Extra large f r kampen alaves h
SEIER: Real Madrid slo Girona på torsdag, og sikret dermed avansement til semifinalen i Copa del Rey.

Før kampen: Alavés (H)

Real Madrid tar imot overraskeleseslaget Alavés på Santiago Bernabéu i morgen kveld.

Real Madrid - Alavés
Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 22
Søndag 3. februar, kl. 20:45
Strive

Real Madrid tar imot sjetteplassen i La Liga, Alavés, til toppkamp på Santiago Bernabéu lørdag kveld. Los Blancos skal prøve å ta revansj for det knepne 1-0-tapet i Baskerland i begynnelsen av oktober. Da var Real Madrid nettopp begynt på en fæl rekke med dårlige kamper og resultater, noe som til slutt endte med at Solari tok over som trener. Nå er situasjonen en helt annen, og Real Madrid er inne i sin beste form denne sesongen. På torsdag slo de Girona i Catalonia, og avanserte til semifinalen av Copa del Rey. Det vil derfor bli en svært god kamp i morgen, mellom to lag som ligger høyt oppe på tabellen. 

Farlig duo på topp

I høst slet Real Madrid stort framover på banen, og den nykomponerte angrepstrioen av Marco Asensio, Karim Benzema og Gareth Bale virket å være helt maktesløs framover på banen etter de to-tre første kampene. Selv om Benzema i det store og det hele har hatt en god sesong har likevel spillerne rundt han skuffet stort. Marco Asensio har ikke på langt nær klart å kopiere noe av det han gjorde som innbytter under Zidane, mens Gareth Bale har vært mye skadet, og utover det spilt en rekke dårlige kamper. Etter hvert som høsten utspilte seg og vinteren nærmet seg ble også Real Madrid rammet av skader framover på banen, noe som gav muligheten til Lucas Vázquez og Vinícius Jr. i lagoppstillingene til Real Madrid. Dette var gull verdt for Santiago Solaris mannskap.

Spesielt Vinícius Jr. og Karim Benzema har vært helt strålende for Real Madrid de siste ukene, og de har vært helt avgjørende for at Real Madrid tilsynelatende har gjenoppdaget godformen. MARCA peker blant annet på at Vinícius nå leder assiststatistikken for Real Madrid med hele syv målgivende. Dette er dog et omstridt tall. Avisen legger også vekt på brasilianeren har linket opp svært godt med den franske spissen, og at Vinícius har levert hele tre målgivende pasninger til Benzema. Karim Benzema selv har scoret fem mål på de siste tre kampene, og franskmannen har nok aldri vært bedre i en Real Madrid-drakt enn han er i disse dager. Det er derfor helt tydelig at angrepsduoen av Karim Benzema og Vinícius Jr. virkelig blomstrer i disse dager. 

Vanvittig kampprogram

Torsdag kveld sikret Real Madrid avansement til semifinalen av Copa del Rey, og fredag formiddag ble trekningen gjennomført. Da ble det klart at Real Madrid skal møte Barcelona i semifinalen som skal spilles over to oppgjør. Det bidrar til at Los Blancos har et ganske så vanvittig kampprogram foran seg når man ser på viktigheten av kampene, og kvaliteten på motstanderne. Det er nok ingen tvil om at Real Madrids sesong på mange måter kan bli avgjort i løpet av den neste måneden, ettersom det vil bli spilt helt avgjørende kamper både i La Liga, Copa del Rey og Champions League. MARCA peker også på at den kommende måneden kan være helt avgjørende for Santiago Solari, og hans muligheter til å fortsette som Real Madrid-trener også etter sommeren. 

