Extra large semifinakle
TREKNING: Real Madrid har trukket Barcelona i semifinalen av Copa del Rey.

Møter Barcelona i Copa del Rey

Scenen er satt for to utgaver av El Clásico i semifinalen av Copa del Rey.

Fredag formiddag ble trekningen av semifinalene i Copa del Rey gjennomført på Estadio Benito Villamarín, stadionet som også skal huse den store finalen i mai. Real Madrid avanserte med glans til semifinalen i turneringen da de slo Girona hele 7-3 sammenlagt over to oppgjør, og gårsdagens 3-1 seier på Montilivi gav mange Real Madrid-fans håpet om at dette kan være året hvor Real Madrid vinner sin første Copa del Rey-tittel siden 2014. De andre lagene som hadde kvalifisert seg til semifinalene var Barcelona, Valencia og Real Betis, alle lag som måtte ha et godt hjemmeresultat for å sikre seg avansement. Real Betis slo Espanyol 3-1 på hjemmebane, mens Valencia var involvert i et realt dramaoppgjør da to overtidscoringer av Rodrigo sikret laget en plass i semifinalene. 

Men det er altså Barcelona som er Real Madrid motstander i semifinalen i den spanske cupen. Dermed får vi se hele tre El Clásico-oppgjør på under én måned. Barcelona sikret seg avansement til semifinalen etter å ha kommet tilbake fra et 2-0-tap i Sevilla i returoppgjøret på Camp Nou. Barcelona vant hele 6-1 på sin hjemmebane, og de vant derfor 6-3 sammenlagt over Sevilla i kvartfinalene. Kampene mellom Real Madrid og Barcelona i Copa del Rey skal spilles den første- og siste uken i februar. Det betyr at det første oppgjøret mellom de to gigantene skal spilles allerede førstkommende onsdag, og det er da Camp Nou som er scenen for El Clásico. Returoppgjøret på Santiago Bernabéu vil bli spilt 27. februar, og dette vil bli det første av to El Clásico-oppgjør på Real Madrids storstue på kun fire dager, ettersom oppgjøret i La Liga spilles 2. mars. 

Emilio Butragueño sa følgende etter at trekningen var ferdiggjort:

Ingenting er som å spille en El Clásico. Det er spennende, og mer enn noe annet, hvis du er heldig nok så får du spille en finale. Når du har på deg en dress ser du det på annen måte. For fansen vil det være veldig attraktivt. Vi snakker om to lag med mye ressurser og ekstraordinære spillere. To intense og jevne kamper venter oss. 
Vi tror på våre spillere, og vi får se hva som skjer, men dette er en av de store kampene som alle fansen i verden har lyst til å se. 

Semifinalene:

Real Betis - Valencia
Barcelona - Real Madrid

Er du fornøyd med trekningen?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07