Extra large gettyimages 1126532250
BIG BENZ: Karim har virkelig levert varene den siste tiden, og scoret to ganger mot Girona torsdag kveld.

Girona 1-3 Real Madrid

Los Blancos sikret avansement til semifinalen i Copa del Rey med seier torsdag kveld.

Girona 1-3 Real Madrid (3-7)
Estado Montilivi, Girona
Copa del Rey, kvartfinale (2/2)
Torsdag 31.januar, kl:21.30

0-1 Karim Benzema (26') - Assist: Dani Carvajal
0-2 Karim Benzema (43') - Assist: Vinícius Júnior
1-2 Pedro Porro (71') - Assist: Alex Pachon
1-3 Marcos Llorente (76') - Assist: Dani Ceballos

Forrige torsdag sikret Los Merengues seg et brukbart resultat med tanke på avansement til semifinalen i Copa del Rey, da de slo Girona 4-2 på Santiago Bernabéu. I kveld ventet omsider returoppgjøret, hvor et lag som ikke har vunnet på ti kamper i vertene, og et lag som har vunnet deres tre siste kamper på overbevisende måte i gjestene møttes til dyst. Det forrige oppgjøret ble avgjort når Solari byttet ut samtlige midtbanespillere, og i den forstand tilførte ny energi til lagets motor. Til returoppgjøret valgte hovedtreneren å gjøre fem bytter i startelleveren fra den som startet det foregående oppgjøret, hvor målet var å få flere spillere i gang. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos (Nacho 63'), Marcelo - Kroos, Llorente, Ceballos - Lucas, Benzema (Asensio 59'), Vinícius Jr (Bale 67')

Girona: Iraizoz - Porro, Ramalho, Espinosa, Muniesa (Juanpe 46'), Garcia - Luiz, Paik (Pachon 68'), Granell - Lozano, Stuani (Valery 59')

Benzema i kalasform

Det var vertene som åpnet kampen med å skape den første sjansen, hvor et frispark ble svingt inn, og det ble litt klabb og babb før ballen til slutt ble klarert unna. Deretter tok gjestene fra hovedstaden mer over, og ti minutter ut i omgangen kombinerte Carvajal og Benzema, før franskmannen sendte ballen like utenfor den lengste stolpen. Drøyt fem minutter senere var samme duo frempå på ny, da Carvajal sendte et innlegg inn i boksen, som til slutt havnet hos Benzema grunnet svak kommunikasjon, men skuddet fra kloss hold ble blokkert. Returen gikk ut til Marcelo som klemte til, men igjen ble forsøket blokkert. Ved halvspilt omgang avanserte Toni Kroos fremover i banen, og tyskeren forsøkte seg med en markkryper fra langt hold, men forsøket gikk rett på Iraizoz. Rett etter dette gjenvant Vinícius ballen, og stormet fremover før han slapp til Benzema på siden, men avslutningen til franskmannen endte like utenfor den lengste stolpen. Noen minutter før halvtimen kombinerte Carvajal og Benzema på siden, før franskmannen til slutt mottok ballen sentralt i banen, og la den til rette før han sendte kula i det lengste hjørnet til 0-1, vakkert spill. 

Da klokka viste tretti minutter kom vertene fremover før første gang på lenge, hvor Lozano sendte ballen hardt og lavt inn i boksen mot Stuani, men et par fingre på ballen fra Navas hindret angriperen å treffe ballen. Et par minutter senere kombinerte Marcelo og Vinícius hvor Marcelo til slutt fikk med seg ballen inn i boksen, og var alene med Iraizoz, men avslutningen til brassen gikk rett på sisteskansen. Ti minutter før hvilen forsøkte gjestene sin kaptein seg fra langt hold, og skuddet var meget hardt, men Navas slo forsøket ut til siden. Fem minutter senere ble en ball stusset videre inn i feltet mot Stuani, og angriperen klemte til på ny, men igjen var Navas god og hindret scoring. To minutter før hvilen førte Vinícius med seg ballen nedover langs siden før han slapp ballen til Benzema, og franskmannen la den til rette før han på lekkert vis skrudde ballen i det lengste hjørnet. På overtid av omgangen fikk Stuani en ny sjanse fra kloss hold, men Navas var som vanlig hurtig til å reagere og hindret scoring. Dermed gikk lagene inn i garderoben på 0-2. 

Kanonkule fra Llorente

Den andre omgangen begynte i et langt mer bedagelig tempo enn slik den første avsluttet, mye grunnet at Los Blancos for øyeblikket holdt en 2-6 ledelse sammenlagt. Snaut til minutter ut i omgangen kombinerte Benzema, og Vinícius hvor sistnevnte klemte til i feltet, men Iraizoz var god og reddet forsøket. Like etter timen var passert kom vertene på deres første visitt da et innlegg ble svingt inn i boksen mot Porro, men headingen gikk til side for mål. Real Madrid satte umiddelbart på turboen, hvor Lucas vendte vekk en forsvarer før han spilte frem Asensio. Innbytteren forsøkte seg fra skrått hold, men Iraizoz fikk en hånd på ballen. På returen kom omsider Lucas stormende, men kantspilleren ble hindret av stolpen. Tjue minutter før full tid var det vertene som skulle vise frem godt kontringsspill da Pachon spilte Porro helt alene med Navas, og backen sendte kula iskaldt under Navas som ruste ut, og reduserte til 1-2. 