Alavés-kampen startet altså den drøye måneden med fotball som kan være helt avgjørende for Real Madrid. Los Blancos skal da ta imot sjetteplassen på tabellen, og laget som slo de i oktober. Den kampen blir etterfulgt av selveste El Clásico i det første oppgjøret i Copa del Rey-semifinalen, som skal spilles på Camp Nou. Kun tre dager senere er det Atlético Madrid som er motstander på Wanda Metropolitano, og kun få dager etter skal Real Madrid ut i den svært viktige bortekampen mot Ajax i Amsterdam i åttendelsfinalen av Champions League. Det er altså ingen tvil om at det blir noen intense uker framover, men etter det får Real Madrid to kamper som i utgangspunktet skal være lettere motstand da Girona og Levante er motstandere med en ukes mellomrom. Deretter er det to El Clásico-oppgjør på kun fire dager når Los Blancos skal spille mot Barcelona i både Copa del Rey og La Liga. Begge disse kampene er på Santiago Bernabéu. Bernabéu er også arenaen for returoppgjøret i Champions League, som skal spilles kun få dager etter La Liga-oppgjøret mellom Real Madrid og Barcelona. Her er det bare å glede seg, for det blir mange gode kamper framover!

Motstanderen

Real Madrid skal altså møte sjetteplassen i La Liga når de tar imot Alavés på Santiago Bernabéu i morgen kveld. Alavés er en klubb som i mange år har befunnet seg på andre- og tredjenivå i spansk fotball, men de har likevel hatt 14 sesongen på øverste nivå siden ligaen ble etablert i 1929. Den beste plasseringen klubben har siden den tid er sjetteplassen fra 1999/2000-sesongen. Laget er trent av den spanske treneren Abelardo – mannen som rykket ned med Sporting Gijón i 2017. 

Alavés har denne sesongen tatt La Liga med storm, og det baskiske laget lå før denne runden på femteplass i La Liga. Alavés har for øyeblikket 32 poeng, syv poeng mindre enn Real Madrid, og de står med ni seire, fem uavgjort og syv tap. På tross av gode resultater er det ikke mange mål Alavés scorer, og de er blant lagene som har sluppet inn flest mål denne sesongen. Selv om mange har blitt mektig imponert over Alavés, noe som selvsagt er velfortjent, har det gått noe tøffere for Alavés den siste tiden, og de har ikke vunnet en kamp i La Liga på nesten en måned. Det er likevel ingen tvil om hva som lever i dette i Alavés-laget, og Real Madrid må være forberedt på en tøff kamp i morgen.

Historie

Real Madrid har møtt morgendagens motstander hele 27 ganger tidligere, hvorav Real Madrid har vunnet 22 ganger, og dominerer dermed den statistikken. Med Alavés-seieren i Baskerland i oktober har Alavés økt sitt antall seire til fire. Dersom man ser på de siste fem oppgjørene mellom lagene ser det desto lysere ut for Real Madrid med tanke på historikken. Real Madrid har vunnet fire av de siste fem kampene, altså siden Alavés rykket opp til La Liga i forkant 2016/2017-sesongen. Det er også verdt å legge til at Alavés ikke har klart å score på Santiago Bernabéu siden de rykket opp til La Liga, og målforskjellen mellom lagene på Real Madrids hjemmebane er 7-0 på kun to kamper.

Real Madrid og Alavés har selvsagt møttes allerede én gang denne sesongen. Da var det baskerne som tok i mot Real Madrid på Mendizorroza i Vitoria. Denne kampen ble spilt da Real Madrid var inne i en svært dårlig periode, og tapet mot Alavés var på mange måter det som virkelig tydeliggjorde Real Madrids problemer i begynnelsen av sesongen. Kampen var jevnspilt, med sjanser begge veier, men det var Real Madrid som dominerte ballbesittelsen i kampen. En sen scoring fem minutter på overtid av Manu García avgjorde kampen og gav Alavés alle tre poengene. 

Mulig lagoppstilling

                                    Courtois
      Odriozola, Nacho, Ramos, Reguilón
              Modric, Casemiro, Kroos
             Bale, Benzema, Vinícius Jr.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07