særlig mange oppgjør å se tilbake på mellom Real Madrid og Girona, ettersom det katalanske laget ikke har tilbragt mer enn en og en halv sesong på det øverste nivået i spansk fotball. Real Madrid har likevel vært på besøk to ganger på Estadi Montilivi, og morgendagens cupkamp vil bli det tredje. Real Madrid tapte det første oppgjøret i Girona i begynnelsen av fjorårets sesong, på tross av at Real Madrid tok en tidlig ledelse. Iscos tidlige scoring ble visket ut da Girona scoret to ganger på fire minutter i begynnelsen av andre omgang. Det er også verdt å legge til at Gironas spiss, Cristhian Stuani har scoret tre ganger mot Los Blancos på to og en halv kamp. 

Også denne sesongen har Real Madrid spilt bortekamp på Montilivi, og da sto Real Madrid for en svært overbevisende seier. 4-1 ble resultatet i den kampen i det som var en strålende opptreden av Karim Benzema. Forrige ukes kamp på Santiago Bernabéu var det første oppgjøret i kvartfinalen i Copa del Rey, og Los Blancos fikk med seg et svært godt utgangspunkt før morgendagens kamp. Real Madrid vant 4-2, og spilte til tider strålende fotball. Lozano sendte gjestene i føringen på Santiago Bernabéu, men Lucas Vázquez utlignet før 20 minutter var spilt. Sergio Ramos sendte Real Madrid i føringen like før pause med en klassisk Panenka-straffe. Girona utlignet like etter timen var spilt, men Real Madrid fortsatte dominansen i kampen, og fikk tilslutt to scoringer på tre minutter da Karim Benzema og Sergio Ramos, med sin andre scoring for dagen, sikret Real Madrid seieren og et svært godt utgangspunkt før morgendagens kamp. 

Mulig startoppstilling:

                                                 Navas
               Odriozola, Nacho, Ramos, Marcelo
                      Kroos, Llorente, Ceballos
                      Bale, Benzema, Vinícius Jr. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07