Et kvarter før full tid mottok Bale ballen utenfor 16-meteren til vertene, og waliseren la kula til rette før han klemte til, men forsøket gikk rett på Iraizoz. Et minutt senere mottok Marcos Llorente ballen på om lag tretti meter, og midtbanespilleren stormet inn i rom til høyre før han sendte kula knallhardt i det lengste hjørnet fra tjue meter. Vakkert av midtbanespilleren som økte ledelsen til 1-3. Ti minutter før full tid så ble en ball lempet inn i feltet, hvor Espinosa fikk en fot på den, men forsøket gikk over mål. Gjestene gikk umiddelbart i angrep etter dette, hvor Vázquez kom frem på siden, og tok noen overstegsfinter før han forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet, dog uten hell. Snaut fem minutter før slutt kom Valery frem på siden, og innbytteren sendte et hardt innlegg gjennom boksen mot Garcia som kom skliende, men forsøket endte utenfor. Like før slutt forsøkte Lucas å finne Bale i feltet med et hardt og lavt innlegg, men waliseren nådde ikke frem, og dermed endte det 1-3, og 3-7 sammenlagt, hvilket betyr at Real Madrid er i semifinale. 

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (7): Virker noe usikker på en ball som kommer inn i feltet i første omgang, men utenom dette er han bunnsolid. Er som vanlig meget sterk til å reagere, og stopper en rekke gode sjanser fra blant annet Stuani. God kamp fra mannen fra Costa Rica. 

Dani Carvajal (7): Er involvert i det meste som skjer offensivt i første omgang, hvor han spesielt linker veldig godt med Benzema. Kommer på overlapp, er spillbar, og slår gode innlegg. Fine kombinasjoner i forkant av den første scoringen. Defensivt har han stort sett full kontroll hele kampen. 

Raphaël Varane (7): Misser noe i kommunikasjonen med sin makker angående Stuani ved enkelte tilfeller, men bortsett fra dette er han utrolig solid. Er en bauta i luftrommet, og motstanderne har ikke sjanse til å utfordre han på fart. Spiller en god kamp, hvor han får mye juling. 

Sergio Ramos (7): Som sin makker misser det noe i samarbeidet rundt Stuani, utenom dette er han god. Som vanlig meget god i luftrommet, og fordeler ballene flott fra sin dype posisjon. Spiller en god kamp, før han blir byttet ut for å hvile. 

Marcelo Vieira (6): Skaper noen gode kombinasjoner, spesielt med Vinícius, hvor han kommer til en enorm sjanse, men klarer ikke å overliste Iraizoz. Den skal i mål. Utenom dette har han god kontroll helt til vertene foretar enkelte bytter, og sliter da litt med Porro, og Pachon i tospann. 

Toni Kroos (6): Blir tidvis veldig anonym i denne kampen, men styrer tempoet i spillet godt, og er flink til å vende pasningene fra side til side. Tilfører ikke stort offensivt eller defensivt, men har god kontroll begge veier. 

Marcos Llorente (7): Et skikkelig flott mål, hvor han først rykker fra motstanderne, og deretter klemmer kula i mål. Gjør noen feil i begynnelsen av den første omgangen, men spiller seg hurtig opp, og tar fullstendig kontroll over midtbanen. Godt kamp, og det er deilig med en spillende defensiv midtbanespiller. 

Dani Ceballos (6): Som sin makker på midten i Kroos, så blir han tidvis litt usynlig, men de gangene han er med i spillet så er han leken, og leter alltid etter de beste løsningene. Flink til å vri spillet rundt, og samtidig finne en umarkert medspiller. 

Lucas Vázqeuz (6): Jobber som vanlig iherdig, og løper begge veier som en virvelvind. Enkelte ganger er han flink til å slippe ballen i riktig tidspunkt, men enkelte ganger bruker han også for lang tid med kula, og blir litt egoistisk. Leverer på det jevne, og man vet hva man får av Lucas, men burde satt den ene returen i mål. 

Karim Benzema (9 BB): Scorer to flotte mål - igjen, og er banens gigant - igjen. Franskmannen ser ut til å ha funnet storformen, og har allerede notert seg for fem scoringer mer enn forrige sesong på nesten halve tiden. Skaper gode kombinasjoner, lager rom for seg selv, og avslutningene er av høy klasse. Meget bra fra Karim!

Vinícius Júnior (7): Er flink til å trekke på seg både en, to og tre mann, for så å slippe kula videre. Burde fått en målgivende pasning da han spiller Marcelo fri, men får det heller senere på scoringen til Benzema. God kamp fra unggutten som virker å være meget komfortabel i den hvite trøya. 

Innbytterne: 

Marco Asensio (6): Kommer inn som falsk nier, og er flink til å flyte rundt i angrepet. Kommer til en sjanse, hvor Lucas burde satt returen i mål. Ellers kombinerer han godt, og er trygg i pasningsspillet. 

Nacho Fernández (6): Glipper litt med posisjoneringen på scoringen til vertene, men utenom dette er han god, og gjør flere gode taklinger, samt har noen gode brudd. 

Gareth Bale (4): Gjør veldig lite ut av seg den tiden han er på banen, med unntak av et skudd rett på Iraizoz, og et himmelhøyt over. Må opp mange hakk om han skal ta plassen tilbake fra Viniícus. 

Hvem håper du Real Madrid møter i semifinalen? 

Pmn6